« Tillbaka till Missbruk Visningsläge: Detta visningsläge listar ett inlägg åt gången Detta visningsläge visar inlägget och alla svar på en sida Detta visningsläge visar inlägget och svaren trådade på en sida
 • Lindis

  27.jul.2005, kl.16:43

  avgiftning från subutex

  Hejsan!

  Jag heter linda, 23 år. Jag håller precis på att ta en avgiftning från subutex efter 4 års missbruk. Började köpa det svart o har alltså inte fått det utskrivet av läkare. Går på dexofennedtrappning just nu men ligger på så otroligt låga doser (150mg efter endast en veckas nedtrappning) så jag mår fruktansvärt dåligt. Får även catapresan för krypningarna.
  MEN, jag vill verkligen klara det.

  Åkt ut å in på ett par avgiftningar tidigare men det funkar inte då det är alldeles för kort tid, därför fick jag nu prova nedtrappning i hemmamiljö. Är inne på min sjunde dag idag och vet inte hur länge till jag klarar. Viljan finns här, men hur länge...

  Iaf, det jag undrar är om NÅN har någon som helst erfarenhet av subutex? Dom i vården här vet knappt nånting, dom vet inte hur länge min avgiftning kommer sitta i på ett ungefär, dom vet inte vilka doser jag bör ha på medicinen eg, dom kan ingenting i o med att drogen är så ny säger dom.

  För mej är det jättejobbigt för jag vill veta ungefär hur länge jag kommer vara såhär jättedålig. Som det är nu så vet jag inte om jag kommer ligga såhär totaldäckad en vecka till eller 2 månader till, man ser ingen ände på det liksom.

  Vet NÅN nånting om drogen/avgiftningen från den? Finns det något man kan göra själv för att lindra den, alltså nåt som -inte- innefattar att pilla i sej benzo lr liknande då jag går på drogkontroller? Eller är det bara att vänta?

  Skulle vara otroligt tacksam om nån vet något!
  Kramar / Linda

 • 28.jul.2005, kl.00:47

  Hej Lindis

  Nej jag vet inte så mycket om avgiftning med subutex, men jag vet att du behöver stå ut. Det finns ingen ting som tar bort allt det onda lätt. Du behöver kanske söka doktor, inte vet jag, men du behöver definitivt hitta människor som hjälper dig att stå ut. Kanske NA?
  Jag tänker på dig och ber för dig, det är allt jag kan göra just nu. Svara gärna.
  Det finns hjälp att överkomma, glöm inte det.

 • Lindis

  28.jul.2005, kl.10:20

  Stort Tack!

  Åh, tack så mycket för de omtänksamma orden, dom värmde så mycket!
  Ja, jag försöker stå ut, har ändå gjort strax över en vecka och det är länge för att vara mej så att gå tillbaks till drogerna känns inte som något alternativ, även om jag önskar att det gjorde det ibland, men det gör det inte. Inte ens när jag mått som jävligast har det känts som nåt alternativ, och DET är ovanligt för mej att känna så, men jag är tacksam för det! Jag kan helt enkelt inte fortsätta droga, det är för många som far illa av det, pojkvän, föräldrar, syskon, kompisar och allra mest jag själv såklart.

  Jag VILL så gärna sluta, jag vill så himla gärna få ett vanligt drogfritt liv! Och det är ju så många som stöttar mej. men att det va SÅ jobbigt att sluta, det hade jag aldrig anat. Dum man är...

  Jo, doktor träffar jag regelbundet, 3 ggr i veckan får jag gå till psyk o hämta ut dexofen, va där igår och då sa dom att jag skulle kanske få propavan imorron om jag fortfarande inte sovit nåt.
  NA går jag också till redan, men dom har möte endast 1 gång i veckan här o en vecka känns så lång just nu, men jag SKA fan klara det denna gång, jag måste.

  Ska även få gå i nån öppenvård, "som ett behandlingshem fast på dagtid" beskrev dom det, men där får jag inte börja förrän avgiftning o allt sånt är klart då man måste vara "nollad" för att få gå där.
  Men det känns som det är NU jag behöver nåt att gå till istället för att bara ligga hemma. Iofs kanske jag inte hade orkat vara där hela dagarna men kanske nån timme nån dag.

  Tack för dina rader iaf, jag ska fortsätta kämpa. Ska försöka ta ett par timmar åt gången.
  Det blir ju bättre, så småningom, hoppas jag iaf.

  Kramar på dej!

 • 29.jul.2005, kl.01:06

  Hej igen

  Tänker på dig fortfarande. Hoppas du mår bättre. Ge inte upp.
  Jag blir så fruktansvärt arg när jag hör hur man kan bli initialt beroende av subutex, som ska föreställa en avgiftningsmedicin till heroin. Jag mår fullständigt illa. Langarna börjar framstå som oskyldiga änglar i jämförelse med läkemedelsindustrin. Jag får lust att bara vråla ut okvädningsord mot dom.
  Sen har du uppenbarligen fått väldigt dålig information om dina "läkemedel". Hur naiva år läkarna egentligen?
  Men alla mina känslor hjälper inte dig just nu.

  Jag antar att du bor på en liten ort eftersom det bara finns NA-möten en gång i veckan? Jag känner folk som går på möten flera gånger om dagen. Länge. Fortsätt tala, det är det enda som jag vet hjälper, även om lite.
  Jag tycker att du gör ett strålande jobb redan. Jag tror att du kommer att lyckas därför att du ber om hjälp. Jag har läst din fortsatta kommunikation här på nätet och det låter som du fått faktiskt svar på din fråga hur länge det ska pågå. Som jag tolkar svaret är det å ena sidan 3 dagar. Å andra sidan så länge du får impulsen att ta drogen så fort frustration (eller någon som helst impuls i sig att ta drogen, kan lika gärna vara lust som frustration)uppstår.
  Du verkar för mig vara en modig person. Det är mycket bra, lösningen på ens problem ligger ofta i i att våga möta sin rädsla.
  Jag förstår att abstinens skapar rädsla som är konkret, det är inte "bara" ett hjärnspöke. Det påverkar själva fysiken.
  Lycka till igen, you are on my mind.

 • Lindis

  30.jul.2005, kl.18:19

  hej igen

  Tack för att du läser det jag skriver!

  nej alltså, nu är det ju inte så att läkarna har skrivit ut subutex åt mej, utan jag har hela tiden köpt det svart, tyvärr. Så det har läkarna iaf ingen skuld i *skratt*, däremot har dom inte en jäkla aning om hur jag bör avgiftas.

  Nej, tyvärr så sitter den fysiska avgiftningen i bra mkt längre än 3 dagar, den kan sitta i upp till 8 veckor, då de första 4 veckorna ska vara värst. Har lyckats höra mej för litegrann nu o fått svar på några frågor :)
  Men, man kan ju ha tur också å inte alls behöva må så dåligt så länge, så vi får väl se.
  Dock så kan ju den psykiska avgiftningen sitta i hur länge som helst, men det förstod du ju hehe.
  Jag är inne på elfte dagen idag tror jag det är och har börjat sett ett mönster i mitt mående.
  Nätterna o förmiddagarna är absolut värst, ångest, ont o trötthet.
  Men på eftermiddagarna o kvällarna mår jag bättre. Jag har tex lyckats gå ut o handla helt ensam idag, första gången på 2 veckor :)
  Så jag försöker ta vara på eftermiddagarna då allting känns mer okej.

  Ja tack så mycket, jag ska fortsätta kämpa, kan ju inte slänga bort mina nästan 2 veckor liksom. men visst känns det osäkert om jag klarar det. men jag försöker blunda för alla såna tankar o bara blint fortsätta må dåligt o kämpa. ibland går det bättre, ibland sämre.

  Det va nån (här) som sa "känner du inte direkt att du mår sämre så mår du antagligen bättre" och det där har jag gått o tänkt på hela dan. Tror faktiskt det stämmer och idag har jag inte känt mej sämre, så kanske har det blivit en yttepytteliten förbättring, jag hoppas det iaf.

  Jaa, jag bor i en liten stad, Avesta, bor väl runt 25 - 30 000 kanske?
  Jag, en modig person? hehe, tack så mkt, det värmer att höra att du tror på mej, verkligen! Men jag känner mej så långt ifrån modig det bara går.
  Visst tycker jag det är bra att jag tagit tag i det här, men samtidigt så är det för tredje gången, och fastän jag har bestämt mej för att sluta nu så vågar jag inte tro på det, jag litar inte helt o fullt på mej själv, men kanske det kommer?

  Du verkar veta/förstå en hel del, det känns skönt att skriva till/få svar av dej, inte många som förstår en, vilket inte är så konstigt.

  Hoppas du haft en fin dag idag!

 • 2.aug.2005, kl.13:19

  Hello there

  Hej en gång till,
  Jo, jag förstod att läkarna inte skrivit ut subutex till dig, men det jag menade var att hur kan det komma sig att ett medel som är avsett för avgiftning från heroin, kommer ut på den "illegala" marknaden? Och du är inte ensam, det flödar av både subutex och flunatrizepam-preparat. Hur billigt som helst. Unga männislor trycker subutex, vad bra, mycket bättre än heroin!!! Efter mordet på Anna Lindh förbjöds Rohypnol. Vilket hån! Flunarizepam finns i en mängd preparat, det är löjligt. Förresten finns Rohypnol fortfarande kvar på gatan. Det är därför jag är så förbannad på den j-a läkemedelsindustrin. I USA är flunatrizepam förbjudet, trots det finns det på den illegala marknaden, ett stort problem. Varför? Jo Roche låter licenstillverka Rohypnol på en fabrik i Mexico. Därifrån flödar den upp över kontinenten. Hit kommer den från en fabrik i Tjeckien på samma sätt. Fabrikerna har väl en j-a aning om hur stor efterfrågan är inom "sjukvården"? Det är självklart att dom har. Tänk om Volvo skulle börja tillverka tre gånger så många bilar som vad marknaden efterfågar och sen smuggla ut dem billigt på den svarta marknaden? Nej, dom överproducerar för smuggelmarknaden, dessa höga herrar som respekteras av etablissemanget. Vidare har dom funnit en guldgruva i alla bokstavsbarn som medicineras på längden och tvären med ritalina och amfetamin, och får höra att dom har ett Handikapp, stackars dom, som dom måste lära sig leva med, vilket inkluderar ett dagligt intag av amfetamin gud bevars. Psykoterapi? Nej, man kan inte behandla ett handikapp med det. Och - det är barnet det är fel på, så familjebehandling - glöm det.
  Jag vet att jag ser det lite svart-vitt det där sista med bokstavsbarnen, men jag har sett tillräckligt för att veta hur dessa barn sviks av barnpsykiatrin, tro mig.
  Det sista vad gäller läkemedelsindustrin är att jag hörde att hälsokostpreparat inte ska få säljas fritt i butikerna efter nyår. Hur kan det komma sig undrar man. Smått löjeväckande, men säkert en ny guldgruva för l-industrin.
  Jo, jag har inte själv fastnat i droger, testat en hel del, men tillhör de lyckliga som inte fastnade. Däremot har jag haft människor jag älskat som varit beroende, jag har levt nära det länge, alldeles för länge. Jag är alltså vad NA kallar för med-beroende. Inte kul alls. Men detsamma som gäller dig, gäller även mig, att inte ge upp. Jag försöker hålla mig så klar i medvetandet som möjligt, försöker tänka och genomskåda mig själv, så gott det går. En vän till mig sa en gång:"The most revolutionary thing one can do is to stay sane." Det har jag tänkt mycket på, det är sant.
  Iallafall, jag älskar livet, tack och lov att man får vara här och dra erfarenheter! Tyvärr måste vi väl ner i djupen ibland för att kunna dra med oss upp skatterna som finns där, på botten. Men väl uppe igen har vi skatterna med oss. Dom är verkligen dyrköpta men värdefulla. Ibland när jag kommit tillbaka efter en sådan resa i djupet har det känts som om att erfarenheten jag fick med mig tillbaka var värd vartenda lidande, faktiskt inte ens i närheten av så dyrt som jag trodde att det var då jag befann mig där nere i djupet.
  OK, hoppas att du mår ytterligare bättre.
  Kram!

 • 18.aug.2005, kl.13:34

  bra, uppriktigt inlägg.. tack !

  det finns inget att lägga till för stunden...

  mvh Gambloore

 • Phury

  8.aug.2005, kl.13:46

  Trappa ner subutexen "bara"

  Inte så bara men om du har disciplin och viljan så prova trappa ner subutex över en längre period och sen när du är nere i mer rimliga mängder så kan du gå över till Dexofen kanske.Subutex är att föredra framför allt annat i samma kategori trots att du har missbrukat det men det är samma princip som när man ska sluta röka.

 • 28.jul.2005, kl.11:09

  avgiftningsminnen......

  avgiftningar från syntetiska droger som subutex eller metadon är alltid svåra !

  har varit på avgiftning från heroin i minst 30 gånger.
  efter ca. 20 stycken, tog jag inte ens medicin mot abstinensen längre.
  man vet ju redan, det tar 3 dar, sen är det värsta över, om man inte får delirium.
  så, det är bara att lägga sig och vänta fatalistiskt tills det är över.

  grejen är, det finns inga genvägar, det gör ont.
  jag minns, huden brann ena stunden som om nån håller på med en blåslampa på den.
  nästa stunden får man gåshud och frossa.
  det rycker i benen, så man inte står ut, och har man otur, då skiter man bara på sig, när man hostar en gång.

  dock när jag i ett års tid, injicerade metadon i flytande form, då dog jag nästan vid avgiftningen.

  inte konstigt, metadon är ca 5 gånger så stark än heroin är.
  på 50 talet delades ut gratis heroin till morfinmissbrukare i usa. som botemedel alltså.

  nu är även heroin ca 5 gånger så stark än morfin är.

  hur stark är subutex jämfört med morfin?
  jag vet inte, men jag är säker på att det är många gånger starkare än heroin är.

  nedtrappning av drogen bör endast ske, när det annars finns hälsorisker.
  i alla andra fall skall avgiftningen ske så snabb som möjligt.
  nedtrappning i hemmamiljö är en idé som kanske enbart nåt dagisfröken kunde komma på, när hon börjar arbeta inom narkomanvården.
  fullständigt idiotiskt, alltså !

  hur länge din avgiftning kommer att "hålla i" avgörs endast av, när du tar din första sil efter avgiftningen.

  du kommer bli "sugen" som bara fan, vid varje lilla konflikt du inte kan klara av själv !

  mvh Gambloore

 • 28.jul.2005, kl.13:04

  tillägg

  Vad gambloore dock glömde påpeka är att när den helvetiska perioden är över så kommer du att må bättre än du nånsin minns att du gjort, så håll ut under avgiftningen. Det är definitivt värt det.
  Om ca 1-2 veckor lär du uppleva underbara energikickar och en stark lust att aktivera dig och göra saker.
  Ta då det tillfället i akt och nyttja energin åt att kickstarta igång ditt liv med aktiviteter så att du i fortsättningen helt enkelt inte får tid att återfalla i missbruk.

  Tristessen är min värsta fiende när det gäller missbruk. Det är alltid tristessen som ligger bakom mina återfall (hasch och ghb) så numera aktiverar jag mig friskt och gör en massa grejer så att det inte längre skall finnas någon plats för missbruk i mitt liv.

  Välkommen tillbaks förresten, gambloore. :)

 • Lindis

  28.jul.2005, kl.14:11

  Ojdå

  Ojdå, nu blev det lite fel bland mina inlägg, tusen tack skulle naturligtvis vara till dej, så skönt att någon talar om att det blir bättre. TACK!

  Ja, jag hoppas det är som du säger, att man börjar komma tillbaks igen om nån vecka. Att någon säger att det är värt avgiftningen känns just nu obegripligt, men ska försöka tro på dej ändå ;)

  Jo, det där med tristessen stämmer nog ganska bra för mej med, ska försöka fylla dagarna med aktiviteter sen när jag orkar. Ska ju iaf få börja i nån öppenvårdsgrupp här o det känns skönt.

  ja, man får väl försöka hålla ut och hoppas att det kommer nån liten förbättring snart :)

 • 29.jul.2005, kl.11:08

  :-) hej Henkiz !

  jo, jag glömde nämna det roliga under den första tiden efter avgiftningen !

  tack för att du fyllde i !

  kul att se dig fortfarande snurra runt här ! ;-)

  hälsningar, Gambloore

 • Lindis

  28.jul.2005, kl.14:26

  absolut

  åh herregud, det låter som ett riktigt helvete, delirium..hmm, och till mej sa dom att man inte ens kan få sådant när man tänder av från opiater utan enbart från alkohol eller benso?! Å det va personalen på avgiftningen som sa det!
  ja det säger väl allt om hur mycket dom kan däruppe..

  det är just det att jag är så rädd, jag vet knappt något om drogen bara vart dum nog att kliva på den, å ingen annan av personal osv verkar veta något om den, hur man ska avgiftas eller nånting.
  precis som du sa, att nedtrappning på dexofen i hemmamiljö inte är nån bra ide, så sa jag också.
  Men det va en överläkare o behandlingsassistent som "bestämde" det :/

  jag ville försöka få komma in på subutexprogram så dom trappar ner mej med just subutex, men det gick absoluuut inte sa dom, då skulle man vart dokumenterad heroinist i MINST 2 år innan, och då jag aldrig prövat heroin utan gick direkt på sub, så fick jag ju inte...

  jag vet att jag kommer bli sugen, och jag vet att det håller i sej tills jag tar nästa sil, men jag menade just den här fysiska avtändningen, de allra värsta, hur länge det skulle kunna sitta i.
  Resten orkar jag inte tänka på, det får jag ta sen. Nu är det den här avgiftningen jag vill försöka klara, även om det känns oöverkomligt just nu.

  Som läkaren sa "att du vill räcker inte, du måste få hjälp av mediciner genom avgiftningen" och ändå är jag nere på 4st dexofen om dan imorron, 50mg, det är ju ingenting!
  Ja, det finns inget att göra, bara vänta ut det som du säger, men det är himla svårt att ligga o vänta ut nåt som sitter i lika starkt efter 4 veckor, som det gjorde sist jag försökte.
  Nu vet jag ju inte om det kommer bli så den här gången då jag försökt ligga på mindre doser o under kortare tid, men ändå, man ser inget ljus ju :/

  ja, det där me blåslampa, varför blir det så ens?? Det känns som min skalle brinner upp inuti, otäckt!

  aja, är väl bara att hoppas det blir bättre.
  Tack för ditt/din inlägg, historia o information.
  Alltid skönt när folk som vet va dom snackar om berättar.

 • 29.jul.2005, kl.11:53

  :-) hej Lindis.....

  bra att Henkiz påminde om att det blir bättre och bättre, med tiden.
  jag blev ju lite tveksamt angående dig, när jag läste att du undrar över hur länge en avgiftning håller i sig, efteråt. eller menade du hur lång tid det tar sammanlagt?

  oavsett, Henkiz har rätt !

  jag minns min första avgiftning (morfin), det var efter nästan 5 år av tungt missbruk.
  då var jag medvetslös i hela 5 dyng (delirium).

  din vårdpersonal snackar dumheter, de vet och kan inget, som du säger.

  ok, du vill veta om varför det gör så helvetiskt ont?!

  nå, det är en stor skillnad mellan opiater (syntetiska eller ej), och alkohol, benzo , kokain och annat.

  alla droger förutom opiater GÖR nåntin i kroppen, hjärnan, osv.
  dock opiater byggs in i kroppen metabolism, som en ny byggsten.

  i början vill kroppen inte ha giftet. tar man morfin eller heroin de första gångerna, är det inte sällan man bara spyr.

  drogen är för stark helt enkelt och kroppen bygger in det som en byggsten.

  det betyder att du blir sjuk, när ämnet fattas, precis som du får kramper efter en tid, när du lider av brist på b-vitamin 2 och 6! eller om vitamin E fattas, kan man också få kramper i kroppen.

  förstår du?

  att det blir så, är en försvarsåtgärd kroppen tilltar, mot giftet.

  sen är det klart, att återskapa din ämnesomsättning till det normala, det skapar mycket förvirring i din kropp.

  även i din hjärna. hjärnan är ganska dum av sig.
  när man ligger där i sjukhussängen och har abstinens, då vill gärna hjärnan fixa en sil åt en....

  vid tung narkomani leder den , hjärnans strävan efter en sil, inte sällan till delirium.

  tillbaka till vad Henkis nämnde, det roliga efteråt.

  när jag efter min första avgiftning fick vistas i sjukhusparken, då hörde jag för första gången på över 5 år fåglarna sjunga.
  jag hörde de aldrig, när jag var påtänt.
  det var det vackraste fågelkvittret jag minns i mitt liv!

  och hur allting smakade, det var verkligen sensationella upplevelser. vilken aptit jag fick igen !

  men också känslorna kom tillbaka.

  jag minns, varje gång jag stötte mot en stol eller annat, man är ju lite klumpig, så gorde de så fruktansvärt ont.
  man är ju van vid att inte ens känna smärta, när ciggen ramlar ur handen på en och hamnar på ens naken mage.

  ja, det lönar sig !

  men, en avgiftning är enbart en avgiftning.
  jag menar, anledningen till att du överhuvudtaget började och fortsatte med drogen, finns kvar !

  ta upp det med dina vårdare !

  det bör du ta i! ansök på socialen om att få vistas på behandlingshem ett tag. 6 månader eller så.

  jag kan hjälpa dig med hur du ansöker om sånt och även hur du bäst gör för att få tillgång till den där hjälpen.

  i § 11 , socialtjänstelagen, står det, att socialtjänsten skall AKTIVT VERKA för att missbrukare får den hjälpen och stöd de behöver för att kunna bli drogfri !
  i socialtjänstelagen står det också, att hjälpen du får, skall utformas tillsammans med dig !

  ingen kan bestämma hur det skall gå till, förutom du själv!

  har du kontakt med socialtjänsten? eller enbart med vården?

  tänk på, den tiden du knarkade, var tiden något du tog kål på.
  nu behöver du lära dig på nytt, att tiden är något "man gör".
  men, förhaspa dig inte. sysselsätter dig inte för att sysselsätta dig.

  du har tid nu att tänka, fundera på vad du vill göra.
  mycket viktigt kan det vara att kanske reparera överansträngda relationer med människorna i din närhet.

  familj, släkt, det är viktigt.

  jag skriver mycket, men det är mycket att tänka på också.

  hör av dig igen, lycka till säger jag inte, ty, ifall du vinner över dig själv nu, har denna segern inget med tur att göra.

  det här är din kamp mot dig själv!

  hoppas du vinner den !

  hälsningar, Gamboore

 • Deki

  6.dec.2006, kl.03:25

  Subutex=Gift

  Att trappa ner Subutex o sen sluta helt funkar inte om man har ett aktivt liv o sköta. Man får ändå abstinens och fysisk smärta i kroppen. Jag har varit nere i så låga doser att en subutex tablett räckt mej i 2 veckor! När jag sedan bestämde mej för att inte ta sub en dag så fick jag utbrott på folk i onödan, svettningar, obeskrivlig smärta i knän o rygg och en massa andra biverkningar som blev outhärdliga. Av det så drar jag slutsatsen att subutex är gift och att metadon i tablettform är mycket bättre att tända av på heroin med. Med metadontabletter har jag för några år sedan lyckats bli kvitt det fysiska beroendet genom att trappa ner på tabletterna tills jag var nere i en fjärdedels tablett o sen sluta helt. Det tog ungefär 2 veckor. Men med subutex har jag trappat ner till småsmulor i cirka 2 månader o ändå haft lika ont som att ja ej hade trappat ner alls. Nu ska jag göra ett nytt försök med dexofen 50 mg. Är det någon som vet hur många man på ett ungefär ska börja med? Och ifall dom funkar! Jag tände av på heroin med Distalgesic för några år sedan och det funkade bättre än förväntat. En sista sak bara det är inte idiotiskt att lägga av hemma o utanför vården om man inte har några alternativ o inte vill skylta med vad man sysslar med. Och det är bättre än att inte lägga av alls. Jag tog heroin regelbundet i 4 år på 90-talet o la av sen med hjälp av metadon som ja köpt svart och jag gjorde det ensam och hemma. För 2 år sedan började jag ta subutex pga olika problem i mitt liv under den perioden och det ångrar jag nu bittert när ja sitter fast i skiten och inte kan få tag på metadon. Det verkar som att giftet (subutex) har slagit ut metadonet på marknaden och inom vården för den e omöjlig att få tag på. Jag blir evigt tacksam om Lindis kunde skriva lite om hur det gick med att lägga av med subutexen med dexofen och hur du doserade dom och hur länge du tog dom innan du slutade helt! Hoppas det gick bra för dig du är en inspiration

 • Redeye

  26.aug.2008, kl.19:49

  Hej

  Du får ta ca 300mg fyra gånger om dagen i ca en vecka sen kan du börja trappa,ta bort 50mg åt gången.Ja du vet nog.Så här fick jag på lvm hem när jag kom dit och skulle tända av.hela nertrappningen tog ca 4 veckor.Ha det

 • db.

  28.jul.2005, kl.12:23

  Nätsök

  En googling på "buprenorphine withdrawal" ger bl.a. följande:

  "These effects usually peak in the first two to five days. Some mild effects may last a number of weeks."

  "The onset of withdrawal occurred 48 hours after the last dose, peaked around the third day and lasted up to ten days. The withdrawals were similar to morphine type drugs and moderate in intensity."

  Stämmer det borde det värsta vara över nu eller om någon dag.

  Känner du för att berätta hur det gick till när du blev beroende? Vad du tänkte och gjorde, och så? Det skulle vara intressant att höra.

 • Lindis

  28.jul.2005, kl.14:04

  Tusen tack!

  Tack o åter tack för ditt inlägg! Så otroligt skönt att få nån sorts feedback på det jag skrev.
  Fast tyvärr så verkar det vara med subutex att själva avgiftningsperioden sitter i väldigt mkt längre än en vecka. Sist mådde jag lika dåligt efter en hel månad och det är just det som gör mej så jäkla rädd, att jag ska må såhär så himla länge till kanske.
  Samtidigt som jag tycker att det är konstigt då sub är buprenorfin så jag fattar inte. Jag vet inte vilket som stämmer, vet bara det jag sj upplevt :/
  En annan sa tre månader, TRE månader liksom, det klarar jag aldrig...

  men det är ändå så skönt att nån talar om att det faktiskt blir bättre, klart jag förstår att avgiftningen sitter i tills jag tar min första sil, men jag menade just hur länge den FYSISKA avtändningen sitter i, dock förstod du det, tack :)
  Det e jobbigt med den här förlamande förbannade tröttheten som finns där i kroppen hela tiden, så fort den börjar ge med sej kan jag börja gå på öppenvården o allt det andra.

  Hmm, javisst kan jag berätta hur det gick till när jag kom in på subutexen, är mest bara skönt att få skriva av sej. Dock så har jag en tendens att skriva så otroligt långt när jag väl skriver och detta är kanske inte platsen för novellskrivning ;)
  så antingen kan jag försöka dra det kort men det e ju svårt, eller så slänger du iväg ett mejl till mej på: ljuliusson@yahoo.se så kan jag skriva privat till dej.

  Tack för ditt inlägg, det betydde en hel del.

 • H.G

  26.maj.2007, kl.15:56

  droger

  tyvär stämmer det att det tar 3månader för den akuta adstinensen att avta, kanske t.o.m 4mån. går skälv på SUB sen ca.5år tillbaka (svart), det ända råd jag har är att stå ut! hur sinnessjukt svårt det än låter. Men du verkar ju vara på god väg. att det tar 3-4mån gäller mer dom som hållit på många år med doser på typ 8-32mg/dag intravinöst. så var stark så går detta över snart. kom ihåg att det kan inte bli värre bara bättre. Men det år inte lätt,har skälv gett upp i stort sätt. LYCKA TILL!!!

 • Lindis

  29.jul.2005, kl.19:39

  ledsen...

  Tack ni som skrivit, det hjälper mkt att få läsa..
  Vill egentligen skriva så mkt mer men är så upprörd att jag spricker snart...

  Skulle hämta medicin från psyk idag men va så dålig att jag fick ringa så dom fick komma hit o lämna istället. Jag har även bett dom ta urinprov på mej som en säkerhet för mej själv så att jag ej ska kunna ta något.

  Så, idag kom dom hit, gav mej medicin o tog urinprov, det va positivt på subutex eftersom jag bara vart utan sen jag började nedtrappning (9 dagar).
  Jag tänkte inte så mkt på det, förrän behandlingsassistenterna från psyk såg halvt oroliga ut o frågade när jag tog sist. Jag sa som det var, för 9 dagar sen.

  Då har överläkaren som har hand om min nedtrappning sagt att nu skulle urinproverna visa negativt på subutex hos mej, om inte så blir nedtrappningen strypt.
  Så enligt honom skulle jag pissat negativt idag.

  jag blev jätterädd o började nästan gråta, jag vet ju själv att jag inte tagit minsta lilla. jag har kämpat så mkt dom här dagarna o dom vet hur dålig jag har vart.

  Som TUR VAR så trodde behandlingsassistenterna på mej o lovade att kolla upp hur länge det kunde visa positivt efter att man tagit.

  Ska det verkligen visa negativt efter bara 9 rena dagar när man använt i flera år?
  Jag tycker det låter absurt för jag HAR VERKLIGEN INTE tagit ens en liten smula, ingenting! Ingen annan drog än den jag får från psyk.

  Fan, nu e jag livrädd för vad den där förbannade läkaren ska säga, tänk om all min nedtrappning blir strypt nu :/
  aja, får se vad dom säger på måndag, men guud så nervös jag kommer vara tills dess...
  jag vet vad jag gjort o inte gjort, men mot en läkare har man ju ingenting att sätta emot..

  fan..

  tack ni som skrivit iaf.

  // linda

 • 31.jul.2005, kl.11:31

  ett litet tips !

  kroppens ämnesomsättning är inte samma för alla människor.
  som tex min. när jag rökte hasch i mängder, tog det ca. 3 månader tills jag kissade negativ !

  jag minns allt skit jag fick, för att min kropp tog tid på sig.

  när du träffar läkaren nästa gång, fråga ifall dina värden har gått upp, det kan de inte ha gjort ifall du inte tagit nåt under dessa 9 dagar !

  var du clean den tiden, då måste dina kissaprov visa en nedgående trend. det är viktigt för dig att påpeka och få en dialog om med vårdpersonalen.

  hetsa inte upp dig, det leder ingenvart !

  i sverige är man bra på alkoholistvård, om droger vet man inte så mycket här !

  bli inte förtvivlad, har du inte tagit nåt, så visas det på dina värden.

  du kan nämligen inte ta nåt, utan att dina värden går upp igen !

  jag blir förbannat jag med, just nu ! djäkla satansförbannade diletanter, som mekar med andras liv, genom att behandla enskilda människor efter en mall !

  mvh Gambloore

 • Lindis

  3.aug.2005, kl.19:32

  Värden..

  Hej igen!

  Ja, det va ju just det här med värden ja..
  va dit idag igen, har vart såååå stissig av det där provet att jag hade feeet ångest över att gå dit, fick nojjor att proven visade fel o att dom skulle frysa hela "behandlingen" om man nu kan kalla det det, tja, den "svaga experimentella nedtrappningen" då ;P

  Iaf, så har jag tjatat på dom hela tiden att dom måste skicka det på såndär mätning, men dom säger att:

  "nämen sånt gör inte vi, då måste man skicka det till Huddinge och det är alldeles för dyrt, så vi tror på dej. Denna gång..."

  och just det där "denna gång" gör att jag känner mej så jävla misstrodd, för även om dom "tror" på mej, så vet dom ju inte säkert. och jag vill så gärna visa att jag inte har tagit nåt! mina värden har gått ner! det är ju helt logiskt då det nu är ännu längre tid sedan jag tog nåt.

  Den här stickan dom mätte med förra gången hade dom fått åka och hämta på ett behandlingshem, det va en sk subutexsticka sa dom, och dom hade tydligen beställt ett gäng sådana nu. Och med dom kan dom kolla subben, men inte om värden gått upp/ner. ja, om dom inte skickar iväg det på sån mätning då.
  Jag tycker det är helt sjukt, kan dom iaf inte kosta på sej att skicka iväg det EN gång, eller ja,två ggr för att först se hur värdena står och för att sedan andra gången se att värdena sjunkit??

  jag o pappa sa tom att vi kunde betala dom 500kr själva (det dom sa att de kostade) att skicka iväg på mätning, just för att dom ska få se.
  Det känns viktigt för mej också att få se att det sjunker liksom, men det va blankt nej. "sånt gör inte vi"...

  Allting är så bakvänt, varför ska jag då gå och lämna prover om det är positivt och dom inte kan kolla värdena? arghhh, jag blir knäpp...

  nej, det är ingen idé att hetsa upp sej, jag vet själv vad jag gjort o inte, men ändå, det hade vart skönt för min egen skull att se att värdena verkligen sjunker. att jag får lön för mödan så att säga..

  jaa, det är just det, alla ska passa i deras mall, gör man inte det så är det nåt fel enligt dom. Blir så trött..
  jag orkar inte tjafsa med dom om såna här saker nu heller, vill bara att allt ska flyta på så jag kan koncentrera mej på det här o inte oroa mej för en massa annat.
  Men men, deras ord väger tyngre än mitt och även om det inte gjorde det så får det va såhär, jag orkar inte bråka, även om jag borde :/

 • 5.aug.2005, kl.11:00

  :-) lugn, det finns alltid hopp !

  dock, du behöver fatta något för dig , i din situation, elementärt !
  jo, grejen är den att du fattar, men dessa som borde vara dina stödpersoner fattar inte ett dugg.

  vad gör du nu?

  jo, du lugnar bäst ner dig !

  i din förtvivlan över att ha blivit misstänkt som fuskare, försöker du så klart "avslöja" brister i deras system, så klart.

  men vad händer då?

  jo, dina okompetenta behandlares okompetens blir tydligt för behandlarna.
  de blir kränkta helt enkelt.

  i klartext betyder vad jag skriver om här, att de inte kan ge dig nån äkta hjälp. däremot kan du hjälpa de och du bör göra det !

  i slutändan är det de som har makten över dig just nu !

  det är deras tyckanden om dig som person, som kommer att avgöra din närmaste framtid.
  vad du tycker om deras "system" är mindre relevant, när det bestäms över ifall du skall bli avlägsnad från projektet !

  du får förändra din position inför de, utan att de märker det !
  sluta att känna dig som deras offer !

  du är den som kan göra något stort, faktiskt !

  du kan lära dig att hjälpa dina hjälpare att kunna förstå vad de egentligen håller på med.

  det kommer du tjäna av och alla som kommer dit efter dig !
  därtill krävs det att du är lugn, mycket lugn.

  är du hispig eller arg, då tänker du dåligt !

  innan du går dit, skriv upp allting du vill ha sagt där på en lapp !
  det är lätt att glömma det "viktigaste", när man blir upprörd över något.
  ta med lappen och titta på den då och då, så du inte avviker från din kurs !

  var noga med att vara med om att "konstruera" mötet.
  enklast gör du det genom att direkt medan du sätter dig, tittar på klockan och frågar :
  "hur mycket tid har vi i dag?"

  därmed visar du att du är närvarande och medveten.

  du behöver vara mycket medveten under dessa möten.
  tänk på att du är noga iaktagen !
  ditt kroppsspråk tolkas hela tiden !

  därför håll din lilla lapp i handen, med din dagsordning på !
  kolla hela tiden att du/ni inte går vilse i dialogerna, håll kursen.
  inget imponerar mer på behandlare, än när en klient säger:
  "oh, vi har kommit ifrån huvudämnet, låt oss gå tillbaka det relevanta !"

  en sak som sägs och som du kan uppleva vara mycket kränkande, kan ha yttrats enbart som , typ, provokation för att kolla din reaktion !

  du får helt enkelt sluta med att vara naiv !
  det är du faktiskt och det har jag också varit en gång i tiden !

  hela livet handlar om taktik och strategi, visst?

  ok, planera en egen strategi nu, det är bråttom.

  du vill verka vara trovärdig inför de?

  ok, du får förbereda dig då inför varje möte.

  innan du går till mötet, 20 minuter innan, kör ett gympa pass, det kan du göra ensam i en park eller så.

  nån slags fysisk aktivitet i varje fall behöver du göra.
  då får du kontakt med din kropp och hela dig själv.

  sen, innan du beger dig till mötet, skriv upp hur du känner dig just då, hur du mår.

  sen skriver du upp det på en liten lapp.

  när du under mötet börjar må dålig, be om en paus, ta fram lappen och läs vad som står på den !

  försök att återställa samma känsla du hade innan mötet, hur du mådde står ju på lappen !

  blir du väldigt upprörd eller kränkt, dölj det utåt, gå till muggen , ta ihop dig igen och samla kraft.

  viktigast av allt är att du är trygg i dig själv !

  kolla din röst, din kroppshållning. sätt dig ner med båda fötter stadigt framför stolen.
  vispa inte med händerna eller jobbar med fötterna.
  fötterna stadigt på golvet, lut dig tillbaka, sträck ut magen lite grann och andas stadigt och lugn.

  du kanske tycker att jag är lite galen, när jag skriver så intensiv om det här....

  men du, det är det yttre intrycket av dig, som avgör vad folk inför dig tycker om dig !

  tänk på en viktig sak !

  vem tror man helst på? en som direkt försvarar sig mot en anklagelse, med argument och heta känslor?

  eller den som bara sitter där lugnt och ser mycket förvånad ut efter anklagelserna?

  ;-) du förstår säkert.......

  dagens tips är:

  gå till närmaste "stadsmissionens" avgiftningsklinik.

  be om att privat få lämna in kisseprov. det får ni betala själva. väljer ni enbart subutex analys blir det inte så dyrt !
  men, då får du äntligen en formell officiell status på drog nivån i din kropp.

  tala inte om det för dina vårdare.
  men när du behöver det, har du alltid en "waypoint" som bevis för att din level är på väg nedåt.

  ;-) glöm inte, taktig och strategi är viktigast av allt !

  sätt igång nu, mvh Gambloore

 • 5.aug.2005, kl.12:13

  :-) lite om "spelet" i sig !

  som jag sade innan, lägg av med att vara naiv.

  du är mitt inne i ett spel (det finns en teori om sociala spel), du bör lära dig reglerna...... :-)

  i alla möten människor emellan handlar det om att samla poäng !
  som du vet samlade även moder theresa poäng, som ledde till att hon snart kommer bli helgonförklarad :-)

  tänk på att den som mest bidrar med mötets konstruerande och strukturering, också är den som får mest poäng !

  i klartext:

  ju oftare du ger mötets innehåll en ny vändning, desto oftare får du de andra mötesdeltagare till att bli förvirrade och till att behöva återställa "systemet".

  en enkel grej att använda sig av är att efter man tagit plats i mötet, ta sig tid till att granska det yttre av motdebattörerna.
  kolla ifall nån har klippt sig !
  eller nån som köpt ny slips !

  just då när du känner att det bär åt att du tex skall bli misstänkt för att ha fuskad, då du, säg bara så här:

  nä men, du har klippt dig (tex), :-) det blev verkligen snyggt !

  var sparsam med sånt, ty, det är ett kraftigt verktyg, men slits väldigt fort, när det inte används sparsamt.

  det mest viktiga för dig att veta är, att tiden du är på dessa möten med dina behandlare, det är DIN TID !

  din tid, japp, det är väl inte dina hjälpare som kom dit för att få hjälp av dig?

  din tid alltså ! och dina hjälpare får betald för att sälja lite av sin tid till dig !
  det betalar både du och alla andra i samhället för, fortfarande !

  reglerna säger, de finns till för dig !

  men, verkligheten säger att du finns till för dem !

  du kan välja att klaga över faktumet eller bli arg och sen deprimerad.
  eller du kan välja att studera "spelet" och ta hem så många vinster du bara kan, på ett tjust sätt.

  vissa saker kan man bara inte göra, andra kan man inte att undlåta säga emot !

  men i din situation bör du aldrig säga emot, eller ens argumentera emot !

  enda anledningen till detta är att du vet bättre !

  du är väl ett bra exempel på hur ett inhumant samhälle fungerar ?!

  visst är du det !
  men vem lyssnar på dig?!

  ser du, du behöver lära dig att stå ut med allt den där "skiten"!

  när du har kommit över allt, då kommer folk lyssna på dig !
  glöm inte , Claes Malmberg !
  han blev rikskändis efter att offentligt ha erkännt ha gått på kokain , efteråt !
  inte gillar jag att jämföra dig med Claes, nämnar det enbart för att göra det sociala systemet tydligare för dig !

  tro inte på att den kampen du kämpar ut nu är den kampen som skall ge dig medborgarlig respekt, glöm det !

  det finns nämligen fortfarande något i vårt samhälle som ´säger, att du faktiskt borde skylla dig själv..... nån slags övergripande moral alltså.

  så tycker inte jag i varje fall, men ifall du inte vill lära dig att styra mötena du ger dig in i, inte vill lära dig hur man styr livet, ens eget liv, inte vill lära dig hur du lär ut ny kunskap till dessa som har makt över dig....

  tja, då får du verkligen skylla dig själv !

  som levi strauss (jeans) hustru sade en gång till sin make:

  "if u cant beat them, buy them.... !"

  försök aldrig att vara smart, var klok istället !

  hälsningar, Gambloore

 • Lindis

  16.aug.2005, kl.15:09

  halloj

  ursäkta mitt sena svar och tack för dina!

  haha, jaha okej, får försöka sluta vara så naiv då.
  men alltså, jag tänkte på alla dom sakerna du skrev, skrev lappar och försökte hålla koll osv, men jag är sån som person! skulle aldrig få för mej att argumentera eller säga emot dom i personalen tex, jag är "messnäll" (?) av mej, även om jag kan bita ifrån om det verkligen gäller, men du förstår hur jag menar?

  meeen, iaf så skickade dom det tillslut på analys och såg att jag inte hade tagit nåt nyligen, och igår (!) va det första gången jag äääntligen pissade negativt. det visade negativt på både subutex o allt annat. Jag blev extremt glad att den förbannade subben äntligen gått ur.
  Blir också glad över att jag äntligen kunde knäppa den där läkaren på näsan och visa att det faktiskt inte går ur på 10 dagar hos alla, att det för mej tog en hel månad nästan på dagen utan att jag hade fuskat något.
  Han blev förvånad och sa att han aldrig hade vart med om att det suttit i så länge förut.
  så, precis som du sa så kanske jag hjälpte dom med att visa att "allt" inte gäller för alla, att det faktiskt är individuellt.

  nej dom misstrodde mej aldrig, men jag ville ändå ha bevis på det, så därför skickade dom iväg proverna tillslut (som jag fick betala själv men det va det värt).

  idag har jag även träffat 2 behandlingsassistenter som jag ska träffa 2ggr/veckan, dom kan inte så mkt dom heller men det va ändå otroligt skönt att få snacka av sej lite.

  det fysiska sitter ju kvar men det är ändå väldigt mycket bättre än de första veckorna så jag känner mej hoppfull.

  "firar" en månad imorron :D

 • 16.aug.2005, kl.15:39

  :-) grattis !

  jo, du har verkligen åstadkommit något stort !

  nästa gång en stackars subutex beroende träffar på din läkare, kommer den inte träffa på samma attityd som du råkade ut för !

  läkaren har lärt sig något nytt.

  det talar för läkaren när den innerst inne tar till sig den nya insikten...

  dock vi får inte glömma dig själv, framförallt inte dig själv!

  trots all press du hade på dig utifrån, trots allt det "djävliga" du upplevde kroppsligt... gjorde du bra !

  den som inte ville tro på dig, fick tro på vetenskaplig-analys resultat till slut.

  härmed har ni båda 2 lärt er något !

  läkaren lärde sig att du är just du, att du å din kropp inte går att jämföra med någon annans kropp....
  du är du, det bara är så !

  du också bör ha lärt dig, att du inte går att jämföra med någon annan här på jorden !

  inte på något andligt sätt eller ens kroppsligt !

  därför behöver du själv aldrig jämföra dig med någon annan heller.. inte när det gäller prestationer eller what ever!

  du har blivit trovärdig nu, inför din läkare i varje fall.

  bra gjort !

  nu fortsätt bara på den vägen....

  försök att bli trovärdig för några fler medborgare...

  det kan du göra genom att bli medlem i nån typ av förening.

  det kan också vara "NA", spelar ingen roll.

  glöm aldrig att du endast är riktig trovärdig inför andra, sålänge du är trovärdig inför dig själv och handlar enligt den insikten.

  :-) a long way to go, men du är på bra väg, så är det massor att upptäcka å att lära sig !

  en vacker dag behöver du inte längre bevisa att du talar sanning !

  en vacker dag blir det så att varje försök att ifrågasätta vad du säger faller sönder pga sin egen orimlighet !

  hälsningar Gambloore

 • Sebaot

  7.aug.2005, kl.10:03

  jag vet

  Subitex efter Heroin misbruk att man mår dåligth är naturligth efter ca tre vekors behandling kommer du att må mycket bättre fysiskt psykiskt kommer du behöva att vara stark det kan ingen vara för dig att inte falla för frestelsen när den väl kommer genom kommpisar och knark kamrater om de inte bjöd dig när du var sjuk så kommer de att vilja göra det när du är frisk djävulen har många ansikten var motiverad kämpa dig fri från slaveri och de levande-dödas värld där bara kyrkogården väntar och allt du lämmnar efter dig är en smutsig sked eller folie papper du har inget val bit ihopp och kämpa handling bevisar mer än ord MVH Sebaot

 • Weex

  14.aug.2005, kl.11:21

  Dexofen??????????

  Hej! Jag ville bara fråga dig om du menar värktabletten Dexofen-Doloxene??? Som finns i 50 - 100 mg. Kan du verkligen "avgifta" dig på detta?? Snälla Svara på min fråga?

 • fanati

  14.aug.2005, kl.18:51

  hmm

  Dexofen som avgiftning för subutex låter konstigt tycker jag, dextropropoxifen som jag har för mig dexofen innehåller är inte vad jag skulle rekommendera som avgiftning, meen å andra sidan är jag ingen läkare, bara en ex-knarkare med ett brinnande intresse för droger :)

 • Lindis

  16.aug.2005, kl.14:58

  javisst

  ja visst låter det konstigt! ju fler jag pratat med, desto konstigare tycker jag också det är.
  jag skulle som sagt inte rekommendera nedtrappning på dexofen när man använt subutex.
  för visst var jag beredd på att må dåligt, men man ska inte behöva må såpass dåligt som jag gjorde första veckorna om man nu ska TRAPPAS ned i öppenvården. Då kan dom lika gärna slänga en utför en trapp liksom..
  NU kanske dom hjälper mer till o med då jag kommit en bra bit in på avgiftningen, men i början hade man behövt något helt annat, typ subutex att trappas med.

  brinnande intresse för droger ja hehe, lite lika jag med ;)

 • Lindis

  16.aug.2005, kl.14:50

  dexofen ja

  halloj, ursäkta om mitt svar tagit tid, har vart så uppe i allting me behandling o jada jada. men doloxene, är inte det liknande subutex?? ja kanske har fel..
  men jo, dexofen 50mg värktabletter, dextropropoxifen är det jag avgiftas med, om än i låga doser, ligger på 200mg om dan nu (4 tabletter) men mår hyfsat efter en månads renhet även om det fysiska inte släppt än, MEN det är bättre.
  nej egentligen så är dexofen inte bra att avgiftas med då man använt subutex (enligt mej), det gick mest på ren vilja. visst hjälpte/hjälper tabletterna mej lite, men det är ju inte något jag skulle rekomendera till andra tror jag.
  men det verkar vara det man får om man söker hjälp i öppenvården iaf.
  egentligen ska väl subutex trappas med just subutex men det fick inte jag då jag alltid har köpt det svart o aldrig gått på heroin.

  hoppas svaret va okej :)

 • seven

  16.aug.2005, kl.17:22

  jag skulle vilja ge dig styrka!

  hej Linda. det är flera stycken här som tänker på dig. det gör jag oxå. du verkar modig som nå´n redan sagt.
  här finns kvalificerat folk som har gått igenom det du nu gör (jag tänker på dig/er oxå)
  du måste fortsätta att vara stark och jag tror oxå att du ska försöka sluta med nedtrappningen - sluta helt är nog det enda - men det viktigaste är att du själv känner hur du mår. känn vad som får dig att må bättre - bra musik eller nå´t annat som lyckas skingra dina tankar. ett miljöombyte - en resa, nya intryck m.m
  byte av kompisar är ofta viktigt men samtidigt kommer du att möta dom, eller andra som drogar sig,och då måste du vara stark.
  det finns olika typer av meditation som kan hjälpa dig.
  i malmö finns (ännu hoppas jag) mediqi akademin. en av lärarna, rickard, har en ENORM styrka. kanske kan han hjälpa dig, men visst det kostar väl några tusen
  jag har träffat honom och han har kraft som ingen annan jag mött
  jag tänker på dig Linda och hoppas du kan stå emot trycket och hitta din väg ur det. du kommer att få ny styrka i ditt liv - behåll den och lev på den kraften livet ut
  kärlek till dig (och alla andra)

 • Lindis

  24.aug.2005, kl.09:35

  feedback

  Tack så jättemycket för dina/era uppmuntrande ord, dom hjälper mej mycket. Stort tack!

 • Dario

  19.aug.2005, kl.14:18

  till linda ämne subutex

  hej linda..nu har det gått 1 månad..jag undrar om du har klarat av att va utan subutex..hoppas du e samma linda som jag kände för några år sen..jag bodde i norrköping förut..vart i sverige bor du..? skulle gärna vilja ha mer kontakt med dig..själv så har jag missbrukat Heroin och subutex..så jag vet hur det känns att bara lägga av..hör av dig mitt Email är DaddyChico23@hotmail.com man kan alltid stödja varandra..ha det underbart och lycka till..

 • Lindis

  24.aug.2005, kl.09:32

  Jaså? :)

  Hejsan

  hmm, har vi känt varann förut alltså? ahh,du får ursäkta mitt dåliga minne, men uppenbarligen vet du vem jag är så, klart vi kan ha kontakt, blev nyfiken på vem du är ju :) Jag bor i avesta nu, flyttade hit för lite över ett år sen.
  addar mej på msn om du har nån? Min är mspsycho@hotmail.com
  och min mejl är: ljuliusson@yahoo.se

  och ja, jag är fortfarande ren faktiskt =)

  ha det fint och hoppas du klarar att vara ren!
  kram
  Linda

 • sirius1983krille_a_83@hotmail.com
  Hitta inlägg skrivna av denna person

  20.dec.2005, kl.09:18

  Dario från navestad?

  Känner du eller kände krille vukosic? E från norrköping och ja vet en dario, tänkte bara kolla om de va du lr inte....
  krille a

 • g.koen

  29.aug.2005, kl.10:59

  lycka till.knarkfri 10 år

  höll själv på med tungt bruk av diverse droger i27 år och när jag tröttnade och bestämde mig för att sluta så märkte jag att det gällde att hålla mig sysselsatt iden mån jag orkade det höll i alla fall tankarna borta från knarket.stå på dig och ge inte upp,jag stod ut och är idag drogfri sen januari97.

 • Lindis

  3.sep.2005, kl.17:32

  sysselsättning

  Oj, du har vart drogfri länge, starkt gjort!
  Ja, jag har blivit städgalen i brist på andra saker att göra, allt för att hålla tankarna på annat. Det blir ju faktiskt väldigt mycket bättre när man gör något så skallen får koncentrera sej på något annat en stund.
  Jag måste hitta på saker att göra. Träna är för mycket fortfarande, och att sitta still och tex teckna/måla är för stillasittande istället hehe.
  Nån som har några förslag på vad man kan hitta på kanske? :)
  Lägenheten är skinande ren, alla blommor omplanterade, fönstrena rena och gaderoberna sorterade. Nu är det dags för något annat. Träffa massa vänner vill/orkar jag inte göra, men jag måste aktivera mej på något sätt.
  Vad gjorde ni?

 • boffy

  13.sep.2005, kl.23:06

  Du kanske kan

  börja spela något instrument? Läsa böcker i något ämne du är intresserad av. Några enkla yoga övningar? Se det som ett utmärkt tillfälle att ägna dig åt något kul och utvecklande. En ny hobby =)

 • Fibble

  6.sep.2011, kl.10:30

  Simma..

  Hej,
  Jag trappade av på sub för ett par år sedan när jag var i Florida.
  En sak jag märkte var att simma i bassäng hjälpte. På nått sätt så "lugnade" det huden som för mig va en stor del av abstinensen, svettningar och gåshud dvs.
  Skriv gärna igen hur det gått för dig. Är du fortfarande fri från missbruket?
  Ha det bäst!
  S

 • jerry

  5.sep.2005, kl.18:44

  hjälp med att sluta

  hallå där.Det tar tid.Mej hjälpte det med att dricka en kopp te på en thailändsk ört som kallas kratom.det finns en beroende risk även där så ta det försiktigt.Det går och är lagligt att beställa på internet.På en månad är du i alla fall återställd.Ta inga benso vad du än gör.Jag blev fri efter 15 års benso missbruk å 8 års opiat beroende.kram

 • pello

  3.okt.2005, kl.19:31

  KRATOM VS SUBUTEX

  Hej Jerry! Undrar bara om man kan ta kratom om man fortfarande har subutex i kroppen. Subutex är ju en antagonist. Håller på och försöker sluta med suben, men det är svårt... :(

 • totto

  13.sep.2005, kl.16:26

  "före detta missbrukare"

  Det jänder att jag tar benzo o subutex för att stå ut med till varon men jag missbruka inte alls som förr i tiden. Jag tycker synd om dej efter allt jag har sett.morfin är jobbigare att tända av ifrån än heroin och subutex har ju samma morfinliknande prepparat som temgesic om du kolla i fassen.Jag själv har precis kommit hem ifrån ett LVM-hem o jag mådde så dåligt för jag fick inte den behandling jag behövde så det blev ju återfall på en gång på heroin och dexofen och kodein så jag gjorde som du. Jag köpte subutex på den svarta marknaden och jag tar bara mini doser, precis så att jag mår bra och försöker trappa med hjälp av subutex i stället för typ dexofen för när jag är riktigt sjuk så behöver jag 10-15 dexofen 100 mg, o jag klara inte att trappa med hjälp av dexofen för då går jag snabt upp i dos, Mitt råd är att du ökar dexofen intaget i kombination av paracetparamol (panodil) eller att du går över till subutex igen och ta små doser där och trappa ner därifrån, Vad det gäller benzo så kan du behöva det vid behov o det bästa är ju klart att läkare skriver ut det men endel läkare e lite smått tröga o då får man köpa det svart. Jag läste nått om att man får ta över subatex för eget bruk ifrån danmark på nätet, kolla upp det. Det blir mycket billigare isåfall. Om det är något du undrar över så är mi hotmail: totto-snowball@hotmail.com.

  LYCKA TILL.....MVH:PETER

 • boffy

  13.sep.2005, kl.23:02

  hej

  Vad skönt att du kommit fram till att du vill sluta! Tänk på att DU är starkare och bättre än en drog. Även om det inte känns så emellanåt. Önskar dig styrka och lycka till med allt.

 • subbe

  6.okt.2005, kl.08:59

  Trappa ned

  Hej Linda! Hoppas det har gått bra för dig. Själv knaprade jag subutex i nästan 3 år. Tog inga opiater innan det. Torskade för snuten i vintras och hade inget annat att göra än att sluta. Jag minskade dosen under en längre tid (4 månader). gick ner från 16mg till 8, sen 8 till 4. efter det får man trappa ner väldigt försiktigt. Ta bort en halv mg per vecka typ. Det funkade för mig. Fick ingen direkt fysisk abstinens. Idag mår jag mycket bättre än när jag höll på med sub!

 • Lindis

  7.okt.2005, kl.17:04

  hej subbe!

  Va skönt att höra att det gått bra för dej! Det ger mej hopp om att allt det här ska ordna sej för mej också :)
  jag tog heller inga opiater innan jag började med subutexen precis som du. Jo det går ganska bra än så länge, snart vart ren tre månader och ska få börja i behandling om ca 2 veckor. Är nog bra att komma in i lite rutiner och ha nånting att gå till varje dag :)
  Kram Linda

 • subutexarenlindstrand666@hotmail.com
  Hitta inlägg skrivna av denna person

  8.nov.2005, kl.13:29

  hej

  Hej Linda! Jag har snart tagit Subutex i 2år under behandlingsform med urinprover osv. Det beror helt och hållet på var du bor nånstans!! Nere i malmö e det mycket enklare. Det har ju funnit här sen 1999 ungefär..
  Jag har haft 24mg från början, nu har jag 10mg och ska snart ner på 8mg. Har du bara tagit Subutex inget Heroin innan du gick p Subutexen??? Många jag känner åker ända från Ronneby ute i Blekinge ner till malmö för att ansöka om Subutex och det går..!! Jag har ett 6årigt heroin missbruk bakom mig och har inte missbrukat Subutexen som du har isåfall... Mitt råd e iallafall att om du mår så dåligt så du inte orkar! Försök gör en nedtrappning med Subutex istället!! Skriv tillbaks Lycka till!! Mvh johan malmö

 • Lindis

  4.dec.2005, kl.01:15

  till subutexaren

  Hej hej

  tack för ditt svar, skönt att se att det finns folk det går bra för, det glädjer mej!
  nej, jag har inget heroinmissbruk bakom mej enbart missbruk av subutex. Eller visst har det slunkit med andra opiater (dolcontiner mm) här och där men den dagliga huvuddrogen har alltid varit sub.
  Klarade dock min nedtrappning och läkaren som höll i det skrev tom i min behandlingsplan att jag va den första att klara detta på hemmaplan *glad*, det kändes stort!

  Nu har jag vart drogfri i mer än 4 månader och kom för en månad sen in på behandling i öppenvården där jag går varje dag och som funkar kanonbra. Även om det fortfarande är tungt med jämna mellanrum så är det inget mot hur jag mådde under avgiftningen. Jag börjar äntligen få lite framtidstro, om än, på skakiga ben änsålänge :)

  mejla gärna om du vill prata mer om det här!
  ljuliusson@yahoo.se

  Lycka till för dej med, hoppas du mår bra och klarar detta! det är otroligt starkt att ta sej ur ett heroinmissbruk och jag blir lika imponerad varje gång jag ser/hör det. Du har all min respekt!
  kram
  Linda

 • Freddi

  24.nov.2005, kl.17:51

  Hej!

  Hej Lindis!

  Du ska veta att det är många som har gjort misstaget och fastnat för denna oerhört lömska opiat! Jag fastade direkt första gången jag provade sub. Håller på och försöker trappa ner själv, men det är så jävla svårt. Har läst att även om man går på riktigt låga doser (typ 0,4 mg) så är det jättesvåra abstinenser som kommer om man klipper till noll. Undrar vad du gick på för dos? Slutade du tvärt med subben eller trappade du ner?
  Hur lång tid tar det innan man mår bättre?
  Jag har trappat från ca 16mg om dagen och ligger nu på 1 mg. Det värsta är att man inte kan få hjälp med nedtrappning där jag bor, så jag har inte mycket val. Hoppas du mår bra idag!

  Mvh Freddie

 • Lindis

  4.dec.2005, kl.01:09

  Hej!

  vet inte om du går in och läser det här eftersom det är en tid sedan du skrev inlägget, men, jag vill iaf tala om att jag tycker du är jätteduktig! Imponerande hur du lyckats trappa ner ensam, det skulle jag aldrig klarat.
  hmm, menar du att det ej går att få nedtrappning med subutex där du bor? För nedtrappning med hjälp av tex dexofen/doloxene i öppenvården har du rätt till. Dom kan vara kinkiga men stå på dej, det är din fulla rätt att få hjälp!
  ja, enligt mej så var det svår abstinens, men då gick jag från ca 8mg sub ner till enbart dexofen. jag tog alltså bort subben rakt av och fick ersättningsmedicin i form av dexofen och katapresan. det va jättejobbigt men hör och häpna, jag har vart ren i över 4 månader nu :)
  det går om du vill, och står på dej. ofta behöver man folk som backar upp en för att man ska klara det.

  om du vill så får du mejla så kan vi snacka om det, det brukar vara så mkt funderingar och tankar när man går igenom en avgiftning/nedtrappning och det kan va skönt att ha nån att prata och ventliera med.
  ljuliusson@yahoo.se är min mejladress.

  Hoppas du också mår bra!
  kram
  Linda

 • Deki

  6.dec.2006, kl.04:09

  Subutex=Gift!!

  Jag läser att dom flesta här "äter" subben (subutexen) jag förmodar att ni menar att ni lägger dom under tungan. Jag spyr varje gång jag försöker lägga subben under tungan, klarar inte av smaken. Jag snortar den istället och är därför nere i mycket låga doser. Vet nån om det är värre avtändning när man snortar än när man lägger under tungan?

 • Emi73

  17.feb.2009, kl.18:53

  Ta dej ur skiten

  Hej, jag sitter också i skiten o snortar precis som du. jag vet inte om abstinensen blir värre om man snortar eller smälter i munnen. Vad jag däremot vet är att alla som injicerar subben blir sjuka mycket snabbare än såna som vi. För mej tar det drygt 2 dygn innan jag börjar känna mej sjuk. Vet även att inga tester gjordes om eventuella biverkningar i Sverige. Jag gick i Öppenvårdsbehandling i Västerås och såg med egna ögon hur dom gav subutex åt både hacshrökare och amfetaminister i rikliga mängder och så låtsades dom som ingenting när alla som fick sub levde lyxliv när vi andra var urfattiga. Jag anser att det är landstingens förbannade ansvar att ge oss drabbade den bästa möjliga rehaben oavsett vilket land som har bäst resultat. Den svenska rehaben är ett stort och dyrt misslyckande. Det finns nåt som kallas Ibogainebehandling som ska vara väldigt bra. Tyvärr så är den för bra för Sverige. Har även hört talas om nåt liknande i Thailand. Men våra byråkrater kastar hellre iväg miljonbelopp på Svenska behandlingshem där 80-90% återfaller inom några veckor. Gör d självmetoden är att sakta trappa ned o gardera dej med tramadol,dexofen o benso eller lyrica. Mvh Empa

 • Sirius

  12.dec.2005, kl.11:55

  Vet hur du känner dig!

  Ja har själv knallat på sub i ett par år nu, tyvärr får jag inte heller det utskrivet. Skulle inte vilja något hellre än att få det utskrivet.
  Jag har hört att det inte går att bara bryta från suben. När ja blev utan en vecka (ofrivilligt) mådde jag PISS. Kunde inte sova på 4-5 dagar nåt, det var knappt att jag kunde gäspa.
  Man har den där konstiga känslan i magen och man bara önskade att det kunde göra ont istället.
  Nu har ja inte tagit nåt sen i fredags (måndag idag) och redan börjar jag må som en råtta.
  Den bästa behandlingen enligt min åsikt är just benz. Om ja hade kunna få nåt sånt preparat endast till de första 2 veckorna så skulle ja försöka sluta.
  Alla polare m.m tyckte jag var totalt dum i huvudet att gå på det efter att ha vart utan en vecka. Men dom kan inte leva sig in i hur det känns. Och att börja peta kodein är inte nåt alternativ. Då mår man bara ännu sämmre dan efter, då när skiten börjar avta...

  Tyvärr så vet jag inget annat än att bota sig med grejjer, annars får man ta det dåliga måendet. Förhoppningsvis så är det typ 2-3 veckor sen du skrev detta och har klarat dig genom skiten, har hört att avisen kan vara i en månad, i helvete att jag tar den avisen om ja inte får o rdentlig hjälp.

  Kanske man kan be om en plats på psyket/avtändningen på sjukan. Då kan man bli nertrappad på subben på minder än 2 veckoer. Går från en åtta till en 2a på typ 3-4 dagar nåt... Men man slipper iaf må piss. Men att va på ett sånt ställe får en bara att må sämmre psykiskt, så ja undrar hur fan man ska klara av detta asså.. Om du vill så kan du skriva på krille_a_83@hotmail.com. De finns inte många att snacka med om detta, det finns folk som säger att avisen är värre än en horseavis med de beror ju på att man börjar må bättre efter 3-4 dagar. (Rättare sagt flera månader såg ja nu, smart man e ibland) På subben mår man piss i veckor... Men då kanske du kan säga hur länge man mår piss

 • 16.maj.2006, kl.11:35

  Subuxone i öppenvård!

  Hej!

  Jag lider verkligen med dig. Har själv gått på sub i många år, och det är difenitivt inget att hänga i julgranen.

  Frågan är nu då; vill du ha medicinfri avgifting? Det är, enligt min mening, fruktansvärt. Men så mycket kan jag säga, att det tar ca 3 veckor att få skiten ur systemet. Lite positivt är ju att man inte har lika länge ont i benen som när man tänder av från horse.

  Men hur är det nu då? Får ni inte i Sverige, en alternativmedicin? Själv bor jag på Åland och här får vi, det ack så mycket bättre Subuxone. Lätt att trappa ner är det också. Nåja, lättare iaf.

  Subuxone innehåller Naltrexone, som "klipper av" opiatreceptorerna i hjärnan och tar bort suget. En revolutionär medicin! Bra är att det inte funkar att skjuta! Har fått denna vård i över ett år nu, började på 16mg, i början trappade jag ner 2mg i taget. Nu när jag har kommit ner på så små doser så valde jag att trappa ner endast 1mg i taget. Och har inget sug alls! Känns underbart!

  Här på Åland är det inte lika svårt att få vård som det verkar va i Sverige. Synd att det ska va så!

  Här måste man inte ha injicerat för att få hjälp, även om nu jag använde detta helvetesverktyg. Här är det enda kravet att man inte får visa positivt på nåt annat än Sub, om man vill in på avgiftning. Sen ligger man inne tills dosen har bestämts, ca 1-2 veckor, kommer ut och hämtar Subuxone varje dag i en ca månad, i öppenvård, och sen kan man börja få hem det. Ligger nu på 4mg och har inget behov och sug efter droger längre.

  Nu vet jag ju inte var du bor, men hör med "er" missbrukarvård om de inte skulle kunna införa Subuxone. Det räddar liv!

  Nu är det ju rätt länge sen du skrev detta inlägg, men jag hoppas att du läser mitt. Mina tankar finns hos dig!

  Skriv gärna några rader, om du vill...

  Mvh
  Milla

 • 24.nov.2006, kl.06:57

  Hur har det gått?

  Hej jag heter Micke!
  Jag blev utskriven för från
  subteamet för tr o en halv mån sen!
  Har inte tagit varor men det har varit ett helvette.
  Så jag ubdrar hur det gick för dig?
  M V H
  Micke
  mikke_s@hotmail.com

 • Maria1

  20.okt.2007, kl.21:54

  Har samma problem..

  Hej Linda!
  Nu har det gått ett bra tag sen du skrev dessa inlägg..
  Är jättenyfiken på hur det gick för dig, fick aldrig veta slutet.
  Jag vill bara berätta att jag vet precis hur du känner dig, är i precis samma situation som du!
  Det är ett helvete det där med subutex, eller inte så farligt när man väl har något. Men den ständiga jakten på att ordna lite för att hålla sig frisk. Jag skäms för mitt missbruk, skäms när jag ser mig själv i spegeln. Konstigt nog är det ingen som märker att jag är en missbrukare men jag ser det. Du förstår nog vad jag menar, det är inget kul att se ut som ett spöke. Det är inte heller kul att leva ett dubbelliv. Att aldrig kunna planera sitt liv, för man vet inte om man kommer ha pengar till medicin, kommer man vara sjuk nästa vecka.
  Jag sitter nu med abstinens, f-n vad det känns. Denna gång känns det hopplöst, jag kommer inte kunna ordna medicin på en vecka. Det är verkligen inte så att jag vill missbruka men jag vill inte vara sjuk i abstinens heller. Är rädd för abstinens, känner mig så himla liten och ensam.
  Jag hoppas att du höll ut, som du skrev, du var ju fri i flera dagar, det är onödigt att kasta bort dem. Men jag dömmer dig inte om du misslyckade, jag förstår dig!
  Jag håller även med dig om att sjukvården suger, de vet ju f-n ingenting om denna sjukdom. Man kan inte förvänta sig att man ska få hjälp med att sluta med subutex. Jag vet flera som har slutat och dem har då trappat ned med meta. Ska testa när lönen kommer.
  Hoppas igen att du lyckas "en vacker dag".
  /Maria 26år, Sthlm

 • a.s.

  29.nov.2007, kl.19:59

  jag förstår

  hej alla barn.. själv låg man på avgiftning för 2 månader sen och då sa dom att det skulle hålla ut ett par dagar... sen sa doktorn 2 veckor... och alltså jag mår fortfarande inte bra... jag har en sån FET ångest så jag tror jag dör... (förlåt om förstör för er andra nu)... men jag kan uppmuntra om berätta att jag fått höra att det tar cirka 6 månader (ifrån x-heroinister).. men att det varierar lite... men det handlar inte om dagar o veckor iallafall...
  Det finns en bra sak som hjälper.. och det är att sluta röka... hjälpte mig iallafall... ångesten dämpas... Måste säga att jag tycker fan synd om alla som håller på... har aldrig förstått vad det gått ut på innan.. man är i HELVETET.. suck

 • ax.

  4.dec.2007, kl.01:11

  tablett-älskare

  hej.. här har ni en kille som älskar tabletter... så när dom i tvångsvård tvingar i folk en massa benz för att lugna ner dom... så behöver dom inte tvinga mig... jag tar det gärna frivilligt ;)
  aja... tänkte bara berätta att jag gått på subutex i 1 år... och har nu varit ren i snart 3 månader... Kan säga att jag aldrig upplevt något liknande... jag har haft ett HELVETE... och orkar inte gå igenom allt... men det är det som alla skriver om... man fryser, man svettas, man har ont överallt.. men det värsta är att man känner av DÖDSÅNGESTEn... den är förSKRÄCKLIG... aja... jag har börjat må bättre nu... men jag tänkte ge er alla ett tips om hur ni ska göra för att FÖRENKLA avgiftningen/avtändningen...
  I början räknar man sekundrar och minutrar... så börja helst på en avgiftningsklinik... där får man atarax, theralen, remeron etc etc... DOM HJÄLPER LITE IALLALFALL... sen för att få tiden att gå snabbare... så ring HETA LINJEN (vanlig lokaltaxa).. för man vill ju inte vara social med vänner ute o så... då ringer man heta linjen... där kan man skrika, bråka, skaffa vänner etc etc... och TIDEN RINNER MYCKET SNABBARe.. vilket är det viktigaste... Sen en annan sak man kan göra är att ladda hem en massa filmer och kolla.... EN tredje sak är att IMOVANe faktiskt hjälper på natten... och man blir sååååå glad över att få sova... när man haft en HELVETES JOBBIGT ÄCKLIG DAG.... aja.. avtändningen håller i sig i 5-6 månader... men redan efter 2 mån, så LOVAR JAG O SVÄR att man mår tillräckligt bra för att göra det mesta... tom. jobba... men sånt kan man strunta i om man bara vill ligga o slappa... och det tycker jag man har rätt till, när man haft 2 helvetes månader...
  Aja... jag hoppas jag varit till nån nytta för er därute... jag tycker synd om er alla... för jag vet vilket helvete ni har det... Men det gäller att med ALLA krafter i världen taaaa iiii... en enda gång... och vänta i 1-2 månader... sen så överlever man dom andra månaderna...
  PS. som ni ser så kan jag skriva o mår relativt okej efter knappt 3 månader...
  Ty himmelriket är till för dom svaga och fattiga... håll UT och du får en bra SLUT ;)
  PUSS PÅ ALLA

 • hgf..

  15.jun.2008, kl.19:03

  av .sub

  det tar mellan 8-10 veckor med att bli av med abstinensen. misse

 • aras

  2.jul.2008, kl.07:51

  Hej Lindis

  Jag har sälv slutat med subutex och är inne på 10dagen men dom första sju mådde jag bra men sen började krypning och stickningar i urinblåsan och har inte kunnat sova många timmar men på dagarna är det borta. så jag undrar om du har haft samma och hur länge höll det på mvh Jenny

 • cina71

  29.nov.2008, kl.18:46

  subutex

  har kämpat i tre år för att få ett program med sub..hur köper jag det på svarta marknaden??Kramar

 • 18.jan.2009, kl.09:36

  Jag har låång erfarenhet

  Hej Vännen!

  Å, jag vet vad du går igenom! Jag var med i pilotgruppen bland de som fick subutex först i sverige, jag har haft subbutex utskrivet många gånger, och har gått igenom avtändningen av subbutex 7 ggr.
  Nu har jag haft subbutex utskrivet i 4 år, 4 år utan ett enda återfall, men nu ska jag sluta med subutexen, jag är rädd. Men i dagens läge vet jag hur jag äst ska göra för att lindra min avtänning.

  Mot krypningar i benen finns på apoteket och hälsokost något som heter Barocca. Det gör under! Men du måste ta mer än vad som föreslås på förpackningen.
  Johannesört är bra!
  Catapusan är ett måste. Jag såg att du inte vill äta benz, det beundrar jag dig för! Men du måste få sova med, när man sover läker kroppen sig mest.
  Efter 4 veckor kommer du må bättre, stå ut. Hör gärna av dig! Gå in på mitt alias, om du vill, jag skulle uppskatta det, jag ska sluta med min subbutex om 4 månader, ja e rädd! Nu äter jag 4 st 8 mg om dagen, urs...på tok för mycket!

  Ett tips till: försök att undvika andra morfin preparat så mycket du kan, visst en snabb nedtrappning är bra, men AKTA DIG! Det är bättre, går fortare om du tar smällen rakt upp o ner.
  Jag lider verkligen med dig!
  All ljus och värme till dig, och all beundran!
  Från Malin

 • 16.mar.2010, kl.02:19

  hej

  Jag kan genom många års erfarenhet säga dig att det enda som hjälper fullständigt mot en subutexavtändning är amfetamin.men eftersom du går och lämnar urinprov så blir det svårt.Det är ingen ide att du tar benzo eller liknande dagligen då det lätt blir en ond cirkel och det är lätt att de blir din nya drog.Men amfetamin sitter bara i kroppen max fyra dagar men troligast två om du tar lite och vid ett tillfälle när avtändningen känns som värst.det är mitt tips till dig och jag vet hur svårt det är.Lycka till tjejen,du är inte ensam.det finns många som du och det är bara att kämpa om du verkligen vill bli fri från beroendet.Sen är det bra om du har nån du litar på som kan ta hand om dig under tiden, det är svårt att tända av helt ensam,men det är individuellt.Det är väldigt olika hur länge man är dålig,men första två veckorna upp till en månad är värst fysiskt men den psykiska biten och att man e lite frussen känner lite krypningar kan hålla i sig i värsta fall upp till ett år.Det viktigaste är att man inte ger upp när det fysiska lagt sig för den psykiska biten kan ofta vara värre och då gäller det att hålla sig aktiv så mycket som möjligt,tex,träna styrketräning och kondition,börja jobba om man har nått jobb och nästan bli arbetsnarkoman funkar för många som har varit drogfria.men har man inget jobb så gäller det att man hela tiden är sysselsatt med något man gillar,vadsomhelst som gör att man tillslut mer o mer inte tänker på att bara få ta en liten bit subutex.Det är verkligen världens största utmaning och alla klarar det inte.alla är vi inte lika starka och det får man acceptera men det är värt det för när den dagen kommer då man känner sig helt fri och stark igen så är det en otrolig seger!! det finns ingen skönare känsla,tro mig!det slår ruset av subutex även jag vet att det inte känns så nu! jag lider med dig men jag hoppas du klarar det! lycka till!mvh

 • anonyM

  10.okt.2010, kl.17:44

  svar till dig

  Har gått av subb själv nu" äR INNE PÅ 31 DAGEN.
  kan bara säga att jag skulle oxså fått nedtrappning men valde att skita i det å göra det i hemma miljö. känner också så som när är det här helvetet över. men det knep som har ökat mina chanser är att jag har tvingat mig ut på promenader hur jävla sjuk ja än har varit och även joggat och det får igång endorfinerna kraftigt jämmfört med att va helt nollad.
  Hoppas det går bra för dig , vet hur svårt det är <3

 • Mr X

  24.nov.2010, kl.01:54

  Tips

  Mot krampen i vaderna funkar det faktiskt om man smörjer in dom med zone , Precis innan man går o lägger sig är inne på sjunde dagen själv och det funkar, annars får man bada och dusha varmt hela tiden . Viktigast är viljan att sluta och det värsta börjar efter 5 dagar utan sen gäller det att få i sig mat oavsett att man knappt får i sig och inte får någon sömn men efter 2,5-3 veckor är det värsta över sen tar det runt 2-3 månader med humöret till fullständig återställning .Bästa då är att träna igenom kroppen och dricka mycket juice samt atioxidanter så man svettas ut gifterna och sen är det bara hoppas på att man inte rasar dit igen , vid sömn problem kan man oxå kasta i sig några lyrica dock inte så många för toleransen går fort där men dom dagarna som man verkligen inte kan sova ,använder man dom för mycket så har dom oxå biverkningar. Lycka till det går bara man ger sig fan på det och det skönaste är sen när man kan sitta ner utan att känna det jävla abstinensen...

 • subute

  10.mar.2011, kl.00:26

  sub

  hej har haft sub 10 år hör av dig om du undrar nåt anmdsrreaas@hotmail.com

 • chile

  9.feb.2012, kl.21:00

  fast i skiten

  sist jag tande av sub i fängelse tag 1 manader men efter 2 veckor borja man bli bätrre men de ju sikis va stark du har redan tagit den svårare steg att vilja lycka till linda

« Tillbaka till Missbruk