• 17.okt.2007, kl.17:56

  Alkohol = legal drog

  När ca 15% av västvärldens befolkning är beroende av alkohol är det ganska fantasilöst att försvara alkoholen som ofarlig. Att de flesta kan hantera det som det bör förringar inte den krassa verkligheten för dessa individer som fastnar i djävulens klor.

  Att styras av en drog istället för att själv styra sitt liv är inget man ber om, änvärre är det att ta sig ur detta slaveri som kostar många människor livet alltför tidigt eller åsamkar de anhöriga mycket oro o ångest.

  Att det är trevligt o socialt tror alla innan det visar sig att många fastnar i skiten redan då de tror sig kunna sluta närsomhelst. En klassisk fälla som alltförmånga torskar på. Att kunna men inte vilja byts ut mot att vilja men inte kunna så småningom till priset av många konsekvenser som t.ex. ekonomiska sociala eller familjära ras för att inte nämna det rent psykiska o fysiska.

  Fy fan för alkoholens baksida.

 • Takao

  17.okt.2007, kl.18:35

  Lättar trycket.

  När dina hjältar i sveriges riksdag fattat rätt beslut, till dess, lättar alkoholen trycket på våra utanförskapta individer. Du ska inte tro att du kan förinta alkoholen så lätt. En droppe dödar inte/Irwin Goodman. Vi är många som återupplevar våra goda år. Varför ska vi ha skiten, finns ingen anledning till det.

 • 17.okt.2007, kl.23:12

  Mina hjältar !!!

  Jaha så du vet vilka de är,intressant.

 • 18.okt.2007, kl.00:01

  Förslag

  Varför inte förbjuda alkohol.....
  Om en person misstänks vara berusad på stan kan polisen ta med dem och göra alkoholtest. Visar det sig att individen har alkohol i sina kroppsvätskor kan de straffas. Ringa brott böter till 1 års fängelse samt att de får betala för provtagnings kostnader. Ju mer alkohol och ju fler gånger de ertappas desto strängare straff.
  Samma straff som en människa som har spår av narkotika i sina kroppsvätskor kan få.
  Kan inte förstå varför det ska va skilnad enl.lagen om man druckit sej full eller om en person har spår i urinen av att vid enstaka tillfälle ha tagit ett bloss på en hasch jojnt.
  Alkoholen är ju en agressiv drog. När alkoholen går in går vettet ut heter det ju.
  Av några bloss på en hasch jojnt vid något enstaka tillfälle blir man lugn, glad och snäll av. Att ta något bloss vid festligare tillfällen är inte mer vanebildande än att dricka ett par öl vid festligare tillfällen.

 • 19.okt.2007, kl.21:35

  Min gode herre...

  ... inser du inte vad som skulle hända om regeringen, helt plötsligt, bara förbjöd alkohol.

 • 20.okt.2007, kl.12:51

  Självklart

  Samma sak som idag händer med dem som testar att röka Cannabis.
  De hamnar i brottsregistret .... efter ett tag kommer de i kontakt med andra som håller på med tyngre droger .... och tänker "jag är ju ändå kriminell som dricker alkohol och har ju torskat dit..... kan ju lika gärna testa det här också."
  Kanske du rent av hamnar i fängelse, och där får nya kontakter med tyngre brottslingar.
  Skrämmande tanke då dessa alkoholist brottslingar skulle blandas med narkomaner.
  Då säger någon "ja ja narkomaner de står ju för de största delen av brottsligheten i samhället".
  Inte hela sanningen. Våldsbrott begås oftast under på verkan av alkohol. Alkohol, amfetamin, bensodiazipiner och/eller vissa anabola steroider, är droger som förstör förmåga till ödmjukhet inför andra. Visst finns det många som blir gråtmilda av alkoholen men med ökad konsumtion försvinner det gradvis och gråtmildheten är dessutom ofta kopplad till självömkan.

 • Cheva

  20.okt.2007, kl.18:27

  Instämmer.

  Det är bara verklighetsfrånvända religiösa fjantar som är för alko-förbud. Det finns erfarenhet att falla tillbaka till när det gäller alko-förbud.
  Det var dessa så exemplariska förbudsfjantar som skapade gangster-krigen,och byggde upp maffian
  i USA,,,,,,,spriten är tillåten sedan länge, det enda förbudsfjantarna åstadskom var en drömscenario för gangster.

 • T-coil

  20.nov.2007, kl.11:29

  Håller med helt

  Vi måste ha en konsekvent berusnings politik. Oavsett berusningsmedel. Och att olika droger är olika farliga, måste vi också förstå.

  - Hur ofta har ni sett en person som ligger helt utslagen på stan, och luktar hasch?
  - Hur ofta misshandlar någon nån under ett haschrus?

  Dom jag sett som förstört sina liv, och legat utslagna. Är ofta beroende av följande droger eller en blandning: Alkhol, Amfetamin, Heroin, Benzo, kokain/crack.

  - Så därför är det helt i sin ordning att förbjuda alkohol. Eller legalisera hasch. Vilket man vill. Jag förordar det senare då förbud skapar organiserad brottslighet.


  Några exempel till. (obs: grova generaliseringar som bör tas med en nypa salt.)
  - Din lokale haschmissbrukare, ligger ofta hemma å spelar tv-spel, lyssnar på musik, är kreativ, äter för mkt. Och kan i dom flesta fall även klara av att sköta ett enklare jobb.

  - Din lokale alkoholist sitter ofta i parken å skränar, somnar kanske i samma park och kissar ned sig. Har han fortfarande kvar sitt körkort så kör han ibland rattfull. Kan hända att han slår folk eller sin fru på käften när han blir förbannad. Han blir ofta vräkt för han klarar inte att hålla ljudvolymen nere på suparpolarna vid fester eller betala hyran. Klarar ibland att sköta ett jobb.

  - Din lokale amfetaminist. Jobbar inte. Då inget jobb tolerar att nån sover 2 dagar i streck, varje vecka. Resten av tiden är han vaken, och försörjer sig på att skruva i sär saker. T.ex. din bil, för att sno stereon, alternativt skruvar han isär elskåp i tunnelbanan, för att stjäla kabeln. Kanske snor han även din cykel. Han ägnar sig åt allahanda skitiga/finurliga jobb, för att få råd till sin drog.

  - Din lokale heroinist fungerar bara när han är hög. Så han gör allt för att få nästa fix. Är han rik så märker du inte ens hans beroende. Är han fattig är han ute och gör allehanda brott för att finansiera sitt missbruk.

 • alalal

  5.nov.2007, kl.21:35

  Demokrati

  Hade den inte varit så vanlig hade den varit förbjuden. Men eftersom så många människor inte kan leva utan alkohol så är den tillåten.
  I en demokrati är det folket som bestämmer och folket vill dricka alkohol.
  Ingen annan drog som skadar hjärnan på det sätt som alkohol gör är laglig.

 • erkkip

  2.jan.2008, kl.15:19

  Håller med.

  Kloka ord.

« Tillbaka till Svensk politik