12.dec.2006, kl.12:11

Hur hantera tonårstjej?

Jag har 2 tonåringar....som fungerar hyffsat ilivet. Min dotter har haft små kriser i sitt liv, men det mesta har gått att diskutera och lösa. Jag har en sambo som har 2 döttrar, varav 15 åringen bor hos oss, den yngre hos mamman. Henne har vi såna problem med... frågan är hur vi ska lösa detta.
För att göra en historia kort, kan man säga att 15-åringen har flyttat i omgångar mellan mamma och pappa. Där det passat, helt enkelt. Mamma blir en sträng kvinna när hon lever i samboförhållanden, men när hon är själv är hon helt släpphänt. det finns inget mellanting. Så varje gång mamman har haft sambo, har flickan bott hos oss. Till och från i 5 år.
Nu börjar hon bli en ohanterlig tjej, mamman har heller ingen sambo just nu och tycker vi är alldeles för hårda mot deras "lilla flicka".
Flickan och mina tonåringar, SKA ligga till sängs vid 22.30, vi har beslutat att 50 kr från barnbidraget som de får dras, när de inte lägger sig i tid. Detta tycker både flickan o mamman är HELT fel, vi ska inte "sno" pengar från henne...
Mina tonåringar anpassar sig och förstår.
Kommer en telefonräkning med väldigt höga summor, dras det från respektives barnbidrag. Det tycker min sambos dotter o hennes mamma är fel (hon har ringt 180 mobilsamtal på en månad!!!!!!).
Flickan struntar i att komma hem vid bestämd tid (kostar också pengar för henne) ger vi konsekvenser för detta får vi skit.

Nu har det gått så långt att mamman, efter att vi givit flickan utegångsförbud OCH indragen månadspeng (efter att hon helt enkelt struntat i att komma hem på ett dygn!)beordrat flickan att flytta från oss. mamman bor 50 mil bort, så flickan är skickad till släktingar. ÖVER VÅRA HUVUDEN, vi fick inget veta förrän väskor var packade. Flickan säger sig må så dåligt av vår "misshandel" (vi anser detta vara konsekvencer av handlingar att dra av pengar och ge utegångsförbud) så mamman har ordnat annat boende till hon själv kan flytta närmare.
Alltså gör vi fel???????
De andra tonåringarna i familjen, gör inte sådana saker som skiter i att komma hem mm. och dom tycker vi är FÖR släpphänta mot sambons dotter. Har vi givit telefonförbud, för hon pratat i telefonen till kl 3 en vardagsnatt, så kan min sambo inte hålla på det till 100%. Mina barn tycker flickan är knäpp som alltid ställer till det, men de tycker även vi är för släpphänta...
Nu säger mamman att hon ska anmäla oss för soc.
alltså vad 17 gör man???????