• 8.nov.2012, kl.16:56

  Bluffen med massinvandring

  juli 16, 2012 av Andreas Meijer

  Jag håller på med en längre text om migration och invandring som jag hoppas att jag kommer att lägga ut här någon gång i framtiden (i sin helhet). Ett brottstycke från den kommer nedan. I originalet är det tabeller med exakta siffror, men de ser estetiskt fula ut (jag provade att klistra in dem) så jag gjorde om detta till diagram. Siffrorna kommer från Statistiska Centralbyrån. Det är lite som ett svar på ”massinvandring” och att det inte finns någon sådan (jag kommer också att behandla orsaker till migration, kolonialism och västvärldens fortsatta skuld i det hela – men det är långt ifrån färdigt).

  Håll tillgodo:  Folkmängd har varit något som har debatterats och främst hur många invandrare det egentligen kommer till Sverige varje år.

  Detta är ett diagram från SCB[1] där jag har gjort ett urval för att få fram den totala folkmängden, detta gäller alla som är folkbokförda i Sverige mellan 2007 och 2011. Ökningen från 2007 är 301 641 människor på dessa år (9 476 105 – 9 174 464 = 301 641). Per år är det en ökning med 60 328 personer i Sverige (301 641 / 5 = 60 328). Vi är alltså 9 476 105 människor boende i Sverige. En ökning med 60 328 personer innebär en befolkningsökning i procent med 0,64 % per år. Totalt. Med invandring.

  Detta är ett diagram [2] som visar hur många som finns i Sverige och som är födda i ett annat land.  Sveriges inhemska befolkningsökning är som tabellen visar näst intill marginell. Skulle vi inte ha någon invandring så skulle vi öka med drygt 20 000 personer per år, eller 0,22 % per år. Vi vet än idag inte hur det går för industrialiserade samhällen som har en marginell eller negativ befolkningskurva, men när det gäller urbaniseringen så kan vi se vad som har hänt med de samhällen som har haft en degenerering av sin befolkning. De finns inte kvar.I Sverige fanns det alltså år 2011 1 427 296 personer som inte var födda i Sverige. Eftersom frågan var huruvida massinvandringen var ett hot eller inte så kan vi ränka på vilken ökning som har skett dessa år. Ökningen från 2007 är 199 526 personer på dessa 5 år. Det är 39 905 personer per år. Den totala ökningen av befolkningen var 301 641 personer och invandringen står för 199 526 av dessa personer, nästan dubbelt så mycket.

  Att säga att vi inte har råd med invandringen är helt fel. Vi har inte råd att inte ta in fler invandrare. Sveriges befolkning står i stort sett still (det föds lika många som det dör) och om marknadskapitalismen skall få fortsätta råda och vi ska klara av att hålla 3 % i årlig tillväxt så krävs också att vi har människor som kan göra detta. I dagsläget ser vi inte dessa problem eftersom vi har en arbetsför befolkning mellan 40-50 år. Men om 20 år kommer detta att var ett stort problem för Sverige om vi inte tänker oss för.

  Integrationspolitiken är en helt annan sak. Den måste ses över för att de invandrare som kommer till Sverige så snart som möjligt ska få komma in på arbetsmarknaden och bli en del av det svenska pluskontot när det gäller skattesystemet. Just nu är detta en fråga som politiker inte ens vill ta i med tång. Frågorna går fortfarande kring om vi skall ta in invandrare eller inte. Det borde handla om hur vi ska kunna integrera människor som migrerat hit till en del av vår statsapparat.

  http://andreasmeijer.wordpress.com/2012/07/16/bluffen-m ed-massinvandring/
  ...................................................................................................................................


  Vi är alltså 9 476 105 människor boende i Sverige. En ökning med 60 328 personer innebär en befolkningsökning i procent med 0,64 % per år. Totalt. Med invandring.

  Detta är ett diagram [2] som visar hur många som finns i Sverige och som är födda i ett annat land.

  Gorilla

 • 8.nov.2012, kl.17:00

  "Detta är ett diagram [2]"????

  Varför har du tagit bort det???
  Kan du inte ens kopiera rätt???????

 • 8.nov.2012, kl.17:08

  Jag håller med.

  Texten är svårläst om man inte har diagrammen. Gorillan får nog se till att skaffa fram diagrammen, åtminstone anser jag dem nödvändiga.

 • 8.nov.2012, kl.17:04

  jag förstår att du är ivrig

  på att kopiera från din nyfunna källa, men vore det inte en bra idé att vänta några dagar, kanske en hel vecka?

  Du kanske inte har märkt det, men Andreas skriver saker som är möjliga att diskutera, och vi som kanske vill svara på, och på det sättet bolla någon fråga fram och tillbaka med Andreas. Vi kan väl få några dagar på oss innan du slänger in något nytt?

  Om du gör så kommer det bara att bli ett antal halvdana meningsutbyten.

 • 8.nov.2012, kl.17:27

  Om du klickar

  På länken kalle då får du upp diagrammen

  Men det är väl så att ni är skrajsna för det nya sättet att debattera invandringen på eller??

  Gorilla

 • 8.nov.2012, kl.17:09

  Vad är

  din konklusion av detta ?

 • 8.nov.2012, kl.17:48

  Nåja, som vanligt inget svar

  ifrån gorillan ?

 • 8.nov.2012, kl.17:13

  Vad vill gorilla

  debattera?
  Kanske gorilla väntar på att Andreas skall förklara för gorilla vad gorilla menar?

  Andreas har synpunkter som är väl värda att debattera.
  Däremot behöver ju gorilla inte skämma ut Andreas eftersom du inte begriper det Andreas skriver och ej heller vågar debattera det du länkar till.

  Andreas är välkommen att rätta mig om jag har fel i ovansående !

 • 8.nov.2012, kl.17:30

  Och vad vill

  Du jidra som vanligt för du kan ju inte debattera eller blir det för svårt för dig plötsligt??

  Gorilla


  Gorilla

 • 8.nov.2012, kl.17:29

  Gorilla

  Hej Gorilla,

  Det här inlägget kan du ta bort.

  Det är samma innehåll som i del 2 till motargument. Detta var en av de delar som kom att ingå i hela texten. Diagrammen är de som är med där.

  De har många likheter men är inte helt identiska. Däremot är det samma grund och den som ligger hos motargument (del 1 och 2) ligger redan på detta forum.

  Tack för att du sprider mina texter dock.

  Vänligen
  Andreas

 • 8.nov.2012, kl.17:31

  Inget illa ment

  Jag menar inget illa med det Gorilla. Det är bara det att jag inte vill ha samma diskussioner igen inom samma ämne med samma personer...

  Allt gott!

 • 8.nov.2012, kl.17:32

  OK.......................

  Men det får stå kvar för jag kan inte radera det

  Gorilla

 • 8.nov.2012, kl.17:33

  Haha

  nackdelen med att jag flyttade mig från mina trygga platser...

  Jaja, vad är en bal på slottet...

 • 8.nov.2012, kl.17:38

  Ja alla kan vi göra fel!!!!!!!!

  !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gorilla

 • 8.nov.2012, kl.17:40

  Absolut

  Så är det. För min del spelar det ingen egentlig roll men inlägget är lite otydligt eftersom jag har ett annars webbverktyg (gäller bilderna).

  Men i morgon och på lördag fortsätter serien på motarguments hemsida :)

 • 8.nov.2012, kl.17:54

  Jo att du inte svara folk

  är ju att betrakta som ohederigt i ett debattforum.

 • 8.nov.2012, kl.18:12

  Hej Lappviken

  Jag förstår nog inte vad du menar?
  Har jag missat att svara någon?

  Inte min mening, jag har inte lärt mig att ha riktig överblick här ännu.

  Jag har heller inte skapat en enda tråd... Jag upptäckte att ett av mina inlägg hamnat här och valde att delta istället för att ignorera.

  Vänligen
  Andreas

 • 8.nov.2012, kl.19:40

  Du är det första svaret

  och mina frågor är totalt ignorerade av gorillan.
  Jag råkar ha kunskap om överlevnad som få, men är totalt utfryst av genierna i detta forum.
  Tack för svaret !

 • 8.nov.2012, kl.19:52

  Ojdå

  Jag vet inte om du har skrivit till mig förut men jag ska försöka svara dig om det är något som ligger inom min (åtminstone självupplevda) kompetens.

  Vänligen
  Andreas

 • 8.nov.2012, kl.20:27

  Nej ingen kritik emot dig

  det hemska är att ingen.ingen någonsing svarat på mina inlägg förutom dig.
  Jag vill bara leva mitt fattiga liv i fred.
  Livlinan är fisket .

 • 8.nov.2012, kl.20:36

  Jag brukar

  göra vad jag kan för att svara. Även om svaret är att jag inte vet =).

  Anledningen till att jag skriver här är att mina texter har ploppat upp och jag vill undvika lösa fabuleringar och gissningar om vad det handlar om så jag gör mig tillgänglig.

  Du är välkommen att ifrågasätta eller kommentera de inlägg som jag har skrivit (men som Gorilla har lagt upp).

  Vanligtvis svarar jag på min blogg (andreasmeijer.wordpress.com), nu får vi se om inlägget blir raderat eftersom Passagen tydligen har svårt för länkar.

  Det kan ta lite tid och inte vara så uttömmande alla gånger, men svara försöker jag göra på det som är riktat till mig.

  Så hoppa in och kör du.

  Vänligen
  Andreas

 • 8.nov.2012, kl.21:11

  Jag har en vän

  han säger ingenting för han är hund..Jack min vän tack för vänskapen.
  En livskamrat som aldrig svikigt mig i livets svåra stunder.
  Tänk dig detta fattiga liv utan en kvinna som hjälper dig att överleva.
  Jag fattar att detta är min lott !

 • 8.nov.2012, kl.21:24

  Lappviken

  Jag vet helt ärligt inte hur jag ska ställa mig till det du skriver.

  Vill vara klar från början.

  Jag är inte ute efter någon brevvän. När det gäller att vilja ha svar så behöver jag ha något att svara på. Ska mitt intresse hållas vid liv så bör det ha något med det initierande inlägget att göra.

  Du har rätt i att jag inte kan sätta mig in i hur det är att leva ensam. Jag vet heller inte vilket farligt liv du lever, vilket gör det svårt att ta ställning.

  Ursäkta mig om jag ger intrycket av att vara en torrboll men jag har inte någon möjlighet (eller lust) att vara personlig på detta forum. Jag står för mina åsikter och det är vad jag tar med in i diskussionen. Min privatperson är min. Liksom jag försöker undvika att ifrågasätta eller kommentera någon för deras person, så vill jag heller inte blanda in min. Det är viktig för mig och nödvändigt för att kunna ha en konstruktiv och hövlig dialog med personer som har andra åsikter, värderingar och förhållningssätt än vad jag har.

  Så... Vill du vara personlig så är jag fel person. Vill du öppna upp för dialog och samhällsdebatten så är jag rätt person. Vi kanske inte kommer att tycka lika men jag kommer inte att respektera dig mindre bara för att du inte delar min syn på livet och samhället.

  Vänligen
  Andreas

 • 8.nov.2012, kl.22:55

  Jo,jag förstår

  skall nog helst inte skriva här för svaren uteblir och gör det värdelöst utom ditt svar förstås.
  Döden kommer ändå att hemsöka alla här förr eller senare på gott och ont.
  Det är bara köra på som vanligt.
  När sista fisken är fångad så förstår man att pengar inte går att äta.

 • 8.nov.2012, kl.23:08

  Va menar du?

  Lösningen på Sveriges och världens problem kan aldrig vara att öka befolkningen.
  Om folkmängden inte räcker till, då är det systemet som är felkonstruerat.
  Vad anpassar man Sverige till när landet ständigt fylls på med nya människor?
  Efter svenska förhållanden?
  Vi måste dämpa utbredningstakten på homo sapiens sapiens och det måste vi göra för att förhindra sociala katastrofer och miljöproblem.
  Det är väldigt allvarligt att inte ta detta hot på allvar, människans utbredning.
  Vi delar planeten med många andra livsformer, natur och djur.
  Deras livsutrymme krymper ständigt därför att människan bara tar och tar och aldrig får nog.
  Vi kommer sannolikt orsaka vår egen utrotning.
  Och så fungerar naturlagarna att den livsform som har sämst anpassningsförmåga utraderas.
  Människan har alltid skrutit över sin anpassningsförmåga, men den tycker jag börjar avta.
  Att tala om kapitalism i sammanhanget visar bara att man ingenting förstår.

 • 9.nov.2012, kl.06:51

  Förstår

  Hej egensinnig,

  För det första ber jag dig att klicka dig hit:
  http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=3500000000 000012&conference=10500000000001042&posting=19500000006 179835

  Det är samma tråd. Hade du läst kommentarerna så hade du sett det.

  Du kan svara på detta så ser jag i alla fall.

  Jag menar inte att lösningen är att öka befolkningen. En viktig aspekt i det hela är utvecklingen genom den demografiska transitionen. Jag skriver inte ut det men hela texten (alla 8 delar) visar på struktur och problem med västs överutnyttjande av resurser och människor.

  Kapitalismen är den nuvarande rådande formen av samhällsuppbyggnad. Det är mot den tanken (eftersom någon annan tanke inte har presenterats av de som vill reducera invandringen kraftigt) jag ställer denna (eller egentligen den andra) texten.

  Förklara gärna vad det är du tycker att jag inte förstår. Jag ogillar när jag blir benämnd som oförstående, speciellt när det gäller mina egna texter.

  Vänligen
  Andreas

« Tillbaka till Svenska samhället