• 16.dec.2011, kl.12:47

  Kolloidalt silver

  flyttar över denna viktiga debatt hit, kanske finns det folk här som provat på detta mirakulösa silver. Det skulle förvåna mig mycket om det skulle vara påhittatade namn och påhittade sjukdomshistorier, kan verkligen folk vara så fräcka.

 • 16.dec.2011, kl.12:48

  Här är debatten

  http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=6500000000 000027&conference=10400000000000027&posting=19500000006 000011

 • 16.dec.2011, kl.14:10

  Använt på rätt sätt

  ser jag potential för preparatet.
  Silver används redan i vissa förbandsmateriel tex till svåra brännskador har jag för mig.

  Det verkar inte heller som bakterier kan anpassa sig till silvret och bli resistenta på samma sätt som mot antibiotika.

  Det verkar ju som bakterierna börjar bli allt duktigare på att hantera våra antibiotika så visst behöver vi hitta och utveckla alternativa ideer för framtiden.

  Att tro på alla de fantastiska resultat som dom som säljer kolloidalt silver påstår har jag svårt att göra.

  Man kan ju också tänka sig att det kan finnas risker både för användaren men också för miljön.

 • 17.dec.2011, kl.16:25

  Dr Erik Enby

  har behandlat folk i många år, och gör det fortfarande, med bra resultat.
  Väldigt intresant läsning här om en parasit som orsaker inte bara cancer, som botas med koloidalt silver.
  http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&u=htt p://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Enby&ei=zLDsTrXGJsr04QSb -cHsCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CCgQ7g EwAQ&prev=/search%3Fq%3DDr%2Berik%2Benby%2Bkolloidalt%2 6hl%3Dsv%26prmd%3Dimvnso

 • 17.dec.2011, kl.16:58

  Så här säger han

  om silvret. Erik Enby, Dr. 2010-09-30
  Silver har som andra metaller antiseptiska egenskaper. Alla silverföremål strävar efter att befria sig fria från mikrofloror och håller sig därför sterila. Det är denna egenskap hos silvret man använder sig av när man behandlar med kolloidalt silver. Silver räknas till ädelmetallerna som är inte farliga för vävnaderna. Förmodligen skulle man kunna använda sig av kolloidalt guld också men då skulle det bli dyrare. Detta är också ett skäl till varför man använder silver istället som är den billigaste ädelmetallen. Anledningen till att kolloidalt silver kan användas vid så många sjukdomstillstånd får sin förklaring om man tittar på kroppsvätskorna från kroniskt sjuka i ett mikroskop. De är alla nersölade med infektionsväxt som sannolikt är orsaken till alla dessa tillstånd. Se www.enby.se.

  En organism består på ett plan av två delar. Den ena delen är alla celler som utgör de olika vävnadernas byggstenar. Den andra delen är den mikrobiella värld som normalt omsluter och genomsyrar hela detta system av celler. Denna andra del ändrar utseende då kronisk sjukdom börjar komma till stånd vilket beror på att främmande mikrobiologisk aktivitet börjat blanda sig in i den och det är förmodligen så att detta orsakar förändringar i den förra delen av organismen. Detta upplevs då som olika former av sjuklighet som döps med namn. Denna andra del undviker det medicinska etablissemanget till varje pris att nudda vid, ty allmän kännedom härom - vilket förvisso varit känt i över hundra år - skulle föranleda stora förändringar i det paradigm som för närvarande råder inom medicinen och som innebär att all medicinsk behandling endast inriktar sig på den förra delen i en organism. Det är sannolikt skälet till att medicinen inte botar utan härigenom enbart inriktar sig på att dämpa symptom medan den pågående sjukdomsprocessen i den andra delen av organismen är kvar och definitivt leder till att hålla patienten kvar i det beroende av sjukvård som sjukdom innebär.

  Det finns faktiskt en hel del till att tillägga för att förklara varför behandling med kolloidalt silver är en utmärkt åtgärd för att normalisera den andra delen i en sjuk organism och varför våra medicinska makthavare önskar att förbjuda sådan terapi. Förklaringarna är inte precis trevliga.

 • /Johan

  17.dec.2011, kl.19:18

  Redan avslöjad som bluffmakare...

  Jag är inte så förtjust i dagstidningarnas artiklar men ibland så ser man några guldkorn:
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1672362/har-ar-de-far ligaste-lakarna-i-sverige

  För att citera expressen: "ERIK ENBY, 72, GÖTEBORG, uppmanade en patient
  med bröstcancer att ta vitaminpiller och fördröjde hennes operation med fyra och en halv månad. När hon ändå opererades var det för sent och kvinnan dog."

  Dessutom är det fel av dig att kalla honom för Dr Erik Enby då det faktiskt förhåller sig så att Socialstyrelsen har dragit in hans legitimation, med hänvisning till att han inte följer "Vetenskap och beprövad erfarenhet", vilket betyder att han inte har rätt att verka eller utge sig för att vara läkare:
  http://gt.expressen.se/nyheter/1.375050/socialstyrelsen -dra-in-erik-enbys-lakarlegitimation.

 • 18.dec.2011, kl.01:46

  Bluffmakare?

  Det är läkemedelsföretagen som styr. Det är dom som är bluffmakare, dom har så jäkla mycket pengar så dom kan styra som dom vill. Ta bara en sån sak som läkemedelsverket som finansieras enbart av läkemedelsföretagen, hel ruttet. Och dom läkare som vill hjälpa amalgamförgiftade, med vitaminer och mineraler, och ge C-vitaminer intravenöst jagas med blåslampa av socialstyrelsen. Det skriver professor P-A Öckerman. Men vi har äntligen fått tandläkarna att sluta laga med amalgam, kan undra varför, men dom skyller väl på miljöförstöring med kvicksilvret
  då.
  Och när ska dom lyckas bota cancer, om tusen år eller? Cancerfondenderna över hela världen får ju fått, och får hur jäkla mycket pengar som helst till forskning.
  Men tillbaka till den doktorn som dom inte vill ha som doktor. Intresanta bilder här.
  http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&u=htt p://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Enby&ei=zLDsTrXGJsr04QSb -cHsCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CCgQ7g EwAQ&prev=/search%3Fq%3DDr%2Berik%2Benby%2Bkolloidalt%2 6hl%3Dsv%26prmd%3Dimvnso

 • 18.dec.2011, kl.10:29

  Länkar du rätt?

  Hamnar på en Wikisida utan några bilder?

 • 18.dec.2011, kl.11:50

  Blodförändring kroniskt sjuka

  Det fungerar inte, man måste gå längre ner på sidan, där det står blodförändring hos kroniskt sjuka, klicka där längre ner på den sidan så kan du klicka och se bilder.

 • 18.dec.2011, kl.11:59

  Bättre sida här

  http://www.enby.se/svenska/forskning/uppsats/7/blodfora ndringar-hos-kroniskt-sjuka.htm
  Läs längre ner på sidan Resultat, där kan man klicka och se bilder på blod i väldig förstoring.

 • 18.dec.2011, kl.12:21

  Enby får stöd

  av många andra forskare.
  http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&u=htt p://www.rense.com/general80/canc.htm&ei=scrtTqmwMMOC4gT 7l-j0CA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CDUQ7 gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dcandida%2Berik%2Benby%26hl%3Ds v%26prmd%3Dimvnso

 • /Johan

  18.dec.2011, kl.12:48

  Ah... stöd av konspirationsteoretikern?

  Jag vet inte om jag skulle vara så stolt över att få stöd av mannen som propagerar för teorin att HIV är ett biologiskt vapen utvecklat av USA och sedan spridet som en del av Hepatit B vaccin som gavs till homosexuella.

  Denna mannen har också skapat sitt eget förlag för att ge ut sina skrifter när de inte hållit tillräckligt hög kvalité för att klara av peer review tidskrifter. Men det är klart, det går alltid att hitta någon tidskrift som "New Dawn" som har som sin paroll att man publicerar allt skräp som ingen annan vill publicera i "öppenhetens namn", dvs. alla konspirationsteoretiker samlade i en och samma tidskrift.

 • /Johan

  18.dec.2011, kl.12:40

  Intressant... typiskt humbug..

  Det här är mycket underhållande, det är det typiska man finner inom bluff och båg. Antagandet att om man bara repeterar det hela tillräckligt många gånger så blir det sanning. Erik Enby refererar i denna artikel i två av sex fall till sina egna artiklar. Det blir alltså ett cirkelbevis, dvs. det är sant för att jag tidigare sagt det är sant... Detta är ett fenomen man hittar inom flera olika områden där man försöker få den egna åsikten att verka mer trovärdig än den i realiteten är.

  Dessutom så finner jag det ytterst intressant att man i en till synes vetenskaplig artikel refererar till Johannes Paulus II, jag undrar i mitt stilla sinne vad en expert inom området Katolsk tro kan tänkas tillföra till de biologiska vetenskaperna? Förutom den långt stående traditionen att tolka allt som sker inom alla områden ur det bibliska perspektivet och motarbeta det som inte kan tolkas ur ett perspektiv som är fördelaktigt för de 2000 år gamla skrifterna.

  Det tredje intressanta fenomenet är en referens till en publikation gjord 1911, dvs man refererar till en artikel skriven för 100 år sedan, långt innan dagens molekylärbiologi såg sitt ljus. Boken "Bakterien-Cyclogenie" som han refererar till är faktiskt utgiven 1925 och inte 1981, vilket jag finner mycket intressant i sammanhanget. Varför vill man fram datera en skrift till 23 år efter författarens död? Enda orsaken jag kan se är att man vill ge den mer tyngd ur ett modernt biologiskt forsknings perspektiv. Många teorier fanns om hur bakterier fungerade innan dagens moderna metoder, och upptäckten av DNA molekylen, kunde förklara hur olika mikroorganismer förökar sig.

  Sedan blandar han in en liten gnutta om malaria i det hela, vilket är den enda vedertagna publicerade artikeln men som jag tvivlar på att han verkligen förstått när han läst den. Vi vet att man i samband med plasmodium falciparum och i vissa fall plasmodium vivax infektion kan få mycket allvarliga koagulationsrubbningar med trombotisering av kapillära kärl. Ett mycket allvarligt tillstånd som den som drabbats av malaria kan råka utför och som kan vara dödligt om det inte kommer under korrekt behandling. Inget nytt där men vad det har med hans teorier att göra kan man undra...

 • 17.dec.2011, kl.17:11

  Väldigt liten mängd

  Kolloidalt silver är helt ofarligt att använda. Dr John Barltrop vid universitet i Toronto, Kanada, har utfört toxicitetstester med kolloidalt silver. Han fann vid tester på råttor, att även vid väldigt stora mängder, så var kolloidalt silver helt ogiftigt för kroppen. Även doser motsvarande 300 000 ppm, dvs i princip 30000 gånger starkare än det moderna kolloidala silvret på 10 ppm, gav inga som helst toxiska utslag hos försöksdjuren.
  Enligt giftkontrollcentralen på amerikanska EPA (Environmental Protection Agency) så anses kolloidalt silver helt ofarligt. De låga silverhalterna anses vara av rent homeopatiska nivåer. De är så låga att många läkare småler och ifrågasätter hur så låga nivåer av ett ämne överhuvudtaget kan ha någon annan effekt - än en rent placebomässig sådan! Detta samtidigt som deras läkemedelsföretags-sponsrade kollegor ojar sig över hur giftigt och farligt kolloidalt silver är! En ganska lustig situation, milt sagt.
  Dr Samuel Etris, en konsult till amerikanska silverinstitutet säger att det har aldrig noterats någon allergisk, toxisk eller cancerös reaktion som resultat av bruket av kolloidalt silver. Amerikanska regeringens center för sjukdoms-kontroll konfirmerade detta 1995.
  1966 rapporterade Dr I. H. Lipton i tidningen ”Health Physics” att det idealiska dagliga intaget för silver ligger någonstans kring 100 mikrogram. Silver är ett viktigt spårämne som används av kroppen precis som selen och zink. 100 mikrogram motsvarar ungefär två teskedar med kolloidalt silver med styrkan 10 ppm.

 • 18.dec.2011, kl.10:56

  Kvacksalveri!!!

  Vilka toxicitetstester har han utförd? Om du gör en toxicitetstest med människor som har amalgamfyllningar har de heller inga förhjöjda nivåer av kvicksilver i blodet för att amalgamet ackumulerar i olika organ, körtlar nerver och i hjärnan.

  Problemet med nanopartiklar är att en liten mängd silver har en enorm stor yta. Silver är inget essentiellt spårelement utan ett gift för kroppen. Vem som påstår att silver är ett viktigt spårelement är antingen en okunnig idiot eller en charlatan och bondfångare.

  Kolloidialt silver är ett gift som genomtränger blod-hjärn barriären, som ackumulerar i kroppen och som aldrig mer lämnar kroppen. Där som det lagras ser det ut som en tätuering (argyros).

  Vi tar redan nu upp mer silver än vad kroppen kan hantera.

  Vi tar upp silver med:

  - amalgamfyllningar
  - kläder och skor
  ( http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/artic le35510.ece )
  - kylskåp
  - dricksvatten
  - hudpuder

  men inte blir vi friskare för det, utan vi blir sjukare!

  Kolloidialt silver omvandlas i kroppen till silversalter som binder sig till svavelgrupper i kroppens proteiner, senor och ligament. Eftersom silver stannar i kroppen och förbinder sig med andra giftiga metaller som kvicksilver och guld, bidrar det till att dessa lagras in i celler och hålls fast i kroppen. Det leder till elöverkänslighet, ledvärk och allergier.

  Det är ingen skillnad om du tar kvicksilver eller silver.

 • 18.dec.2011, kl.11:55

  Det var inte bra

  Men vilka forskningar tyder på det?

 • 18.dec.2011, kl.12:58

  Helt vanlig toxikologi

  säger att silver är ett gift.
  http://www.lenntech.de/pse/elemente/ag.htm

  Silverioners effekter: ( http://en.wikipedia.org/wiki/Oligodynamic_effect )

  "Data from silver suggest that these ions denature enzymes of the target cell or organism by binding to reactive groups, resulting in their precipitation and inactivation.[2] Silver inactivates enzymes by reacting with the thiol groups to form silver sulfides. Silver also reacts with the amino-, carboxyl-, phosphate-, and imidazole-groups and diminish the activities of lactate dehydrogenase and glutathione peroxidase. Bacteria are in general affected by the oligodynamic effect. Viruses in general are not very sensitive to this effect."

  Thiol groups = svavelgrupper (som jag redan skrev om). Enzymerna som deaktiveras är mycket viktiga enzymer. Glutationperoxydas är enzymet som kroppen behöver för alla avgiftningsfunktioner och för att bekämpa oxidativ stress och syreradikaler. Även kvicksilver har den effekten att blockera dessa enzym och det leder till att kroppen inte kan försvara sig mot andra gifter och oxidativ stress = att man får allergier, degenerativa och autoimmuna sjukdomar.

  Man måste skilja mellan akuta och kroniska förgiftningar. Om kolloidialt silver inte leder till akut toxicitet enligt undersökningar, betyder det inte att de inte har kroniskt förgiftande effekt. Det är just därför som amalgamet användes så länge i Sverige och fortfarande används i de flesta länderna, för att man bara undersöker om amalgam leder till akuta förgiftningar (förhöjt kvicksilver i blodet). En kronisk förgiftning är mycket svår att diagnosticera och uppträder först vid långvarigt bruk.

  Vi har ganska många aminosyror i kroppen som innehåller svavelioner, tex. metionin eller cystein. Tungmetaller (silver är ett tungmetall) förändrar och denaturerar proteiner.

  Även viktiga spårelement som zink är giftiga i dess metalliska form. Det är förbindningar med andra ämnen (picolinsyra, histidin) som gör zink till ett viktigt spårelement. Det finns inga silverförbindningar som på något sätt skulle vara viktigt för kroppen. Kroppen behöver zinkförbindningar för att vissa enzymer ska fungera, medan silver enbart är ett gift som blockerar enzymer.

  Dr. Daunderer, som är Europas expert Nr. 1 för tandgifter (han har behandlat 20.000 amalgampatienter) skriver att man ska undvika silver som pesten!

 • 18.dec.2011, kl.13:13

  Svårt att veta

  vad en amalgam förgiftad blivigt sjuk av, kvicksilvret känner dom flesta till att det är farligt, men att enbart bli sjuk av silvret, finns det verkligen bevis för det? Har nyligen läst att silver inte lagras i kroppen, utan det går ut via urinen.

 • 18.dec.2011, kl.15:04

  Det är

  inte så svårt om man vet hur kvicksilver verkar i kroppen.

  Silver är inte lika giftig som kvicksilver, men hanteras av kroppen på samma sätt. Det binder sig till svavelgrupper i kroppen och deaktiverar enzymsystem. Det som är frågan är inte OM det går att få ut silver eller kvicksilver genom avgiftningssystemet, njurarna och urinet, utan under vilka omständigheter man kan få ut det. Om tungmetaller redan befinner sig i cellerna eller har passerat blod-hjärn barriären är de svåra att få ut. Kvicksilver har en halveringstid på över 20 år. Silver är ännu svårare att få ut.

  Det som är typiskt för kroniska tungmetallförgiftningar är att man tar upp små mängder längre tid. Kroppen har en tillförelse av metallerna (tex. amalgam) och ett avlopp (avgiftningssystemet, alltså enzymerna, njurarna och, tarmen). Om det går ut mindre i avloppet än vad man tillför kumulerar resten i organ, körtlar osv. En del metyleras i kroppen och kan lätt passera blod-hjärnbarriären i den formen.

  Ju längre den kroniska förgiftningen varar, ju sämre fungerr avgiftningssystemet, för att tungmetaller skadar enzymet glutationperoxydas (som jag redan hänvisade till i mitt förra inlägg). Det är ett "fas 2" enzym. Kroppen har 2 system av avgiftningsenzymer. Fas 1 enzymerna tar över gifterna först och metaboliserar dessa till en form som fas 2 enzymerna kan ta hand om dom. Fas 2 enzymerna binder metaboliterna till en "carrier", tex. glutation och sen kan gifterna transporteras ut med urinen. Men om fas 2 enzymerna blockeras, funkar det inte längre.

  Men ibland är dessa fas 1 metaboliter giftigare än det ursprungliga ämnet och om fas 2 enzymerna blockeras ackumulerar även de giftiga fas 1 metaboliterna av alla gifter som kroppen tar hand om. Sen översvämmas kroppen med gifter.

  Tankeställaren för dig är: "Blev du sjuk av silvret eller blev du sjuk av de gifter som kroppen inte kunde ta hand om för att silvret blockerade enzymerna?

 • 18.dec.2011, kl.15:29

  Tillägg:

  Nanoteknologin är ju långtifrån utforskad och det är svårt att hitta seriösa undersökningar. Men jag hittade en sammanfattning av undersökningar av kolloidialt silver som jag ska citera avslutande med.

  Det finns ännu inga studier på människor, men det finns djurförsök. Det visade sig att nanosilver leder till hjärtrytmstörningar andra skador och död hos sebrafiskars embryoner och skadar deras utveckling. Det visade sig att nanopartiklarna genonmtränger blod-hjärriären och tas upp i cellerna.

  Råttors leverceller skadades och uppvisade hjöd oxidativ stress.  "7.1 Toxische Wirkungen von Nanosilber
  Eine Untersuchung der Auswirkungen von Nano-Silber im Wasser auf die Embryonen von Zebrafischen (Asharani et al. 2008) stellte Herzrhythmus- und Entwicklungsstörungen fest. Die größte Empfindlichkeit trat in den frühen Entwicklungsstadien auf. Nanosilber-Konzent-rationen von 30 μg/ml führten zum Tod von 50 % der Embryos. Unter den beobachteten Schäden waren Ödeme und Nekrosen. TEM (Transmissions-Elektronenmikroskopie) konnte nachweisen, dass Silbernanopartikel aus dem Wasser ins Innere der Körperzellen und auch innerhalb des Gehirns gelangt waren. Die beobachteten Auswirkungen wurden nur durch Silbernanopartikel hervorgerufen. Eine Behandlung mit den Ag+-Ionen einer AgNO3 –Lösung führte zu keinen Schäden.
  Über die Messung der photosynthetischen Aktivität von Grünalgen (Chlamydomonas rein-hardtii) konnten die Auswirkungen von sehr geringen Konzentrationen von Nanosilber beo-bachtet werden. Die toxischen Wirkungen sind konzentrationsabhängig und sie sind größer als die einer Lösung, die nur Silberionen (Ag+) enthält (Marconi 2008). Dieser Versuch konnte zugleich aufklären, dass sowohl Silbernanopartikel wie auch Silberionen toxisch wirken. Aus einer verdünnten Suspension von Silbernanopartikeln werden offenbar laufend Silberionen freigesetzt, die dann ihre toxische Wirksamkeit ausüben (Lubick 2008).
  Eine in-vitro Studie an Leberzellen von Ratten zu toxischen Wirkungen von Silbernanoparti-keln stellte für Silberpartikel – im Unterschied zu Al, Fe, W, Mo-Partikeln – hochtoxische Wirkungen fest. Bereits für Konzentrationen zwischen 5 und 50 μg/ml zeigten die Leberzel-len abnormale Veränderungen ihrer Form und Größe sowie oxidativen Stress (Hussain et al. 2005).

  Källa: http://www.bmg.gv.at/cms/home/attachments/9/7/2/CH1180/ CMS1288805248274/bmg_nanosilber_fassung_veroeffentlichu ng_final__mit_deckblaetter1.pdf

  Sida 18

 • 5 pve

  18.dec.2011, kl.20:36

  MSM

  Det kan vara läkemdelsföretagen som ligger bakom denna forskning, och då vet man inte om man kan lita på det.
  Här beskriver flera personer att dom har blivigt hjälpta av inte bara silvret utan också av MSM.
  http://windows.2000tv.se/2000tv/anekdoter/lista_anekdot er.asp?besvarID=48&besvar=%C3%96gonproblem

 • 18.dec.2011, kl.22:48

  Naturligt MSM

  MSM finns i proteinrika livsmedel såsom ägg, kött, fågel, fisk
  Lite finns också i lökväxter
  En del plantor som åkerfräken är också rika på svavel
  Man behöver inte alltid köpa ett svindyrt kosttillskott

  Kan inte låta bli att misstänka att nån sitter och blir väldigt rik på att lura i folk ett preparat som är ett billigt avfall från pappersindustrin :-)

  Ta en kopp te på åkerfräken om ni tror er behöva svaveltillskott :-)

 • 19.dec.2011, kl.10:11

  De flesta

  av dessa personer använde både MSM och silver och att MSM har en bra verkning vet man ju. Jag tvivlar ju heller inte på att kolloidialt silver har bakteriedödande verkning, men även kvicksilver har den effekten och ändå skulle jag föredra bakterierna framför både silver och kvicksilver. Det är inte särekilt klokt att driva ut satan med perkele.

  Läkemedelföretagen använder själva kolloidialt silver för desinfektion och salvor. Tex. silversulfadiazin för sår, förbränningar och hudtransplantationer. Preparaten heter InfectoFlam, Flammazine, Silvertone och Ialugen Plus. Det finns studier som visar att de är skadliga, tex. de här:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16531870?dopt=Abstra ct
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14512929?dopt=Abstra ct

  Här finns fler källor om studier och undersökningar:

  11 Atiyeh B.S. et al. (2007): Effect of silver on burn
  wound infection control and healing: Review
  of the literature. Burns 33, 139-148.
  12 Furno F.et al. (2004): Silver Nanoparticles and
  polymeric Medical Devices: a new Approach
  to Prevention of Infection? Journal of Antimicrobial
  Chemotherapy, 54, 1019-1024.
  13 US-National Institutes of Health, clinical trials:
  Efficacy of silver nanoparticle gel versus a common
  antibacterial hand gel. Comparison of
  central venous catheters with silver nanoparticles
  versus conventional catheters (NanoAg-
  CVC), www.clinicaltrials.gov (Zugriff 12.1.09).
  14 Kolloidales Silber. Das große Gesundheitsbuch
  für Mensch, Tier und Pflanze. Josef Pies/Uwe
  Reinelt. VAK Verlags GmbH, Kirchzarten bei
  Freiburg. 3. Auflage 2007.
  15 www.biogate.de (Zugriff 12.1.09).
  16 Hund-Rinke K., Marscheider-Weidemann F.,
  Kemper M. (2008): Beurteilung der Gesamtumweltexposition
  von Silberionen aus Biozid-
  Produkten. Fraunhofer-Institut für System- und
  Innovationsforschung (ISI), Forschungsbericht
  43/08 im Auftrag des Umweltbundesamtes.
  17 US Environmental Protection Agency (1993):
  „Silver Reregistration Eligibility Document (RED)“.
  18 Benn T.M, Westerhoff P. (2008): Nanoparticle
  silver released into water from commercially
  available sock fabrics. Environmental Science
  and Technology, 42, 4133-4139.
  19 Centers for Disease Control (2007) Estimating
  Health Care-Associated Infections and
  Deaths in U.S: Hospitals. Public Health Reports,
  Vol 122, 160.
  20 WHO/World Health Organization (2007):
  Summary of toxological data of certain food
  additives, Series No. 12 – Silver.
  21 Agency for toxic substances and disease registry,
  Department of Health and Human Services/
  Public Health Services, USA: Public Health
  Statement for Silver.
  22 Witkoswki J.A., Parish L.Ch. (2004): On Being
  Blue: Argyria still exists. SKINMed, 3 (6)
  304-305.
  23 Drake P.L., Hazelwood K.J. (2005): Exposure-
  Related Health Effects of Silver and Silver Compounds:
  A Review. Annals of Occupational
  Health, 49 (7), 575-585.
  24 Hussain S.M. et al (2005): In vitro toxicity of
  nanoparticles in BRL 3A rat liver cell. Toxicology
  in Vitro 19, 975-83
  25 Larese F.F. et al. (2009): Human skin penetration
  of silver nanoparticles through intact and
  damaged skin. Toxicology 255, 33-37.
  26 US-National Institutes of Health, clinical trials:
  Efficacy of silver nanoparticle gel versus a common
  antibacterial hand gel. Comparison of central
  venous catheters with silver nanoparticles
  versus conventional catheters (NanoAgCVC).
  27 Brown C.L. et al. (2003): Assessing Toxicant
  Effects in a Complex Estuary: A Case Study of
  Effects of Silver on Reproduction in the Bivalve,
  Potamocorbula amurensis, in San Francisco Bay.
  Human and Ecological Assessment 9 (1), 95-
  119.
  28 International Programme on Chemical Safety
  (IPCS), under joint sponsorship of UNEP/United
  Nations Environment Programme, Concise
  International Chemical Assessment Document
  44: Silver and Silver Compounds: Environmental
  Aspects. Geneva, 2002
  29 Asharani P.V. et al. (2008): Toxicity of silver nanoparticles
  in zebrafish models. Nanotechnology
  19, 255102-255110.
  30 Hook S.E., Fisher N.S. (2000): Sublethal Effects
  of Silver in Zooplankton: Importance of Exposure
  Pathways and Implications for Toxicity Testing.
  Environmental Toxicology and Chemistry
  20 (3), 568-574.
  31 Marconi F. et al. (2008): Toxicity of Silver Nanoparticles
  to Clamydomonas reinhardtii. Environ.
  Sci. Technol. 42 (23), 8959-8964.
  32 Lubick N. (2008): Nanosilver Toxicity: Ions, Nanoparticles
  – or both? Environmental Science
  & Technology 42 (23), 8617.
  33 Luoma S.N. (2008): Silver nanotechnologies
  and the environment: Old problems or new
  challenges? Woodrow Wilson International
  Center for Scholars, The PEW Charitable
  Trusts, PEN 15, September 2008.
  34 Blaser S.A., Scheringer M., MacLeod M., Hungerbühler
  K. (2008): Estimation of cumulative
  aquatic Exposure and Risk due to Silver: Contribution
  of nano-functionalized Plastics and
  Textiles. Science of the Total Environment, Vol.
  390, 396-409.
  35 Choi O. et al. (2008): The inhibitory effects of
  silver nanoparticles, silver ions, and silver chloride
  colloids on microbial growth, Water Research,
  42/12, p. 3066-3074.
  36 Lutter W. et al. (2007): Nachhaltige Wasserwirtschaft
  und Nanotechnologie. Zukünftige
  Technologien Consulting/ZTC, Studie 12/07.
  Herausgeber: Bundesministerium für Umwelt
  und Naturschutz.
  37 Bericht und Empfehlungen der Nano-Kommission
  der deutschen Bundesregierung: Verantwortlicher
  Umgang mit Nanotechnologien (2008).
  38 Mueller, N. C. und Nowack, B., (2008), Exposure
  modeling of engineered nanoparticles in
  the environment, Environ Sci Technol 42(12),
  4447-53.
  39 Daxbeck H. et al. (2000): Abwasserrelevante
  Silberstoffströme in Wien. Konkretisierung der
  Ursachen bzw. Verursacher von Silberemissionen
  in die Kanalisation und Maßnahmenvorschläge
  zur Vermeidung (Projekt AgWin). Endbericht.
  Ressourcen Management Agentur
  (RMA) im Auftrag der Magistratsabteilung 22
  – Umweltschutz der Stadt Wien.
  40 Neal A.L. (2008): What can be inferred from
  bacterium-nanoparticle interactions about the
  potential consequences of environmental exposure
  to nanoparticles? Ecotoxicology 17:
  362-371.
  41 Throbäck I.N. et al. (2007): Silver (Ag) Reduces
  Denitrification and Induces Enrichment of
  Novel nirK – Genotypes in Soil. FEMS (Federation
  of European Microbilogical Societies). Microbiology
  Letters, Vol. 220, 2, 189-194.
  42 REACH (Registration, Evaluation, Authorisation
  and Restriction of Chemicals) ist eine Rahmenvorschrift
  der EU, welche die Herstellung, das
  Inverkehrbringen und die Verwendung von
  Stoffen umfasst. Verordnung (EG) Nr. 1907/
  2006; ABl. L 396 v. 30.12.2006.
  43 Mitteilung der Kommission an das Europäische
  Parlament, den Rat und den europäischen Wirtschafts-
  und Sozialausschuss: Regelungsaspekte
  bei Nanomaterialien. 17.6.2008.
  44 Treffen des EPA-Committees zu Pestizid-Fragen,
  8. Nov. 2006 (Beitrag auf S. 323 zur Regelung
  von Nanosilber).
  45 US Federal Register, Vol. 64, N. 158 (Aug. 17,
  1999), Department of Health and Human Services/
  Food and Drug Administration: Over-the
  Counter Drug Products Containing Colloidal
  Silver Ingredients or Silver Salts.
  46 European Food Safety Authortiy (EFSA) (2008):
  Scientific Opinion: Inability to assess the safety
  of a silver hydrosol added for nutritional purposes
  as a source of silver in food supplements
  and the bioavailability of silver from this source
  based on the supporting dossier. 26. Nov. 2008.
  47 Swedish Environmental Agency, Zeitschrift
  „Miljöaktuellt“ No. 3, April 2006.
  48 International Center for Technology Assessment,
  Washington DC (Mai 2008): Group Demands
  EPA Stop Sale of 200 + Potentially Dangerous
  Nano-Silver Products.
  49 UK, Royal Commission on Environmental Pollution
  (2008): Novel Materials in the Environment:
  The Case of Nanotechnology

  Eftersom studieresultaten är logiska för den som vet vilka verkningar silver har på kroppen finns det ingen anledning att tvivla på resultaten.

 • 19.dec.2011, kl.11:26

  SSD-preparat


  Bild: Klicka för full storlek

  har tydligen gett upphov till agryria men kolloidalt silver har väl inte visat några biverkningar vad jag förstår.

  Att silver dödar bakterier är ju klart och att vi behöver nåt nytt att ta till allteftersom bakterierna "lär sig" hantera våra antibiotika vet vi alla..

  Silver finns ju idag både i tvättmaskiner gympadojjor och i kalsonger :-)
  Industrin är onekligen snabb att adaptera silvret iaf.

  En sak jag funderat över är de silverkulor som säljs i matvaruaffärer som tårtdekorationer.

  Dessa är ju speciellt riktade till barn dessutom
  Häller man en sån burk över en tårta lär det bli en hel del silver som dessutom inte är kolloidalt??

 • 20.dec.2011, kl.14:37

  Tungmetaller

  Läs undersökningarna som jag länkade till. Där fanns det med en hel del skador av nanosilver.

  Silverkulorna kan jag inte säga någonting om, men det finns värre, tex. leksaker med bly från Kina. Vi tar upp en massa olika tungmetaller från miljön, maten och olika prylar. Den sammanlagda summan av allt är mycket mer än vad som är bra för oss. En del skan man inte undvika att ta upp, men de som man kan undvika bör man också undvika, bland annat amalgam eller silvervatten. Jag tycker att det är en snapsideé att hälla i sig giftiga metaller som stannar i kroppen för att döda bakterier.

« Tillbaka till Hälsa, träning och kost