• 26.apr.2012, kl.13:52

  Gud vad jag älskar hälsosam mat

  •Psykiatriker lider av ”diagnoshysteri”. Den tar sig i uttryck sådana diagnoser såsom ”Pillande i näsan samtidigt som man undviker i människor” och ”antisocialt uppmärksamhetssyndrom med illaluktande fötter”. Och även om man kan skratta år det sätter man skrattet i halsen när man hör senaste diagnosen, ”Healthy Eating Disorder (HED). Människor som inriktar sig på hälsosam mat blir sjukförklarade. Vägrar man sluta med sina vitaminer och örter är man i behov av vård. De som äter ohälsosam mat har dock inte fått någon diagnos

  Det skriker ju kvacksalvare om det här. Är det knarklangning på gång?

  Är det därför de tar folk som idioter när de inte umgås med så kallade empatiska som misshandlar djur, äldre, tjejer mm och sedan får i sin livliga fantasi för sig att bara för att de inte umgås med dessa så äter de inte pizza, på Mcdonalds. Snacka om att ha ADHD och vara tankspridd. Jag älskar pizza, äter på Mcdonalds.

  Men det är ju jag det. Det finns säkert folk som hatar det och det är upp till dem. Då har jag psykiatrin antisocial personlighetsstörning, stor aspergerproblematik, för de förstår inte sociala koder och hur man ska bete sig och så har de ADHD och är påträngande på folks matvanor.

  idioter är vad de är.

 • /Johan

  26.apr.2012, kl.20:06

  Inget är hälsosamt när det tas till extremer.

  Så Samuel, vad anser du om följande?

  "30-year-old male was admitted with general weakness and drowsy mental status. He had eaten only 3-4 spoons of brown rice and fresh vegetable without salt for 3 months to treat his tic disorder, and he had been in bed-ridden state. He has had weight loss of 14 kg in the last 3 months. We report a patient with orthorexia nervosa who developed hyponatremia, metabolic acidosis, subcutaneous emphysema, mediastinal emphysema, pneumothorax, and pancytopenia and we will review the literature. Also, we mention to prevent refeeding syndrome, and to start and maintain feeding in malnourished patients."

  Abstractet är kopierat från en artikel på pubmed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21998605

  Helt klart har denna person problem om man är så fixerad vid en diet som man tror är riktig, att det blir skadligt för hälsan. Nu är dessutom "Healthy Eating Disorder" eller Orthorexia Nevrosa, som det refereras till om man letar i vetenskaplig litteratur, är definierat som en fixering vid en diet som personen själv tror är hälsosam men som i själva verket är skadlig för hälsan.

  Så Samuel, tycker du det är friskt att vara så fixerad vid att äta "rätt" att kroppen tar skada och man blir tvungen att bli inlagd på sjukhus för näringsbrist? Den person som beskrivs i artikeln ovan är i princip döende om han inte får hjälp... men visst... vill du kalla det friskt så säger det en hel del om dig.

 • 27.apr.2012, kl.14:07

  Det är fel det också

  Men tror du det är de som experterna syftar på då. De vill att folk ska hålla sig feta, få sämre kondition och bli alltmer stillasittande. Då frigör de ju inte endorfinerna och håller sig därför olyckliga och deprimerade. För psykiatrin tror ju att den äger folk.

 • /Johan

  27.apr.2012, kl.17:29

  Tror du verkligen att...

  Tror du verkligen att psykiatriker skulle kunna arbeta för att människor ska bli feta och stillasittande utan att deras kollegor inom den kroppsliga medicinen inte skulle protestera högljutt? Ibland är dina argument rent befängda.

  Om dina argument skulle hålla borde det betyda att psykiatrin styr hela samhället, allt från politiker som stiftar lagar till domstolarna som upprätthåller dem. Du börjar låta lika paranoid som de som inbillat sig att Illuminati, Rockerfellers eller frimurare skulle styra världen och äga det mesta. Din argumentation börjar likna dessa paranoida idéer som florerar på siter som vaken.se

 • /Johan

  26.apr.2012, kl.21:19

  BBC berättar mer...

  Här har du en bra artikel från BBC som handlar om "Healthy Eating Disorder".
  http://www.bbc.co.uk/newsbeat/12759993

  Tycker du det här låter normalt?
  "If I eat a burger, which probably happens once in a blue moon, I have to burn it off straight away because I know it will turn into fat and I don't want fat on my body."

  Om Sam äter en hamburgare så känner han sig alltså tvungen att tokträna för att förbränna alla de kalorier som hamburgaren innehåller så att han inte får något fett på kroppen.

  Så här definierar man tillståndet:
  "Orthorexia is a disorder not many people are familiar with and it's not just a wish to eat in a healthy way. It's really something that increasingly dominates your life."

  "She says sufferers may also feel anxiety about eating out in case it means straying from their strict diet."

  "You know it's serious when it affects your social life."

  Det står alltså klart och tydligt att det inte bara handlar om att äta hälsosamt utan det handlar om att hela ens tillvaro kretsar kring vad du äter eller inte äter. Så du tycker det är friskt att hela tillvaron kretsar kring vad du kan och inte kan äta, när det börjar bli svårt att följa med kompisar ut och äta eftersom man är rädd för att det inte serveras något som passar in i den strikta dieten på restaurangen?

 • 27.apr.2012, kl.14:12

  Nej, det är inte fullt normalt

  nej, men tror du det är det som är psykiatrins riktiga syfte. Jag äter fet mat ibland och ibland så äter jag hälsosamt. Men vad folk äter hemma och köper sig hem för mat eller vad de äter på rasterna, det har inte psykiatriker någonting att göra med, så länge det inte påverkar ens levnadssätt. Så som de förnedrar folk bara för att de inte röker och inte super skallen av sig.

  Och så ska de själva inte få hysteriska nervsammanbrott när folk inte ser på deras favoritprogram Big brother skit.

  Det du beskrev där är inte normalt och det är heller inte normalt att gapa och skrika och få hysteriska nervsammanbrott när man träffar på folk som inte lever genom våldsspelen hela dagarna heller. Pucko.

 • /Johan

  27.apr.2012, kl.17:22

  Tvivlar på att Big Brother tillhör något som särskilt många tittar på.

  Okey, åter igen så använder du epitetet Pucko. Det måste åter igen betyda att du insett att du inte har argument som räcker. Mycket intressant...

  Det spelar ingen roll vad man äter om kosten blir allt för enformig så är det inte bra för kroppen. Det behöver man definitivt inte vara psykiatriker eller psykolog för att inse. Jag förstår inte vad du fått detta ifrån med att psykiatriker lägger sig i folks matvanor, annat än om du pratar om anorektiker som är på gränsen till att svälta ihjäl eller liknande, i övrigt så har jag då aldrig hört talas om att de lägger sig i något. Om något så rekommenderar de motion, goda matvanor, minskad alkoholkonsumtion och att man inte ska röka.

  Därutöver förstår jag inte varför du alltid blandar in Big Brother hälften av dina inlägg. Jag är väldigt fascinerad över hur fixerad du är vid Big Brother som fenomen. Det kan inte vara hälsosamt att bära på ett så enormt hat mot ett TV program som nästan ingen ser.

 • 1.maj.2012, kl.15:43

  Jaså ser inte många på Big brother

  varför gapar de på folk då som inte ser på den skiten och anklagar dem för saker och ting, som inte ens är förankrade i verkligheten. Svara mig på det.

  Folk som lever i verkligheten istället för våldsspels och dokusåpavärlden blir ju anklagade för det ena och det andra, folk får hysteriska nervsammanbrott på dem, kallar dem för jäkla bögar mm. Väldigt sunt beteende. Knappast.

 • 1.maj.2012, kl.20:49

  Det är bara du

  som upplevt nåt sånt. Ingen annan av oss som inte tittar på såna program har blivit påhoppad för det. Undra varför just DU har det? Har du funderat på det själv?

  Mamita

 • /Johan

  1.maj.2012, kl.21:37

  Intressant...

  Det är här det blir riktigt intressant.

  Jag har aldrig hört talas om någon som gapar på någon annan för att den inte sett Big Brother. Så hur ska jag kunna förklara ett tillstånd jag själv aldrig sett eller hört talas om annat än genom att Du, Samuel, påstår att det förekommer?

  Jag träffar dagligen människor som lever i den verkliga världen, som inte spelar våldsspel eller tittar på dokusåpor. Ingen av dessa har blivit utsatt för det du beskriver. Det är ingen som diskuterar Big Brother i fikarummet. Jag har inte ens hört någon nämna programmet under de senaste två åren, utom när du Samuel tar upp det. Jag träffar också människor som då och då spelar tvspel men jag har aldrig hört dem kritisera någon annan för att de inte gör det.

  Vad är det då som gör att Du, Samuel, råkar ut för detta när vi andra inte gör det? Har du funderat på det?

 • cigge

  29.apr.2012, kl.16:01

  Världen

  Skrattar åt dina meningslösa inlägg. Det borde även du göra..

 • 1.maj.2012, kl.15:46

  Nej, jag skrattar åt alla idioter här

  som knaprar bluffpiller åt något de kan påverka själva. Som flyr sitt liv och sina problem för psykpillerindustrins skull. som låter sig manipuleras att deras problem beror på att de saknar ett kemiskt ämne i hjärnan, inte att de går igenom något som bör konfronteras.

  Och jag skrattar åt alla förbannade psykiatriker, psykologer och likasinnade som håller till på det här forumet och håller varandra om ryggen. Och försvarar sina översittarbeteenden, jobb, psykdiagnoser, knarkpiller mm med näbbar och klor.

  Som avslöjar kvacksalveriet dag för dag och att scientologerna har rätt.

« Tillbaka till Psykologi och psykisk obalans