« Tillbaka till Djur Visningsläge: Detta visningsläge listar ett inlägg åt gången Detta visningsläge visar inlägget och alla svar på en sida Detta visningsläge visar inlägget och svaren trådade på en sida
 • 22.feb.2005, kl.12:34

  Kattunge med diarré

  Hjälp!
  Jag har en kattunge, strax över fyra veckor som har haft diarré och kräkningar sedan i torsdags kväll. Vi var till veterinären i fredags. Där hon två sprutor med "dropp", och så fick vi med en spruta med en speciell sorts lera- och sockerlösning. Det har hon fått tre gånger per dag nu. Idag är hon bara som en lite fågelunge... Hon kräktes inte upp sin mjölk igår, och har inte kräkts idag heller, så leran fungerar väl. Veterinären tyckte inte att vi ska ge henne nappflaska (med modersmjölksersättning) eftersom hon mår bättre av att dia. Ingen annan av kattungarna är sjuka, utan bara en. Jag byter underlägg i sovlådan, så att det är fräscht, även om jag inte ser något bajs där, så att det inte ska smitta till de andra små. Veterinären trodde att hon kunde ha fått ett virus, så han vill inte ge antibiotika eller penicillin. (Om det hade varit en bakterie, så hade troligen alla bebisarna blivit dåliga.) Hon är nu ganska tunn, men rätt som det är så springer hon iväg över golvet för att spana in något nytt. Vi väger ungarna varje dag(det är verkligen bra, för då ser man om de går upp, eller ner. Genomsnittskattungen ska gå upp 10 gram per dag, tills de är ungefär 6 månader), och i torsdags låg hon bra till på viktkurvan. Jag ska ringa min veterinär snart, eftersom vi måste nog åka dit med henne ikväll, så att hon får lite mer dropp. Hon diar, men hon har ju troligen blivit lite störd i tarmarna av diarrén, så där ger leran lindring. På nätet när man googlar kattunge och diarré, kommer det upp om större kattungar, att man ska ge kokt fisk och risavkok, å grejer... men hon äter ju inte sådant! Min veterinär världens bästa. Han är ärlig och tror inte att hon klara sig, det sade han i redan i fredags... Å säger han det så... vad tycker ni?
  Vi ska i varje fall dit i kväll, så att hon får lite mer dropp. Kanske att det har vänt, för hon bajsar bara pyttelite nu,,, eller är det bara så att hennes lilla kropp börjar att tyna bort...

  Återkommer senare ikväll...
  //Silwera

 • wasp

  22.feb.2005, kl.13:03

  jag håller tummarna

  för din lilla misse.
  Tycker dock att du åtminstone kan försöka med risavkok till kissen trots att hon är så liten. Det funkade på min kattunge som inte heller var mycket äldre.
  Och ge henne en chans om hon verkar ha livslust - det gjorde jag trots att veterinären "dömde ut henne". Hon är en gammal kattmadam idag...

 • Miau!

  22.feb.2005, kl.17:23

  Bra med bajs!

  Hej!

  Med min rubrik menar menar jag bara att det är nog ett gott tecken på att det kommer bajs i alla fall. Då har magen ändå bearbetat det en del och det har inte bara runnit genom kroppen.
  Hoppas att det ordnar sig och att den lille klarar sig...
  Visst är det märkligt: vissa av oss gör allt för de små, andra slänger, kastar och plågar ihjäl katter och deras ungar.

 • 22.feb.2005, kl.18:05

  Allergisk mot kattmammamjölken...

  Hej!
  Jag ger henne vatten med honung och salt, på rek. från veterinären. Plus att hon får käka lite lera också. Han trodde att hon var allergisk mot sin mammas mjölk... Det låter konstigt, men jag har läst det någon annanstans också. Så nu får hon honungsvatten i ett dygn, och lera.. (mums...) och ingen mammamjölk. Så nu gäller det att hon inte diar. Det blir lite jobbigt i natt att kolla det, men ska gå. Jag vill ju att hon ska må bra. Min egen uppfödare kommer hit och ska titta på kattungarna. Han har alltid bra råd att ge, så han har förhoppningsvis lite tips. Å visst, jag håller med dig, en del bryr sig verkligen inte om katter, eller djur överhuvudtaget.

 • 22.feb.2005, kl.18:19

  Hoppas verkligen

  att din lilla kisse blir bättre! Jag har inget direkt råd att ge dig, förutom att jag tycker att du ska gå in på http://www.katter.nu/ Den sidan brukar ha många bra råd om katter och kattungar!

  Mvh Marina

 • Guura

  13.dec.2006, kl.09:26

  allergisk mot kattungemjölk

  Det trodde jag bara gällde om mammans resp kattungens
  blodtyp inte stämmer överens. dvs A resp B. Det kan ju förekomma i enstaka fall.
  Men då borde hela kullen bli sjuk.
  Och jag har för mig att det bara gäller 3 dagar efter födeseln.

  mvh / Gurra

 • 23.feb.2005, kl.22:50

  Till Silwera.

  Hej!
  Jag läste ditt inlägg om din lilla kattunge som har diarre.Jag har själv en liten kattflicka som bara var ca 4 veckor när jag fick henne.Hon är en liten hittekatt,som tyvärr inte hade sin mamma i närheten.
  Hon hade en envis diarre som inte ville ge med sig.Jag fick rådet att ge henne ½ tsk morotspure (som man ger till småbarn)2ggr om dagen.Detta hjälpte faktiskt och hennes oroliga mage lugnade sig.Nu är hon en frisk 5-månaders kattunge,som är full med bus.

 • Miau!

  23.feb.2005, kl.23:24

  Ja,

  jag har också hört av en komis att morotspuré är väldigt bra. Majsvälling är också bra.
  Hur har det gått med den lille?

 • 24.feb.2005, kl.14:48

  Hon

  dog i går kväll. Skitjobbigt. Jag har gett henne honungsvatten, modersmjölksersättning, speciell lera från vet.... Hon blev bara tunnare och tunnare. Igår em. var hon helt kall, så jag bar henne innanför tröjan, men hon var kall i alla fall. Jag försökte hela tiden lägga henne vid mammans tutte så att hon skulle försöka att äta i alla fall(även om vet. trodde att det kunde vara allergi)men även om hon trampade lite på tutten, så orkade hon aldrig få upp munnen kring tutten. Jag försökte med milt våld att öpna munnen och lägga henne på tutten, men då somnade hon bara. Hon blev bara tröttare och svagare. Ingen annan av ungarna har varit sjuk. Peppar peppar.... jättejobbigt. Hon ville ju inte heller ligga med de andra ungarna, i värmen. Utan hon kröp hela tiden ur lådan, och lade sig själv på golvet... Hon dog i gårkväll, efter att hon hade haft ont att andas ett tag. Vi försökte att ringa Bagarmossens sjukhus, men kom inte fram.(ifall de kunde ge henne en spruta, så hon fick somna in) Jag är nog för blödig, för att försöka att ta livet av katten själv. Jag och min kille kunde bara inte göra det. Hon hade ont kanske en kvart innan hon dog, så vi hade inte ens hunnit iväg, om vi nu hade kommit fram i telefonen. Men jobbigt var det. Strax efter att hon dog, så kom alla mina vuxna katter och satte sig och såg på oss och babyn. Det var som om de visste att hon var död nu, men att de hade vetat redan att det varför sent för henne. För annars så kommer de fram til ungarna hela tiden, men lillgumman hade de ignorerat sista dygnet. Jag tror att katterna vet mer än oss människor i bland.

 • Miau!

  24.feb.2005, kl.17:31

  Nej!

  Fy vad tråkigt att höra...jag är hemskt ledsen för din skull. Jag tänker i alla fall skicka en kram till er och jag tror att lillkissen hade tur som fick komma till en sådan snäll familj som tog hadn om den på bästa sätt.
  Sköt om er!

 • 24.feb.2005, kl.19:48

  Stackars er!

  Det var verkligen jättetråkigt att höra! Ni gjorde allt ni kunde, tänk på det!

  Varma kramar Marina

 • 24.feb.2005, kl.20:38

  kattungen

  Hej igen!
  läste precis att din lilla katt dött igår kväll.Jag är hemskt ledsen för er skull.Det är aldrig lätt när dom går bort,jag har själv haft katt i hela mitt liv.just nu har jag 3 stycken.Det kvittar om det är stora eller små katter,blir dom sjuka så är det jättejobbigt.
  Du får tänka på att nu har kattungen det bra,nu slipper den lida mer.Tufft men det går.Tänker på er.Kram Anne

 • 25.feb.2005, kl.21:23

  Ni gjorde allt ni kunde!

  Fortsätt, var glad över de andra småttingarna.
  Kram

« Tillbaka till Djur