• 29.mar.2007, kl.19:49

  Har ont i näsan

  Jo, jag har vart förskyld väldigt mycket detta år, och lagom till virusen minskade kom pollen istället. vad jag vet är jag inte allergisk mot pollen, misstänker dock att jag kanske är en aning allergisk lr bara lite känslig. i vilket fall som helst så har jag ont i näsan, värst under förmiddagen.. jag får ett sånt hemskt sug att peta mig i näsan (om jag inte är förskyld kan jag inte snyta mig)
  om jag inte petar rycker och kliar det i näsan.. så i snitt petar jag ut snoret (äckligt men sant) 4 gånger per dag. Tvättar förstås händerna noga innan å efter.. :P när jag fått bort det känns det bra igen. det har jag gjort i flera år, försöker låta bli men det går inte! nu känns det iaf som att min näsa tagit stryk av för mkt å för djupt petande, eftersom jag måste få ut det som är längre in också för att det inte ska klia. någon som känner igen sig? nåt råd?
  min näsa har liksom blivit bredare, speciellt när jag ler. börjar bli riktigt jobbigt..

 • 559

  30.mar.2007, kl.20:37

  till doktorn

  du måste ju gå till dokorn och kolla upp vad det är. kanske kan du få kortisonspray, om det är trångt kan de mäta det med en s k rhinometri (man blåser i en slang och de mäter trycket) och kan sedan göra något åt det. har du provat skölja flera gånger per dag med saltvatten + receptfri kortisonspray? (finns på spray hos apoteket) att du har ont låter inte så bra - kolla med din doktor.

 • 1.apr.2007, kl.12:02

  jaha

  har inte vart hos doktorn å känns som en knäpp anledning att gå dit. "hej jag har ont i näsan för jag har överpetat den" är jag ensam om att peta mig dagligen i näsan? petar folk i näsan över huvud taget?!
  okej, tack för svaret.. ska nog pröva kortisonspray^^

« Tillbaka till Sjukdom och läkemedel