2.okt.2006, kl.10:43

kan man se Finsk tv i Sverige?

Finns det några områden i Sverige där man kan få in det och nu pratar jag om områden på västernorrland?
I somras kunde jag få in på vissa områden FM radio helt perfekt på bilstereon på E4:n, men nu verkade de lite mörkt med det :( Var de bara tillfälligheter eller kan man få in radio och tv...
Jag kan bara säga att de finns en sändare i Vasa, men ändå fick jag ingen radio i Umeå (detta kan ju ifs bero på min dåliga bilstereo och att antennen inte var riktad till sändaren). Så jag undrar är detta omöjligt eller rent av så att de svenska kanalerna sedan stör ut de finska? Tycker bara de är konstigt när på finska sidan kan man få in allt perfekt (dvs p1,p2,p3 och svt1, svt2, tv4 mm även boxers utbud om man har kort). Så jag undrar finns de någon chans att få in lite digitala mark kanaler konstant från Finland om man tex bor brevid havet med en bra antenn som man riktar mot sändaren?
Vet att en del hus har 2 antenner på taken, men frågar man hus säljarna så vet dom inget om det typ ja jag kör på viasat parabol men de borde nog fungera....så jag vill höra nu av andra teknikfreaks som nu råkar bo i de områden kan ni ta emot nånting annat än svt och boxers dyra kodade kanaler?
Eller är de för mig bara betala o skaffa canal digital finland och köra sattelit.