« Tillbaka till Djur Visningsläge: Detta visningsläge listar ett inlägg åt gången Detta visningsläge visar inlägget och alla svar på en sida Detta visningsläge visar inlägget och svaren trådade på en sida
 • PAP

  18.okt.2006, kl.07:59

  hjälp..katten kräks

  är katten sjuk när hon kräks..några ggr om dagen. Vet ju att katter ska spy upp sina hårbollar men hon kräks upp mat o vätska. Har oxå märkt att hon sover väldigt mycke.
  Sov hela dagen igår..

  Vet inte om det kan vara nåt i det att hon nyligen blev kastrerad..för ca 1 månad sen...

 • Sassi

  18.okt.2006, kl.08:08

  Har du

  Har du ringt till veterinären?
  Ingen av mina katter har kräkts så mycket, så jag tror inte att et är normalt.

 • 18.okt.2006, kl.15:32

  du måste...

  ...ta kisse till veterinär, något är i olag. Det är inte normalt att kräks flera ggr om dagen, hårbollar eller inte. Du säger också att kisse sover väldigt mycket. Det behöver inte vara något farligt utan kan vara något som fastnat i halsen, något olämpligt hon fått i sig eller att hon behöver ha ett annat foder ett tag, men vänta inte utan gå och få det undersökt. Ju fortare desto lättare att få ordning på.
  Lycka till!

 • PAP

  18.okt.2006, kl.22:32

  magsjuk kanske

  ringde veterinären, hon bad mig ta tempen på katten men hade ingen feber.hon bad mig även koka fisk (även ris) som skulle vara bra för magen. Även undvika all annan mat. Ja tror hon är magsjuk, men går det inte över eller om det blir värre så åker ja in med henne till veterinären.
  Skönt att hon iaf vill äta ..:)

 • bepp

  19.okt.2006, kl.00:56

  laktos?

  Det är ganska vanligt att katter inte tål mjölkprodukter - vet du om hon ätit sådant? Hade en katt som spydde av mjölk etc.

 • 22.okt.2006, kl.09:57

  hej

  vet inte om det är så bra med flera gånger om dagen men vi har haft en katt som kräkts en gång i vecka i hela sitt liv och det är inget som är fel där, det är också mat och vätska. vi har kunnat dra sambandet att han få ätit för fort. men om de fortsätter flera gånger per dag bör nog veterinär uppsökas.. Du kan ju kolla lite om den inte druckit gammalt vatten eller något ur en diskoho vilket kan leda till matförgiftning som gör katten febrig, diarre och kräkningar och går över efter två dagar =) lycka till!

 • 12.nov.2006, kl.02:05

  mat?

  Gå till veterinären! En katt som kräks flera gånger om dagen och sover mer än normalt mår inte bra!

  Att kräkas kan ibland bero på att de inte tål maten de får. Har märkt ibland att om det är en viss sorts mat så kräks min lilla varje gång hon ätit det. Det är inte så att jag kan sätta fingret på det och säga "hon tål inte kyckling" eller så, för det är olika fabrikat och olika smaker som hon inte tål. Jag vet bara att om har fått någon ny mat och hon kräks inte långt efter - då är det lika bra att hiva resten av burken.

« Tillbaka till Djur