• sarah

  2.maj.2004, kl.10:06

  mollusker!!!!!!!!

  Hej! är det någon som kan berätta för mej hur man blir av med mollusker!

 • AC/DC

  2.maj.2004, kl.10:46

  Så här

  Ta en nål och riv på dom lite sen så tar du bort dom vita kulorna som sitter inne i själva pricken sen så tvättar du med lite sårsprit.

  Hoppas det hjälper.

 • maraja

  2.maj.2004, kl.14:16

  molusker

  Hej hade en son som hade väldigt mkt molusker i 4-års åldern.Fick detta av en läkare "spiritus jodi salicylatus AF 68" som man penslade på. Nackdelen är att ärren syns än och kommer nog att göra det hela livet. Han är idag 11 år.
  marie

 • Mia

  2.maj.2004, kl.14:27

  Mitt tips...

  Jag tror inte man ska rekommendera att peta nålar och trycka ut!! Dock gjorde jag det själv också !! Men med tanke på infektionsrisken PULS att det gör ont!!
  Mollusker försvinner av sig själv, sa både läkare o SSk!!
  Men jag ville inte vänta så jag utrotade dom genom att ta stark parfym, så det torkade bort i slutet. Kill parfym är det bästa!!
  Tror säkert det finns hundra tills sätt så det var kul att det togs upp, jag har länge undrat om bara jag var desperat för att få bort dem o prövade olika häxkonster =)

 • 2.maj.2004, kl.18:36

  Jag fick rådet...

  att pensla dem med nagellack eller molkosan av bvc-sköterskaen bara förra veckan. Har dock inte testat ännu så jag vet inte ifall det funkar.

 • Knut

  4.maj.2004, kl.16:03

  Har själv haft olika hudproblem

  bl.a kontakteksem. Började efter att ha gått en kurs i örtkosmetik att göra egna salvor. Innan jag visste ordet av så var jag igång som egen företagare.
  Jag kom i kontakt med ett tvillingpar som arbetade inom verkstadsindustrin och som båda hade kontakteksem p.g.a.skäroljorna. Dom köpte två burkar av mina salvor, ringsblomssalva och johannesörtssalva. På den ena tvillingen fungerade den ena salvan och på den andra den andra.
  Ca. ett halvår efteråt fick min yngste son molucker på insidan av underarmen och på sidan av kroppen. Jag kontaktade då distriktssköterskan som surt meddelade att jag kunda använda mina egna salvor. Jag fattade ingenting???
  Förklaringen kom några månader senare när jag mötte en av tvillingarna. Deras två barn hade fått mollusker och fått besked på VC att det inte fanns något att göra annat än att låta dom läka ut själv. Barnen hade stora besvär av molluskerna så deras föräldrar var beredd att ta till vad som helst. Dom provade min ringblomssalva och på två veckor var molluskerna borta. Samma erfarenhet hade jag gjort med min son.
  Jag började slå upp ringblomman i olika "hälsoböcker" det visade sig att den har hämmande effekt på virus, och det är ju det mollusker är. Sedan dess använder vi den salvan på alla vårtor med gott resultat.
  Ringblomssalvor finns att köpa på hälsokosten. Se bara till att den innehåller både ringblomsolja och tinktur(sprit).
  Ringblomman har ju hämmande effekt och spriten torkar ut.
  Hoppas att ni får bukt med dom små vårtorna. För dom är inte roliga att ha.
  Lycka till!

 • Anonym

  5.maj.2004, kl.08:17

  full av mollusker

  Jag har en 4 -åring som är full av stora läbbiga mollusker. Hon har haft dem i snart ett år o jag har oxå fått svaret från BVC att bara vänta ut dem! Men hon får ju bara fler o fler? Dessutom blir det eksem i samband med molluskerna som kliar o då smittas eländet ännu mer!
  Att pillra bort dem med en nål verkar svårt att få göra på en liten 4-åring men kanske något av alla knepen som ni andra skickat in kan funka? Ska iaf prova dem.
  Jag har hört att det ska finnas någon salva som tar bort dem som är virus hämnande men BVC vill inte kännas vid detta? Någon som har hört talas om det?
  Mvh Johanna

 • Knut

  5.maj.2004, kl.15:03

  Som jag skrev tidigare

  Ringblomman har vetenskapligt bevisad virushämmande effekt, sprit torkar ut och olivolja mjukgör. Så jag föreslår en ringblomssalva som innehåller både ringblomsolja(oliv) och ringblomstinktur. Prova. Hon har ju haft det ganska länge och har i stor omfattning så det tar nog nån/några månader innan allt är borta. Men det gör det ju inte värre i alla fall :).

 • vem-von-helst

  1.jun.2004, kl.11:46

  molluskelände

  Hej ! Jag skulle tro att antivirus salvan du tänker på möjligen kan vara Zovirax? Den är i första hand avsedd att användas mot herpesvirus i olika former, mun- genital herpes eller bältros. Har ingen aning om det kan ha effekt på mollusker. Mollusker är jättejobbiga och ganska äckliga tycker jag men de försvinner av sig själva inom 18 månader. Min dotter fick -när hon var liten - mollusker efter ett besök på skara sommarland. De började på baksidan av låret och runt knävecken och spred sig sedan lite överallt på kroppen. Dottern är en hårt sovande person så jag köpte bedövningssalva (Emlakräm) på apoteket och tog en pincett och en liten suturkniv (en sån där man tar bort stygn med) och pillade helt sonika bort molluskerna, tvättade med alsollösning och satte på ett plåster. Upprepade proceduren några kvällar. Dottern sov som en stock och märkte inget eftersom hon var ytbedövad. När jag fick bort många av de allra största molluskerna började spridningen ge med sig och snart var de borta och kom aldrig tillbaka. Himla smidigt !!

 • 30.okt.2006, kl.14:32

  tips om salva!

  Googlade runt o kom till passagen angående molusker.... gick till min kontakt på hälsokosten och hon sa utan tvekan " jag har en helt suverän salva mot molusker!! Den heter Skillingarydsalvan original."

  Så nu ska vi hem o prova den! Ska bli kul o se om den är så bra som hon sa.

  Säljs på hälsokoster, och annars se www.skillingarydsalvan.se

  Lycka till!

 • Mathia

  3.jan.2007, kl.19:31

  Funkade salvan?

  Fungerade salvan från skillingaryd?

 • kano

  23.jul.2007, kl.16:20

  mollusker

  Det enda jag har märkt att hjälper (har fyra barn) är Marja Entrich-havsalgstvål och Skillingarydsalva (finns på hälsokost) Lycka till!!

 • ***

  28.mar.2008, kl.12:38

  Molusker

  Hej
  Jag jobbar som dagmamma, molusker är jätte vanligt hos barn, dem sprider sig om man har sönder dem (vätskan smittar). jag brukar råda mina föräldrar att sätta pålster på dem områden där moluskerna finns, efter ett tag så försvinner dem. Lycka till!!!

 • Melody

  6.apr.2008, kl.08:48

  Molluskerna försvinner med propyderm salva från ACO

  Hej , min son på 4 år hade mollusker över hela kroppen!!!
  Jag fick tipset att använda en kräm/salva som heter propyderm från ACO och finns receptfritt på apoteket.
  Det fungerar!! Molluskerna läker ut snabbare och försvinner!
  Jag smorde 1-2 ggr / dag i början och sen ett par ggr i veckan.
  Lycka Till.

 • 5.maj.2012, kl.17:28

  Mollusker

  Hej
  Läste ditt tips om att få bort mollusker, fungerade det bra? Hur lång tid tog det innan de försvann helt?

 • chubby

  19.jul.2008, kl.21:53

  Hudspecialisten sa till oss:

  Att pensla varje mollusk med Jodopax för sår 1 ggr vid kväll.
  (Har uttorkande och desinficerade effet dvs svårare för virus att sprida sig tydligen)
  Varje dag ska vi smörja med mjukgörande salva.
  Mycket sol och bad gör susen så vi får hoppas det blir bra väder snart.
  Dom som inte är borta till hösten ska hudläkaren skrapa bort, gör inte ont men först emlasalva.

 • Catrin

  28.aug.2008, kl.08:51

  Mollusker

  Hej,

  Hur har det gått för ert barn, finns molluskerna kvar?
  Jodopax som du rekomendera är det receptfritt?
  När det gäller hudspeciallist går ni via vårdcentralen då el privar? Rekomendera gärna bor i Stockholm

 • Billan

  10.sep.2008, kl.18:46

  Detta funkade för mig

  Tjena!
  Jag fick mina mollusker för typ fyra månader sedan,,, fick ingen som helst hjälp av sjukvården för att dom anses ju ofarliga men ja kände mig väldigt besvärad ändå och bestämde mig för att testa alla huskurer som rekommenderades på internet, först började ja badda med alsolsprit i 2 veckor, fungerade inte alls. Sen köpte jag vanlig lactacyd tvål på ullared (finns på apotek/dagligvaruhandel) och baddade OUTSPÄDD på molluskerna, sköljde ej av, har inte heller använt någon annan hudkräm/lotion, efter cirka tre till fyra dagar såg huden lite röd och irreterad ut, kliade dock inte speciellt mycket, och nu efter en vecka är dom så gott som borta!!!

  Så köp lactacyd, kostar 30 kr, och så hoppas ja att det hjälper för er drabbade lika bra som det hjälpte mig!!!

  MVH Carina

 • Acita

  17.sep.2012, kl.09:54

  det bästa mot mollusker

  Äckligt men det är väldigt effektivt ;o)
  och det är färskt mensblod :D struk på lite färskt mensblod och jag lovar att dom kommer att försvinna. Dock fungerar det INTE om man tar P-piller, använder hormonspiral eller p-stav. Detta tips kommer från en barnmorska ifrån Ryssland, det hjälper mot vårtor.

  Min hade mollusker, när jag räknade dom och kom upp i nästan 90st, fick jag nog och provade detta och alla försvann innom kort ;o)

« Tillbaka till Barn och föräldrar