« Tillbaka till Motor Visningsläge: Detta visningsläge listar ett inlägg åt gången Detta visningsläge visar inlägget och alla svar på en sida Detta visningsläge visar inlägget och svaren trådade på en sida
 • Urladdad

  14.jun.2004, kl.17:12

  Volvo 850 Laddar ur batteriet.

  Hej!
  Har haft problem med min volvo 850 -95 länge nu.
  Den kan fungera i flera månader utan problem.
  Sedan när det kommer råa fuktiga nätter (oftast på vintern) så laddas batteriet ur blixtsnabbt (1-2 dygn).
  En mek passade på att kränga på mig ett nytt batteri men det hjälpte inte. En sak jag lagt märke till är att lamporna i panelen alltid lyser ganska svagt när jag slår på tändningen.
  Tacksam för all HJÄLP!
  /Henke

 • Tvåförtifem

  14.jun.2004, kl.17:28

  Krypströmmar

  Någonstans i elsystemet läcker strömmen över när det blir fuktigt. Det kan vara svårt att hitta. Du kan ju börja med ett ta ur en säkring i taget, om den inte laddar ur med en viss säkring borta har du kommit ett steg närmare problemet. Det går att mäta sig fram också, och förr eller senare måste du nog fram med mätinstrumentet. Kom också ihåg att du måste göra det när bilen har symptomen, annars lär du inte hitta nåt. Det handlar om ganska kraftig ström, Batteriet innehåller minst 60 Amperetimmar, laddar det ur på låt oss säga 48 timmar så drar den en ström på mer än en ampere. Klart mätbart alltså.

  I en Opel jag lånade för en massa år sen hände nåt liknande. Laddningslampan lös som en sol när bilen var avstängd och den drog ur batteriet. Lamporna lös svagt när den vat igång. En bilelektrisk firma kan mäta upp generatorn och avgöra om den är hel, du kan göra det själv också med rätt beskrivning och mätinstument.

 • 8.jul.2004, kl.21:26

  Kraftiga förbrukare

  Tänk dig om det finns några förbrukare som du använder ofta och kanske länge och som drar skapligt med ström.
  Det gäller förbrukare som använder relän, t.ex. stolsvärme och liknande. Dessa relän vill brinna fast i tilläge, även om du slår ifrån eller tar ur nyckeln ur tändningslåset. Ligger de till, ja då är ju funktionen tillslagen även om nyckeln är urtagen. Batteriet blir tom på nolltid, tro mig jag vet.

 • Vovo 850

  14.jun.2004, kl.17:44

  ladda ur

  Du skriver att lamporna lyser svagt! låter som du har ett jordfel någonstans, (kanske inte lätt att hitta) men börja med att gör rent - kabeln mot plåten, du kan även följa + kabeln o göra samma där.

  Lycka till

 • Grodan Boll

  27.jun.2004, kl.00:35

  Vanligt fel

  Kolla kretsen till luftpumpen. Den ligger över B+ och brukar ställa till det på 850:or !
  Känt fel !

 • Oki

  27.nov.2013, kl.01:25

  Krypström på vintern

  Exakt samma symptom på min 96:a 850. Bara vod fuktigt kallt väder..

« Tillbaka till Motor