15.jun.2010, kl.22:33

Ett svar(eller två)

Det fack som jag har tänkt gå in i är Fastighetsanställdas Förbund, de handhar de som är min bransch. Det vill säga Lokalvårdare.

Jag har varit i kontakt med Fastighets centralt, och det ska inte vara några problem, då dom har avtal som går över sådana som jobbar i ideella föreningar.

Så den som ska förhandla åt mig, blir en representant från Örebro, som har bemyndigande att förhandla i Värmland.

Jag tänkter inte vara medlem i ett fackförbund som inte bryr sig om mig och mina villkor. Jag är snart 40 år, och ska gå på en lön på strax 10000:-/mån på 80% deltid.

Ska jag jobba 80% deltid, så ska det vara efter ett kollektivavtal som är efter de regler som gäller för lokalvårdare.

Vad gäller min lön, så utgår jag ifrån att min arbetsgivare är såpass seriös att han sätter undan pengar till min framtida pension.

Okej, så jag har noll koll om arbetslivet. Då ska du få min saga berättad för dig:

Har jobbat i drygt 15 år som lokalvårdare. Haft diverse deltidsknäck, semestervik och arbetsmarknadspolitiska(förnedrande arbeten som ingen annan vill ta i med tång) åtgärder.

Jag är väl medveten om att jag ska vara försäkrad på jobbet. Tror du jag är pantad på nåt vis?

Jag har blivit förnedrande behandlad av Arbetsförnedringen, Arbetslivet, och samhället i stort för att jag är så jäkla dum i huvudet att kräver att jag ska få betalt.

Om ett fackombud har noll koll på hur mycket en lokalvårdare ska tjäna inom Kommunal, så ska jag alltså sitta still, hålla käften och vänta på att tiderna ska bli bättre?

Kan ju nämna så här i förbifarten att jag ringde direkt till den förhandlingsansvarige på Fastighets och fick hans ord om att han skulle hjälpa mig.