• Bofors

  24.mar.2005, kl.14:55

  Hatet mot kurder!

  Vad är det med er? Varför detta hat mot kurder och det vulgära språket? Kurder har väl lika rätt som andra att existera? Kurderna är världens största folk utan ett eget land. Kurdistan har lika stor rätt att existera som Turkiet, Syrien, Armenien, Iran och Irak. Egentligen är nationalism vidrigt eftersom nationalism är början på rasism. Det borde inte finnas några nationalstater. Det är nationalismens fel att turkarna mördade miljoner armenier, assyrier, greker och andra kristna och fördrivit miljontals greker och kurder och araber. Turkarna invaderade Östrom på slutet av 1000-talet. Innan det var Turkiet befolkat av grekiska, armeniska, kurdiska, judiska, arabiska, persiska och kaukasiska folkslag. Det var en mångkulturell region och förblev det länge i Osmanska Riket tills nationalismen fördrev sultanerna och ungturkarnas huvuden så de ville döda och fördriva alla andra folk. Kurderna och turkarna är lika bra och dåliga som andra folk. Att säga annat är rasism. Nationalismen borde inte existera!

 • SAC

  24.mar.2005, kl.15:06

  Varför??

  Ni kan ju börja med att sluta gifta bort era 12 åriga döttrar med någon avlägsen 50 år äldre kusin.....SVINAKTIGT e vad det är!!

 • Tjej22

  25.mar.2005, kl.14:00

  Har inget med kulturen att göra

  Jag förstår inte vad du får sånt ifrån!? (Själv som kurdisk tjej har jag faktiskt inte sett en enda sådan!) Det här har ingen med det kurdiska kulturen att göra. Bara för att enstaka föräldrar behandlar sina barn så innebär det inte att alla gör det. DESSUTOM så gör alla folkslag i mellanöstern: turkar, perser, araber, syrianer osv. Kulturen där nere är likadan precis som kulturen här i Skandinavien är samma. Så sluta med ditt hat mot kurder!

  Ps.Jag är själv kurd.

 • Syrian

  26.mar.2005, kl.14:22

  du har rätt där

  dem flesta från M,Ö gör det.
  det är ett m,ö problematik.

 • bull

  26.mar.2005, kl.09:38

  du är jävligt dum i huvudet....

  Så gjordes även här i sv....
  Om det gjordes så i sv och det görs så där och det görs så i andra delar av världen, så kanske det finns en logisk förklaring till det.
  Istället för att gapa börja tänka.

  Förresten om det är det enda skit som dom gör så måste jag ärligt säga att kurderna är änglar.....

  Nä du börja bilda dig...

 • Pola

  14.maj.2007, kl.14:25

  Är du så blind som inte ser

  Har du inte set de gamla gubbar från sverige som åker till tailand och Philipiner och köper unga tjejer och tar de med sig till sverige och använder som pigga.

 • kurd

  13.feb.2008, kl.18:23

  Är du seriös?

  Haha du måste skoja ..ursäkta mig med jag är kurd och jag är 18 år ..mina föräldrar eller andra har ej prata om giftermål ...och du kommer hit och säger att vi borde sluta gifta bort 12 åringar til 50 åringa män ? haha du är ju så dum att det är synd om dig gumman...kalla inget med oss kurder för vinaktigt snälla..är det någon som är svin så är det du och din äckliga familj ! ..

  länge leve kurder och vår ariska ras!!

 • JAA

  24.mar.2005, kl.15:35

  Du menar...

  Du menar att kurderna har rätt till ett eget land, men inte svenskarna?

 • Kurd22

  25.mar.2005, kl.14:39

  Helt rätt!

  Håller med om det du säger. Än idag i de kurdiska delen av Turkiet så finns stadsdelar och städer där det bor araber, kurder och syrianer. Jag kommer från en sådan stad. Nu finns det bara ett par tusen syrianer där nere. Mina stora syskon och föräldrar berättar för mig om relationerna mellan de olika folksgruppen. Eftersom majoriteten var kurder så hade araberna och syrianerna lärt sig kurdiska. Men det fanns många kurder som hade lärt sig arabiska och syrianska också. När kurderna hade högtider så kom syrianer till oss och firade, och när de hade högtider så vi gick dit och firade med dem. Tex på påsken så klädde även muslimska barn sig till påskkärringar och de gick knackade på dörr osv. Relationerna mellan folkgruppen var väldig god.

  Jag håller med om att natioanism är aldrig bra. De här folkgrupperna kom bra överens och levde i fred ända till turkarna kom. Nu finns det bara ett par tusen syrianer sedan folkmordet på dem.

  Men jag håller inte med dig när du säger att det inte borde finnas nationalstater. Jag tycker bara att det är kul att det finns olika länder med olika språk och olika kultur. Alla folkgrupper borde ha ett eget land och eller så borde det vara som Schewiz att man har flera officiella språk. Detta är en lösning på den kurdiska frågan i Turkiet.

 • Syrian

  26.mar.2005, kl.14:28

  men Turkar är svin som bara förstör i östra Turkiet

  för att vålla splittring i dem delarna av Turkiet.
  dem är rädda för Kurden och Syrianen vad dem kan hitta på om dem lämnas i fred.
  Turkar är rädda för allt trots att dem nästan utrotade oss så håller dem ett extra öga på oss Syrianer.
  för Kurdernas del är det pga att ni sträävar efter ett eget territorium och därför dem gör som dem gör.
  men det är inte rätt av dem att göra så hellre lever jag under Kurdisk styre än Turkisk eftersom Kurderna har lärt sig vad förtryck är och många Kurder erkänner öppet sina brott mot Syrianerna under folkmordet och det tycker jag är starkt gjort av Kurderna som inte ens har ett eget land och ändå erkänner.
  men Turkiet förnekar fortfarande och det kommer att slå tillbaks mot dem.

 • vert

  5.sep.2007, kl.15:20

  EU-lag och officellt språk

  Turkiska är det enda officiella språket i Turkiet och så kommer det att förbli eftersom Turkiet tillämpar EU-lagar.

  Med offficiellt språk avses, enligt gällande EU-lagar, det språk som talas lika mycket överallt i ett land.

  Men om ni enbart vill tala kurdiska då ska ni flytta till Kurdistan i Norra Irak...Kurdistan existerar ju i norra Irak..Omvärlden accepterar Iraks författning som förutser en långtgående federalism och självstyre, inklusive existensen av regionerna...så Kurdistan har till och med egen statsminister, nämligen M. Barzani så det är svårt att förstå att Kurdo Baksi fortfarande föredrar att stanna i Sverige när han i själva verket drömmer om ett självständigt Kurdistan när Kurdistan inom snar framtid får till och med eget ungdomsparlement.

  Se följande länk:
  http://komar.se/index.php?subaction=..._from=&ucat=1&

  Video på Kurdistan-Norra Irak:

  http://www.cbsnews.com/sections/i_vi...ml?id=2491526n

 • vert

  9.okt.2007, kl.12:18

  Kurdistan existerar i Norra Irak

  Om du är en riktig kurdpatriot flyttar du till Kurdistan i Norra Irak där du kan ha allt på kurdiska och på kurdiskt sätt samt vifta runt med kurdflaggan dygnet runt utan att ngn lägger sig i. Men du skulle ta mig fan inte lämna detta sköna bidragslandet Sverige och ta med dig dina 9 barn och flytta till Norra Irak där allt är frid och fröjd. Bidragssugaren!Kurden!

 • 26.mar.2005, kl.17:43

  Jag tycker att Kurder

  också behöver skafa sitt eget land. Problem med dom är att dom vänder sig till sina fiende som hjälpte Saddam Husein att mörda dom. Saddam fick kemi vapen från usa för att mörda Kurder. Nu kanske får vapen Kurder för att mörda sunnimuslimer och alldrig fred. Kurder är Muslimer och det innebär att dom jag gillar lika som sunnimuslimer och shiiamuslimer. Alla tre muslimer behöver samlas runt Koran och sluta dömma andra muslimer.
  Mvh
  Ayatollah

 • Kurd10

  26.mar.2005, kl.22:10

  Jag

  är Kurd och inte Muslim.Alla Kurder är inte muslimer.

 • jokke

  27.mar.2005, kl.17:33

  man talar i allmänhet inte individ vis

  dom flesta är och om det någonsin skulle bildas ett kurdistan, skulle det vara muslimskt.

 • Kurd22

  27.mar.2005, kl.21:53

  Kurder var inte muslimer

  Hej!

  Jag vill säga att kurder var inte muslimer från början. De blev det senare med våld. Det finns fortfarande många kurder som inte konverterade till islam.

  /Kurd och muslim

 • 28.mar.2005, kl.16:20

  Ingen var nått

  Alla folkslag hade ju förstås ingen religion eller någon annan religion i början. Sverige exempel, vad för tro tror du dom hade tidigare? Har dom blivit påtvingade Kristendomen? Det tror jag inte.

 • YAZDAN

  28.mar.2005, kl.22:30

  Vi är

  Vår religion är Yezidi. vi är Yezidier från början.Vi är solens och eldens nation.(läs om Yazdanizm)Kurder har aldrig tackat ja till Islam med sin egen vilja.
  Vi hade religion innan Islam och Kristna det vet hela världen.
  Islam är anti Kurd och Kurdisk stat.Kolla på alla Islams stater alla säger nej till Kurder..Men ja till Bosna,Kosovo tjejenien och andra det okey för Muslimer.USA har rätt heja USA!

 • yezidi

  19.jun.2006, kl.00:29

  tjena my freind

  du kan du mkt om yezidier ??
  ja vill gärna veta vad du heter och vart du kommer ifrån??
  adda min msn the_sefian@hotmail.com
  ja e en yezidi kille.........

 • kurd23

  6.maj.2007, kl.16:21

  väldigt roligt

  Jaja, vi säger så....

 • Widad

  23.maj.2007, kl.10:55

  EN flicka md åsikter

  Ellerhuur jag är yezidi och jag får spel när jag letar efter fakta om det så står det att vi är en bladning av islam judendomen o kristendomen eller något det stämmer  INTE

 • Katti

  6.aug.2005, kl.12:47

  Neej inte alls

  Alla kurder e inte muslimer. Ursprungligen so ar kurder inte muslimer och har aldrig varit det de trodde po Zoroastrismen. Deras profet var Zarathustra. Kurder tvingades bli muslimer forr nar araberna skulle fora sitt budskap....

 • YEzDaN

  28.mar.2005, kl.22:59

  viva USA!

  Du ni säger om och om samma sak.Kurder tror inte på era svarta lögner.
  Vi tycker den som skjuter på oss är våran fiende, inte den som hjälper.Ni är största problem på Jorden.Alla muslimska länder har konflikter eller problem.Varför?Ni själva säljer er till USA och Israel sedan ni skriver räkningen på Kurder.
  Alla Sudi Arabien,Kuvait,Arab amiraters shejker är me med USA och västvärlden.Derass kvinnor lan inte gå bland folk på sina länder men när dem flygger till Sverige eller ett annnat euoropiesk land, då blir värsta sex-party på Sharaton hotel.
  Ufffff för 17!!

 • 28.mar.2005, kl.17:51

  nationalism är INTE rasism; inse skillnaden

  Jag är nationalistisk turk och önskar ett fritt Kurdistan och jag har inget emot kurder. Jag finner absolut ingen anledning för att hata dom. Enda problemet med ett fritt Kurdistan är var det skulle placeras. Alla turkar jag känner har inget emot kurder, men det skämtas ju förstås lite som med sveriges "norge skämt".

 • Kurd22

  28.mar.2005, kl.20:08

  Lögn

  Det är absolut inte några skämt! Turkarna vet inte hur kurdiska låter. Många gånger i Istanbul när några turkar frågat mig var jag kommer ifrån (De tror att man är turist, därför att de inte känner till kurdiska språket). Då svarar jag: Jag är kurd. Då ser man deras avskyvärda blickar!!!! Så kom inte med dina lögner!

 • 28.mar.2005, kl.21:01

  nej du..

  så du påstår att jag ljuger att jag och mina vänner inte hatar kurder? Vill ni vara ett hatat folk; är det därför ni inte accepterar att folk inte hatar er? Om någon eller några inte tycker om att kurder utnyttjar Turkiet för att komma till europa, betyder det då att man inte gillar kurder eller att man inte gillar invandrare? Du ska ha lite självförtroende och inte vara så pesimistisk.

 • Kurd22

  28.mar.2005, kl.23:27

  Många kränkande namn på kurder

  Du är ju en nationalistisk turk och dina vänner är antagligen likadana som du. Jag säger inte att du hatar kurder, men de flesta turkar gör det! Jag är absolut ingen pessimist, jag säger bara vad jag har sett!

  Du vet ju själv vad ni turkar har för kränkande öknamn på kurder!

 • 29.mar.2005, kl.18:32

  öknamn på kurder! ? själv har jag ärligt inte hört nått

  jodå men majoriteten av turkarna har inget emot kurder det är jag säker på. Tydligen märker vi här, att du hatar mig mer för att jag är turk än jag dig.

 • aaaaaa

  4.jun.2005, kl.23:15

  aaaaaaaaaaaa

  eru kusin me abdullah?

 • pebbe5

  5.sep.2007, kl.15:26

  sluta kurden

  Kurden!

  Sluta spela offer-och martyrrollen. Det har ju i och försig funlkt bra hittils men vi har fått upp ögonen numera så de rollerna går inte hem hos oss.

  Ni har ju sugit musten av Sveriges bidragssystem med denna offermentalitet.

  Kurdistan har bildats och det är frid och fröjd där det är bara flytta och fortsätta att bygga upp lndet. BArzani behöver er kurder mer än vad vi behöver er.

  BAra en av er betatlar skatt till samhällen som ni bor i men 15 av er vill ha stöd och statliga tjänster på alla möjliga sätt.

  OCH sluta för fan att föda så många barn. Folk har inte råd med er, varken Sverieg, Turkiet eller Tyskland.

 • turken

  14.mar.2008, kl.07:40

  *Dom största rasisterna

  Det roliga är att ni kurder är dom största rasisterna som finns. som du själv säger ni är arier. (var du får det ifrån )
  du säger att turkiet har tagit sina områden med blod
  men vilka har inte gjort det, usa dödade flera miljoner indianer men det bryr vi inte oss om.

 • kurd

  26.jul.2007, kl.15:12

  vet du

  vet du var kurdistan ska plaseras i där som har varit innan ni turkar magoler kom till området och erovrerade mark från kurder, assyrier, greker och armenier...ni turker dra tillbacka er till era jävla kafkasien och maoligen ...så vet vi hur plaserar kurdistan och assyrier land ..ut er turkar fån området ni smutsat ner området

 • okmu

  15.okt.2007, kl.09:49

  Kurdistan fins redan i Norra Irak

  Kurdistan finns redan i Norra Irak med egen statsminister, Barzani och parlament.

  Där gör de allt på kurdiska, på kurdiskt sätt samt viftar runt med kurdflagan utan att nng säger ett enda ord.

  Frågan är om alla 1 miljon kurder som bor i europa är villiga att flytta till sitt kära landKurdistan.Norra Irak eller vidd de fortsätta att suga musten av de länder som de bor i genom massa snyfthistorier. Du vet att kurdpropganda har blvit en miljardollar industri för många kurder som enbrt försörjer sig på det.

  Som exempel kan jag nämna Pippi Långstrump på kurdiska som skickades till Kurdbiblioteket i Östra Turkiet. Dessa barnböcker på kurdiska trycktes och finansierades av Komar kurdförening i Sverige som får statliga bidrag (svenskarnas skattepengar). Fraktkostnaderna betalades också av Komar-kurdförening. Men i själva verket är det betydligt billigare att trycka böcker på alla möjliga språk inkl. kurdiska i Turkiet. Men detta passade inte kurder som bor i Sverige eftersom de då skulle gå miste om massa bidrag hit och dit, dvs naiva svenskarnas skattepengar:)

  Därför skulle det inte passa, flertalet kurder som bor i Sverige och övriga europa, sluta med kurdpropaganda och sina snyfthistorier ty många av dem är det fortfarande ett sätt att tjäna pengar. Business as usual!

 • snabbi

  2.apr.2005, kl.14:29

  inte hela sanningen

  du glömde skriva att det var de barbariska kurderna tillsammans med barbariska turkar som mördade assyrierna. för det andra, det första folket i det som du kallar turkiet var Assyrierna och inga andra. Precis som Turkar och Kurder har rätt att leva i en egen stat har även assyrierna det. SÅ SLUTA OCKUPERA ASSYRIERN!

 • Hahhaa

  2.apr.2005, kl.17:33

  Blablabla

  du har ingen folk och land.Du finns inte,existerar inte.
  Kurder är Arier,Meder,Hititer som har tio tusen års stark språk,kultur,identitet och historia.Ingen på Jorden kan klarar med oss.Vi har inte ocuperat nåt land.Om du vill veta vem Kurden är: fråga Kung Alexander,Abraham,Greker mm.Kolla eller lyft varje sten i Kurdistan där finns vårt namn.
  Du big As-s! Du kommer från södra Irak i arabisk öknen.Det va ni som ocuperat vårt land då tiden.Men Vi rensat er från jorden 4-everrrrr!
  Ni vill ha uppverksamhet i Sverige som jag fårstår era inlägg.Om ni vågar och om ni har ett rätt till ett eget land VA SÅÅÅÅ GODDDDD!Åk för fannn ..Åkkkkk där nere och kriga.Nej du vågar inte för att du ej existerar.
  Ni försöke lura svenska staten med 27 miljoner Kroner för en Gubbe frrr fan skäms ni inte?ar ni inte lite stolhet?Som sakt åk till Kurdistan och kriga om du vågar.Säg inte ett skit här i Sverige.Vi är alla invandrare och gäster här.Här känner mig invandrare och har inte rätt bråka med nån.
  Till Sist! Ni alla Kurder svara ej till dem dära parasiter.Dem får skriva hur mycket dem vill.Bry inte er om parister.Jobba betala skat i den här landet.Glöm inte vi är gäster här..Bråka aldrig med värdelösa ..Se din framtid i Kurdistan.Glöm inte att du kommer från SOLENS och ÄLDENS LAND KURDISTAN!

 • Assyr

  7.apr.2005, kl.23:08

  Patetiskt!

  Vi Assyrier/Syrianer har levt i mellanöstern sedan flera tusen år tillbaka. Vi är erkända som ursprungsbefolkningen av FN. Vi har varit statslösa sedan Assyriens undergång. Sedan dess har vi levt i mellanöstern och har alltid haft fredliga avsikter med våra grannar. Men att vara som en liten kristen prick omgivna av muslimska mellanöstern har inte alltid ljusa stunder. Turkiet med hjälp av Kurder utförde 1900-talets första folkmord. Detta förnekas fortfarande av Turkiet och enligt dom var det en "tragedi" Det är inte acceptabelt.

  Nu till Kurderna. Det är sant att Kurder har förtryckt Assyrier/Syrianer från deras hemområden i Turkiet. Kurdernas nationalism och deras strävan efter självstyre har kokat över så att dom fördriver ut Assyrierna. Kurd 22 pratar om goda relationer mellan folkgrupperna. Att många av oss kan kurdiska har inte varit av egen vilja. Man värnar i första hand om sitt eget språk och kultur. Kanske Kurd 22 kan svara på varför många Assyrier/Syrianer BARA behärskar Kurdiskan och inte sitt eget modersmål. Jo för att många inte fick prata språket öppet och man använde Kurdiskan mer o mer.

 • BoTaN

  10.apr.2005, kl.16:30

  MEDiEN

  Vi är mäsnklighetens grundare.Vad är FN? Vem bry sig om FN?Ni är släktingar med Araber och ni tillhör syd Irak,Sudi Arabien,Kuwait och Sahara öknen.Vårt land är KURDiSTAN ingen på jorden har råd och byta eller köpa vårt land.Ni får dröma och snacka om Bibeln hur mycket ni vill.Glöm inte Zoroastismen och boken AVESTA vi hade innan Jesus födes.FN och moderna historiker kan skriva som Bibeln har skrivit.Vem tror på det?Som sakt vi säger det okey att Assyrier på viss tid dem hade makt och var i Kurdistan/östramedelhavet.Mekedoner oxå var i Kurdistan ända ner till Afganistan.Fattar du vad jag pratar om?Elda Bibel och riv sönder Koranen!!!Jag tycker att Muslimer och ni Kristna fanatiker är problem för världens utvekling.
  Okey ni kan vara äldsta folk i mellanösten, men var i mellanöstern? Israel,Iran,Arabamiraten,Libanon och mm är mellanösten.
  Vi är från SOLENS och ELDENS LAND KURDiSTAN. Det finns ingen som kom före/föddes där inann Arier.(Anatolien,östramedelhavet och främre orienten)Om Kurder,Perser,Afganer samma ras som Arier eler ej det blir annat ämne.

 • Zagros

  10.apr.2005, kl.16:39

  Kurdistan

  Mekedoner,Perser,Engeland,Frankrike,Italienare oxå var i Kurdistan som jag skrev förut.

  Saddam dödat 50 tusen Kurder på en time, men Kurder säger aldrig "vi hatar araber". Är du me?

  Himmm så när ni sprang till Sverige ni trodde att "Sverige är Kristen land vi ska samla pengar och lata sig" men det går inte när ni har guld kors med jesus på i halsen.Svenskar bry sig inte om Jesus eller om du kallar dig Kristian,Gorge eller Mikael.
  Nu vet ni att Sverige och svenskar är Svenskar först, kanske dem är Kristna sen.Nu vet ni att för Svenska folket gäller att man ska anpassa sig i samhället och jobba.Att man ska inte vara heltids kriminell.Att man ska entegrera sig i svensk samhälle.
  Himm nu kanske ni börja läsa Bibeln och lura er lite med sköna sagor.Andra sidan skickar ni en kriminell/brotsling gubbe till irak och att han är "kidnappat" för att få lite gratis uppverksamhet och råna 27 miljoner kroner från svenska staten.Gubben själv säger att han är viktig bland Saddams politiks omkrets. :))Men vem är som har "kidnappat" gubben då? Jo, det Saddams terorister.Hahahaa :)Ni är så komiska.

 • hehhe

  11.apr.2005, kl.00:16

  har du tänkt på detta!

  Kära lilla kurd, har du någon gång funderat på vad man studerar i ämnet Assyriologi? (finns att läsa i Uppsala)

  Där ´forskar man Assyriernas historia i detalj från 5000 år sedan och fram till idag. '

  Och vet du vad som förbryllar forskarnà?
  Jo, de kan inte fatta hur det assyriska folket kunnat överleva alla massmord som de utsatts för av sådana som din barbariska omänskliga typ.

  Hoppas du är intresserad av historia, för om du börjar läsa kommer du inse en sak,,, Assyrien Assyrien Assyrien Assyrien Assyrien Assyrien. Då, nu och för alltid Assyrien.

 • 11.apr.2005, kl.23:47

  ok Assyrien Assyrien Assyrien

  men ni och Syrianer kan inte ens samarbeta hur kan ni då tala om ett land som ni har förlorat.
  lär er älska varandra och hjälp varandra när det behövs och sedan kan du komma och babbla om Assyrien.
  vi Armenier håller ihop och trots att vi varit med om samma folkmord och kom ihåg att vi förlorade mycket fler än er så lyckades vi ändå skaffa oss tillbaka Armenien.
  vi är ett stolt folk som älskar vårt älskade land Armenien.
  jag vet hur det är bland Assyrier/Syrianer eftersom jag bor i S-tälje bland er och ni behandlar varandra som skit.
  ni enda ni är bra på är att lura varandra på pengar och det kan gå så långt att bröder lurar varandra.
  och jag ser också hur bröder kan vara osams pga att den ene kallar sig Assyrier och den andre Syrian hur patetiskt är inte det.
  och sist men inte minst era religiösa ledare kan dra åt helevete allihop dem bara lurar er och ni går på deras lögner.
  låt Kurderna vara dem har visat världen att dem är värda Kurdistan eftersom dem offrar många liv för det.
  men vad offrar ni?
  jag tycker att det är rätt att Kurderna får erat land eftersom ni kunde inte ens sköta om den när ni hade den.

 • åhhh

  12.apr.2005, kl.13:56

  Tack tusen tack

  Tack manen skön inlägg.
  Heja Armenien!
  /Kurden

 • 12.apr.2005, kl.16:51

  jag e så trött på deras tjat om Assyrien

  när alla ändå lever här i Sverige.
  dem sitter i Hovsjö och Ronna och vill ha tillbaks deras land.
  vill man ha ett land får man vara på själva marken för att överhuvudtaget kunna lägga beslag på den.
  det kommer att gå bra för Kurderna och jag tycker dem är värda det eftersom Kurder har offrat många många människor.
  jag tycker att det är bra att Kurdistan har erkänt folkmordet på oss Armenier och det är jag mycket tacksam för.
  för då vet jag att Armenien och Kurdistan kanske i framtiden samarbetar och har affärs förbindelser mellan länderna.
  men största hotet mot ett Kurdistan är helt klart Turkiet och kanske Iran.

 • Nemrut

  22.apr.2005, kl.14:14

  Assyrien!

  Vi kurder är absolut inte för stolta för att inte kunna erkänna våra fel och misstag!

  Jag som halv kurd halv armenier anser sedan dag ett att kurderna har gjort ett stort stort misstag när kurderna allierade sig med turkarna för att etniskt rensa folkgrupper i MÖ i strävan mot ett eget land i utbyte.

  kurder har erkännt folkmordet på armenierna!  däremot måste jag säga att assyrer..
  ni har väldigt få intellekta och utbildade vilket är ett stort misstag för er om ni nu strävar efter mesoptamya .
  en stor del assyrer som flytt har planterat sig helt och hållet i deras "nya" länder och klagar bara.
  jag säger UPP TILL KAMP!

  jag fördömmer ingen i mellanöstern förutom turkiet och turkar i sig som bär med sig den mentaliteten dom har idag. en icke kurd / armenier / assyrier osv osv kan inte förstå detta utan att ha hoppat i soppan själv.

  http://www.sultanen.tk

 • käft

  19.maj.2005, kl.19:34

  sug skit din unge

  säger du att kurdarna förtjänar vårt land? va vet du ens om assyriska historien grabben? va sägs om alla muslimer tar ert land för att ni inte kan ''sköta '' dt?

 • jdshgf

  23.maj.2007, kl.11:00

  min mamma

  HÅLL käften sj

 • wqer

  15.okt.2007, kl.09:39

  världen hatar

  Men däremot hatar världen er kurder. Vad beror det på? Har ni försökt hitta fel hos er själva för en gångs skull!?

  Ni har väldigt låg status i världen.

 • nets

  15.okt.2007, kl.10:06

  Videoklipp-Kurdistan har bildats

  Vidoklipp som visar att kurdistan finns i Irak med egen statsminister och allt annat.

  http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtm l?id=2491526n

  Vad gör fortfarande 80 000 kurder i Sverige?

 • kurd

  13.feb.2008, kl.18:38

  Världen älskar oss

  Du är för patetisk du! Kurder hyllad av självaste Adolf hitler..vet du vad han skrev i sin dagbok va? jo , min vänn att kurder är de blodäKTA ARIER och får EJ röras !! ..det tar ej slut där ..Även hyllad av bibeln låt mig visa dig ..

  "... the children of Medes (kurdernas förfäder) are most bless by God, they have no value to silver or Gold but only to God, this glory nation once again take God commend the Follow thire king, The king of Medes, to distroy the devil king of assyria,....they have follow the true path the foght day and nights, untill thre bring the message of God through out Media(Medya)..and bring love and freedom to this land...."

  SUUG PÅ DEN! länge leve den ARISKA RASEn..NI svenskar etc ni är germaner ej ARIER soo snälla fuck off och sluta härma oss ..mm avundsjuka ja visst ..Vi är arier ! civilastionens grunadre ..DITT språk härstammar från kurdistan ditt kräk !! om du inte visste är ditt språk indo - europeisk ..kurdiska - indo iransk ..gå LÄS BÖKER DIN OKUNNIGA TRÅNGSYNTA MÄNISKA VAD VET DU OM HISTORIA !

 • Kurd22

  13.apr.2005, kl.02:20

  Språket

  Ingen har tvingat är till att prata kurdiska. Eftersom det inte pratas turkiska i det kurdiska området och den "officiella" språket är kurdiska var det en självklarhet att de fick lära sig kurdiska och inte tvärtom. Jag känner syrianer som har växt upp i Sverige (och som ändå behärskar kurdiskan.

  Och förresten min pappa har lärt sig syrianska. Han pratar flytande med syrianer som inte kan kurdiska. Det finns många kurder kan det.

  Du har fel i att de som syrianer som pratar kurdiska inte kan sitt eget språk. Jag har inte sett en enda sådan. Om det finns sådana så beror det på uppfostran hemifrån. Som tex kan man ta invandrarna i Sverige. De som pratar svenska även i hemmet, många av de har blivit assimilerade. De kan inte skylla på svenskarna efteråt för att inte behärskar sitt eget modersmål.

  Och sist vilja säga, ok ni kan vara ursprungbefolkningen. Indianerna är också ursprungbefolkningen i amerika. Jag tycker inte att ni ska sitta och drömma om ett eget land. Hoppet är ute för er. Det enda ni kan göra är att överleva. De bästa vore om ni kunde få leva i Turkiet med ungefär samma rättigheter som samerna.Att ni får ha egna skolor osv. Och jag vet att ingen av er skulle flytta tillbaka dit.

  Jag undrar hur mycket syrianer/assyrier det finns?

 • sobo

  14.apr.2005, kl.00:14

  Assyrien lever

  Känner du dig utmanad?

  JAvisst gör du det, för du försöker lägga beslag på ngt som inte e ditt.

  Det finns cirka tre miljoner Assyrier i Assyrien och cirka 800 tusen i exil.

  Vi har aldrig förlorat Assyrien och kommer aldrig att göra det. Vad vi har förlorat däremot är den politiska kontrollen över Assyrien. Det är två skilda saker.

  Och den här påstådda konflikten bland assyrierna som du o armenierna bablar om är helt ur proportion.
  Alla folk har meningsskiljaktigheter. Tack och lov kommer vi aldrig att vara dumdristiga att vi krigar och dödar varandra såsom kurder gjorde i flera årtionden.
  Visst vi har lite smågräl om saker o ting men det leder bara till att vi blir taggade att göra mer.

  Vi är inte borta, vi finns och vi samlar krafter.
  Assyrien kommer att erkännas en vacker dag och det kan ingen i världen stoppa för vi har inte överlevt ända till idag bara för o ge upp.

  och en till sak, Assyrier från hela europa har redan åkt ner och byggt upp kyrkor och hus för sina familjer i norra Assyrien (Sydöstra Turkiet) Och många fler är på g speciellt nu när Turkiet ska me i EU.

  Vi Assyrier har jobbat i hård motvind ända sedan år 612 före kristus, så det är inget nytt för oss.
  Assyrien är vårt land och ingen kan ta Assyrien från oss.

 • Cyrus

  14.apr.2005, kl.00:32

  Cyrus den Störe

  Var finns Assiriyen.Jag ser ingenstan på världs karta.Kan nån vissa mig ?Vem är störst Assiryer eller Syrianer? Jag tror Keldeer dem är störst och har rätt till ett land.Syrianer oxå bra.Dem är duktiga med afferer och grejer.
  Jag vet inte jag känner inte assirijer.Var är dem i från?Vad har dem för nationalitet?Vad snackar dem för språk?Kan nån förklara för mig?Plzzzz!

 • Assyr

  14.apr.2005, kl.19:58

  Sanning

  Där gamla mesopotamien låg, motsvarar hela mellanöstern då Assyriska riket när det var som mest utvidgat. Klart kan man tycka i dagsläget att det är lite löjligt om vi ska ha samma yta. Det vi gör anspråk på är ett mindre område så vårat folk kan utöva vår religion kultur och språk utan att behöva oroa oss för förtryck. Det området är runt Mosul slätten i Irak där en gång Assyriens huvudstad Ninveh låg.

  Zagros, Kurder har aldrig varit bra på att tala sanning. Jag som du vet att Kurder hatar alla nationaliteter. Erat hat mot ARABAER turkar och Iranier kan ni inte dölja. Så förneka inte att ni Araber. Dessutom har du ingen fakta till att Al-minas sammarbetade med dom terrorister som kidnappade honom. Du och den inkompetente Kurdo Baksi kan hålla era teorier för er själva.

  Abrahamian. Jag har svårt och tro att du verkligen är Armenier. Jag blir en anning förvånad över vad du skriver. Att vi har interna konflikter i gruppen är inget okänt. Till skillnad mot Kurderna som hade sina partier krigade mot varandra, eller dom som kallas för DJASH. Kurder som betalas av Turkiet för att skjuta sina egna! Konflikter finns mer eller mindre i dom flesta folkgrupper. Vi har inte haft ett eget land på flera år! Ni är fortfarande en nation, ni har bättre förutsättningar att få folkmordet erkänt. Dessutom kanske du vill visa nåt som bevisar på att Kurderna har erkänt det!?

  Kurderna har ingen historisk anknytning till den mark dom gör anspråk på.

  Kurd 22. Din pappa kan syrianska?? Har jag svårt och tro du glömde förklara hur han lärde sig det. Indianderna har aldrig krävt att få HELA amerika till sig själva. Utan dom har sin egen mark/område. I byarna gällde bara Kurdiskan, många Kurder ville bara att kurdiskan skulle talas och störde sig på vårat språk. Dom störde sig på varför vi gick runt med kors och varför vi inte tror på Mohammed!! om du är från Turkiet, fråga dina föräldrar efter ett uppriktigt svar!

  Hoppet är inte ute för eget land, reformer kommer att ske. Överlevnad kommer med i samband med självständighet.
  Jag har många bekanta som inte behärskar Syrianskan. Tror min bekantskaps krets gällande mitt eget folk är större än dom du känner.

 • Kurd22

  14.apr.2005, kl.22:41

  Du kan fortsätta att drömma.

  Du är rolig du. Ok vad gör ni för att få "ert land" tillbaka då?? Du kan bara drömma och fortsätta att överdriva om hur många ni är. Det tänker jag inte diskutera med dig. Ni kommer aldrig få ett land. Inse det.

  Du säger att kurdiskan bara pratades i byar. Detta är ren lögn! Även i kurdiska städerna och stadsdelarna pratas det kurdiska.

  Ja, min pappa pratar flytand syrianska. Han lärde sig det frivillig. Vi bodde i en stad där det fanns araber, syrianer och kurder. Kurderna var dock i majoritet. Alla syrianer och araber pratade kurdiska.

  Jag kan säga att vi känner han som blev kidnappade också:)

  Jag undrar även hur gammal du är, och när du var senast i Turkiet?

  Och sist: Sluta att ta upp Syrianska frågan här. Alla på den här forumet är trött på ditt tjat om det. Vill du göra något, så gå prata med ditt folk och gör något åt saken istället. Vänd dig till myndigheterna, till Baylan, fan vet jag! Bara du slutar att ta upp saken här.
  Eyd riho:)

 • bbb

  15.apr.2005, kl.00:30

  Assyrien

  ingen behöver gå in och läsa vad jag skriver alla gör det frivilligt även du, forumet är till för alla!
  jag fattar inte varför du känner dig så provocerad av att jag tar uppp frågan om mitt land Assyrien.
  Hela min släkt bor i Assyrien och för oss är det viktigt at kämpa för våra rättigheter och vårt land.
  snart kommer hela världen att ställa sig possitiva till assyrien för demokratin är ett faktum.

  JAG ÄLSKA ASSYRIEN OCH DET BORDE DU OCKSÅ GÖRA!!!

 • ass

  26.jul.2007, kl.15:54

  karimian

  var ligger assyrian ursäkta ...har assyrier politiska partyer ...eller ofrar assyrier sina söner för det de anspråkar till .... kurder ofrar dagligen för kurdistan de är ca 35 miljoner ..omvärlden känner till kurdiska historian och frågan ....men assyrier snackas bara i södertälje...ni bara stora på käften och liten på jorden ....åk ner och kriga som kurderna ...ni är inte bereda för en enda offer hur skulle omvärlden ge er ett land

 • Nemrut

  22.apr.2005, kl.14:30

  Sanning ?????

  Assyr.  kurder hatar alla nationaliteter?
  tänk innan du talar.


  kurder som sålt sin själ till turkiska staten har sålt den och i gengäld fått pengar.

  sen finns det de kurder som "skjuter ner sina egna", varför dom gör detta är för att turkisk militär alltid hotat kurderna att om dom inte gör det så skjuter dom de kurder som inte skjuter sina egna "terrorister".
  detta är vad som kallas överlevnad kompis.
  jag har själv sett detta ske och det är en så sorglig syn.

  vad du tror om att kurder inte talar andra språk än kurdiska så släng dig i brunnen, din okunnighet är större än dig själv.

  min pappa kommer från en by där majoriteten är kurder och ett fåtal perser. där lär sig kurderna persiska helt otroligt snabbt! hela min släkt pratar persiska och ett fåtal arabiska också.
  assyrer kanske har en sån mentalitet att andra nationaliteter, språk, kulturer osv behandlas som lägre stående men snälla, för din guds skull så ta inte ut det över oss kurder.

  det fungerar så över hela världen, i sverige har vi invandrar barn som går påskkärring och firar jul OCH pratar svenska.
  det fungerar väldigt mycket så i kurdistan också.  utöver detta inlägg vill jag bara säga att vi kurder som uttalar oss inom detta ämne har en lång rad med förfäder som har dött och offrat sig för kurdistan.
  vi är här i sverige och en HELT OTROLIGT stor del av den moderna generationens kurder för vidare kampen med hjälp av utbildning vilket i framtiden kommer ge oss högre poster.
  Vi kurder HAR en stor rätt till att yttra oss om vår politik utan att HANDLA några gärningar som helst.
  Vi har en helt otrolig historia över alla martyrer (shahids) som offrat sina själar för att nå vårat gemensamma mål.


  vad du yttrar dig om kurdiska partier så har du rätt. vi har gjort fel att strida mot varandra innan vi ens nått vårat mål.
  Men det som sakta blåser in med vinden kommer nu, det som vi kämpat oss till.. ENIGHET!

  vi har lyckats få en kurdisk president i irak!

  vi har kämpat länge och nått våra mål, alla kurder gör mer eller mindre en insats varje dag vi påminner västlänningar om att vi är kurder!

  tacka Shan Atci, Özz Nujjen, Darin Zanyar och Kurdo Baksi som inte bara hamnat i tv och media utan ÄVEN KOMMIT IN I DET SVENSKA FOLKHEMMET!


  vi till skillnad från andra lever inte på kurdernas kamp, du får ta och uppmana dina landsmän att studera och göra en insats.  BIJI KURDISTAN! BIJI ERMENISTAN!

 • 24.apr.2005, kl.13:26

  tackar tusen tack min vän

  hoppas att du får uppleva ett fritt självständigt Kurdistan min vän.

 • jaruså

  16.okt.2006, kl.23:10

  brorsan

  du är en fantastisk människa
  fler som dig vill vi se

 • Nisti

  5.sep.2007, kl.15:30

  ett kurdistan i Norrland

  Vårt nästa projekt är att se till att Norrland blir vårt. Ett självständigt Kurdistan i Norrland med alla kurder som är spridda i hela europa men under samma tak i Norland skulle göra gott.

  Norrland är ju redan avbefolkat så det passar bra för oss.

  Biji Norrland!
  Biji Kurdistan!

 • Sury

  24.apr.2005, kl.20:12

  jag vill bara säga

  att kunskapsmässigt så är kurdiska elever mycket inteligentare än både turkiska och assyrier.kurdiska elever är bättre uppfostrade, har oftast högre betyg, har lätt för att lära sig, är mer empatiska , duktiga på samhällskunskap, duktiga på att ta emot kritik och kritisera, medan turkiska elever är mera noll ställda i huvudet och assyrier skriker "hora" och bög i varannan mening. för att inte glömma araber, de är dummaste elever sverige någonsin fått. en annan duktig grupp elever år Iranier, lika studiemotiverade som Kurder, så sluta snacka skit om Kurder, för oss lärare är de en välsignelse!

 • cvrfe

  5.sep.2007, kl.15:31

  Den falska läraren

  Den falska läraren som inte ens kan stava eller börja en mening med versaler efter en punkt. Det var en falsk, assyr som kallar sig lärare

 • du är

  14.nov.2006, kl.19:15

  du är bög

  du är bög

 • dukti

  15.maj.2006, kl.13:19

  du e bra

  dom här kurderna dom tror att dom kan säga som dom vill är man inte kan se dem bra sagt.

 • darkok

  26.jul.2007, kl.16:05

  till widad

  min lille vän det ser ut att du nyligen har vaknat och gässpar för att sömna om....jag förstode inte en skit på din mening ....skriv svenska här är inte arabian

 • Lotte

  19.aug.2007, kl.01:50

  söndra och härska

  Ni är alla offer för den osmanska, senare turkiska "söndra och härska"politiken: Att sätta kurd mot kurd, minoritet mot minoritet. Det hjälper inte att kalla varandra barbarer.Namnet assyrier är en skapelse av brittiska kolonisatörer på 1800-talet, då assyrien var på modet.Nutidens assyrier levde säkert i Assyrien före Kristus- men då var de inte kristna, eftersom Jesus inte var född än.Er främsta uppgift är att skapa fred i Mellanöstern, vare sig ni är assyrier,syrianer, muslimer, kurder,yezidier, turkar eller araber . Ingen annan kan göra det.

 • Widad

  23.maj.2007, kl.10:48

  En flicka med åsikter

  Håller me dig totalt!!

  KURDER ÄGER

« Tillbaka till Konspirationsteorier 2

vspacingright_col